Miért nem elfogadható az a nézet a vallásosok számára, hogy nincs semmiféle túlvilág, reinkarnáció, stb.? Isten csak megteremtette a világot, de hogy abban az emberekkel mi történik, az már nem érdekli.
"Miért nem elfogadható az a nézet a vallásosok számára, hogy nincs semmiféle túlvilág, reinkarnáció, stb.?"
És neked miért nem elfogadható, hogy a vallásosok számára nem elfogadható, hogy nincs túlvilág? Mi az ellenkezőéről már meggyőződtünk. Gondolod, hogy te idejössz, kiírsz egy kérdést, mi meg sírva omlunk a lábaid elé, hálálkodva a világosságért?
Mi nem is túlvilágról, hanem szellemi világról beszélünk, ami az anyagi világ felett áll. És igen könnyedén be lehet ezt látni
Ellent is mondasz magadnak:
"Miért nem elfogadható az a nézet a vallásosok számára, hogy nincs semmiféle túlvilág"
"Szóval Isten megteremtette a világot, hogy szórakozzon egyet"
ISten a "túlvilágon él", szerinted nincs túlvilág, de Isten, aki a túlvilágon élt, teremtett.
Brávó!
"Miért nem elfogadható az, hogy Isten csak megteremtette a világot, de hogy abban mi történik, azzal már nem foglalkozott?"
Hát te fogadd el ezt. Azt csinálsz, amit akarsz. Mi üdvözülünk, te elkárhozol. Ennyi. Nem lesz sértődés senki részéről. Gondolom te sem fogsz haragudni ránk, üdvözültekre
"de Isten, aki a túlvilágon élt, teremtett"
Jav: de Isten, aki a túlvilágon él, teremtett
#1: Akkor üdvözülj nyugodtan, míg én elkárhozok. De milyen keresztény ember az olyan, aki ezt kívánja a másikank?
Amúgy meg attól, hogy isten a túlvilágon él, az nem jelenti azt, hogy mi is oda jutunk. A gazdagoknak fenntartott klubbokba sem léphetsz be, ha nincs elég pénzed. Mi csak pondrók vagyunk isten számára, ne gondold, hogy magához enged majd, ha meghalunk. Ha olyan nagylelkű lenne, nem szivatna most sem minket.
Kedves Kérdező,
Szerintem azért, mert anélkül lehetne eladni a vallást.
A vallásos embereknél megfigyelhető az, hogy egyfolytában panaszkodnak a világra. Tehát problájuk lenne abból, ha kiderülne, hogy nem lesz igazságszolgáltatás, illetve, hogy nincs örök élet sem.
Akkor a hívek többsége szerintem otthagyná a vallását, illetve talán be is látná, hogy a vallási korlátozásaiknak sincs értelme. Feltehetően közülük némelyek az örök boldogságban való hit miatt tagadnak meg maguktól dolgokat. Ha pedig az nincs, akkor feleslegesek a korlátozásaik is.
Light
"Akkor üdvözülj nyugodtan, míg én elkárhozok."
Ok
"De milyen keresztény ember az olyan, aki ezt kívánja a másikank?"
Nyilvánvalóan látszik, hogy nem kívántam, hanem ténymegállapítottam a keresztény hit tekintetében, és bevallom, azt hittem, hogy majd elgondolkodsz ezen, esetleg megtérsz és üdvözülsz.
Miért félsz a kárhozattól, ha nem hiszel a "túlvilágban"?
"Amúgy meg attól, hogy isten a túlvilágon él, az nem jelenti azt, hogy mi is oda jutunk."
Ez így van, de ez most hogy jön ide? Én csak az önellentmondásora világítottam rá.
"Mi csak pondrók vagyunk isten számára, ne gondold, hogy magához enged majd, ha meghalunk. "
Hát szíved joga pondrónak tartani magad:) Én fontosnak tartom magam, hisz maga az Isten Igéje testesült meg és halt meg értem, és újjászületve én is Isten fia vagyok, tehát én fontos vagyok. Tudod, nem a GYAK-on egy troll mondja meg nekem, hogy minek tartsam magam, hanem Isten.
"Ha olyan nagylelkű lenne, nem szivatna most sem minket."
Engem nem szívat. Amióta Jézusé vagyok, megerősödtem lélekben, és áldott az életem. Kívánom mindenkinek ugyanezt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!