Vallásosok! Ez miért van?
Mert a keresztények abban hisznek, hogy aki aateista, az nem üdvözülhet, ergo valami borzalmas vár majd rá, miután meghalt. Akkor most már érthető az állaspontunk: segíteni szeretnénk, hogy akik még nem békültek ki Istennel, megkaphassák az örök életet. De a fő indok persze az, hogy a kereszténység alapítója, Jézus megparancsolta, hogy az ő tanítványai tegyenek másokat is tanítvánnyá. Mit jelent ez? Azt, hogy ha a világi hatalom megtiltaná, hogy embereket szólítsak meg térítési szándékkal, akkor is folytatnám. Miért? Mert a világi hatalom birtokosának csak addig a pontig engedelmeskedem, amíg ellent nem mond a magasabb hatalom, Isten parancsolatának.
Én magam nem szoktam ráerőszakolni magam senkire. Lehet, hogy van olyan keresztény, aki túl rámenős. Ha megengedik, elmondom, amit én igaznak hiszek, és aki Istentől van, annak ez segít, aki meg nem Istentől van, annak nem segít. Viszont azt tapasztaltam, hogy egy egyszerű kapcsolatfelvételt célzó kérdést, pl. hogy "Szia, hiszel Istenben?", vagy egy egyszerű meghívást az istentiszteleti alkalmunkra is egyesek zaklatásnak minősítenek. Miért? Szerintem valami csak azután válhat zaklatássá, hogy valaki előbb kifejezte, hogy nem szeretne többet hallani arról a dologról. Ha valaki azt mondja nekem, hogy "Nem érdekel", azt tiszteletben tartom, és azonnal békén hagyom az illetőt. De azt is meg kellene értenie az ateistáknak, hogy nincs senkinek a homlokára felírva, hogy "Nem hiszek, hagyjatok békén!" Ha egy ilyen feliratú pólót viselne valaki, azt már nem is szólítanám meg.
Ugyanakkor hitem szerint sokan fogják azt mondani az utolsó napon, az ítélet napján, hogy "Bárcsak ezek a keresztények kicsit bátrabbak, rámenősebbek lettek volna, és elviseltek volna több támadást, akkor talán nem ide jutok, ahova jutottam!"
üdv Stefán
6.
"Mert a keresztények abban hisznek, hogy aki aateista, az nem üdvözülhet, ergo valami borzalmas vár majd rá, miután meghalt. "
Az ateisták pedig abban hisznek hogy nem vár rájuk semmi a halál után. Ergo most kell élvezni az életet. Az ő nézeteik szerint te pont hogy ártani akarsz neki pont úgy ahogyan a te nézeteid alapján ő neked ha meg akar téríteni.
"Mert a keresztények abban hisznek, hogy aki aateista, az nem üdvözülhet, ergo valami borzalmas vár majd rá, miután meghalt. "
Mondjuk úgy, vannak keresztények, akik ebben hisznek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!