Buddhisták hisznek csak a reinkarnációban?
Figyelt kérdés
2021. máj. 14. 20:22
1/15 anonim válasza:
nem, én nem vagyok buddhista csak hiszek benne
2/15 anonim válasza:
Nem. Én nem mondanám, hogy hiszek bármiben is, de abban az esetben, ha lenne lélek, ezt tudnám leglogikusabbnak elképzelni. Semmilyen valláshoz nem kötődik viszont.
3/15 anonim válasza:
Minden Indiából eredő vallás hisz benne, ide tartozik például a buddhizmus és a hinduizmus, de számos pogány vallás is.
4/15 anonim válasza:
Nem, én keresztény vagyok és van reinkarnáció! :)
5/15 A kérdező kommentje:
vannak itt még keresztények akik hisznek a reinkarnációban?
2021. máj. 16. 15:36
6/15 anonim válasza:
Eredendően az "Ó világban" elég elterjedt volt, Hinduizmusból ered a mai formában, a buddhisták pedig onnan váltak le, de lényegében a buddhizmusba nem feltétlen kell elhinni, mivel amíg nem tapasztalod addig nem tudhatod, ezek sokkal inkább filozófiai rendszerek, nem dogmatikusak annyira mint az Iszlám, kereszténység, persze lehetnek ilyen ágai is.
7/15 anonim válasza:
Meg vagyok keresztelve és hiszek a reinkarnációban.
9/15 Laci555 válasza:
Igen. Alapvetően a buddhizmus a hinduizmusból vált ki. Így a buddhistáknál is alapvető a reinkarnáció. A legnagyobb különbség a hindu vallások és a buddhizmus között az, hogy a buddhisták nem fogadják el a kasztrendszert, illetve az hogy a megszabadulást istenek nélkül is el lehet érni a buddhisták szerint. Ezért van az, hogy a hinduk egyszerűen sokszor a ksatriják (Harcos kaszt) lázadásaként értelmezik. Illetve ezért nagyon kevés a buddhista Indiában.
10/15 anonim válasza:
A zsidóság egyes irányzatai is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!