A karácsony és a szaturnália, yule és az ógörög téli fesztivál, illetve a húsvét és az ostara teljes mértékben ugyanaz az ünnep?
Nekem vallásellenesek ezt mondták. Igaz, hogy az egész pontosan ugyanaz és semmi különbség nincs közöttük, a karácsony pedig gyakorlatilag egy szinkretista, több pogány vallás ünnepét egyesítő nap?
Én úgy tudtam, hogy pusztán a dátumot tették ezekhez az ünnepekhez közel eső napra, mivel a sok számolás és következtetés alapján (a bibliai próféták fogantatása és halála egy napon történt, tehát valószínűleg ennek mintájára Jézus is nagypénteken születhetett és rá 9 hónap pedig december-január) ez volt a többi közül a legvalószínűbb, viszont a konkrét napot nem tudták, ezért a korábban nagy pogány fesztiválok időpontja közé tették ezt az ünnepet. A keresztények ezeken nem igazán vehettek részt (persze, voltak, akik a karácsonyt és a pogány ünnepeket is tartották), ezért a fesztiválok utánra, a sol invictussal majdnem egyező napokra tették, a visszafogottabb, inkább családias, mint hedonista, bulizós ünnepeiket.
A húsvétról ugyanezt mondták nekem. Az ostara márc. 20-21., a húsvét meg a tavaszi napéjegyenlőséget követő első holdtölte utáni vasárnap. Én eddig úgy tudtam, hogy a zsidó pészahhoz köthető, amit a magyar köznyelv "zsidó húsvétnak" is hív, a hasonló időpont, illetve a bibliai vonatkozások miatt, ugyanis a Biblia szerint Jézust a pészah után feszítették meg. A nagycsütörtöki vacsora bor-kenyér ünnepi vacsora a tanítványokkal is erre utal. A zsidók ekkor a kivonulást ünneplik.
Akkor most én tudtam eddig helyesen, vagy ők mondták jól? (Jehovisták, adventisták, hitgyülisek, új neoprotestáns szektások válaszára nem vagyok kíváncsi, mert képesek bebizonyítani, hogy bálványimádó, sátánista szokás a levegővétel.)
Igaz. Szóval esetleg visszahúzhatnál a közel-keletre a Jézusodhoz.
Ti nem tartoztok ide. Menjetek vissza oda, ahonnan jöttetek: a sivatagba.
Tegyük hozzá, hogy szerinted. De egy ilyen futóbolondot, mint te, ki nem szar le? :D
Tegyük hozzá akkor a te agymenésedhez is.
Nem állsz senki felett sem, csak a saját kis illúziódban, a hamis Krisztusod által. De a valóságban csak egy alávaló kígyó vagy, ami virágnyelven annyit tesz: keresztény.
Hol írtam, hogy nem érdekel? Mint valami kullancs, parazita, betokozódott baktérium a mandulában, amit ezért ki kell vágni, ott vagytok mindenhol. Megkeserítitek az emberek életet, szemétté változtattok mindent, amihez hozzáértek. Az összes egyistenhit ilyen. Azt hiszitek minden és mindenki felett álltok és közben megrontjátok a világot. Ami pedig ezt még veszélyessebbé teszi, hogy elhiszitek magatokról, hogy jóságosak vagytok és amit tesztek, az hasznos mindenkinek.
Sajna a keresztényektől és lassan a társaitoktól se lehet szabadulni már. Berágtátok magatokat mindenhova, elterjedtetek a társadalomban, mint ahogy a testben a rákos sejt szétburjánzik.
Még szép, hogy érdekel. Miért ne érdekelne az életem megrontója? Az ilyesmi ellen harcolni és védekezni kell.
Nem szabad megismételni a hibát, amit anno elkövettek Rómában, amikor legyintettek rátok.
Most a vallások hatalma megingott végre, az emberek végre a világi, tudományos dolgok felé fordulnak. Most van esély kitépni a gyomot gyökerestül. Még szép, hogy ez érdekel.
Szuper, akkor menj Iránba, Pakisztánba osztani az észt, biztos örülnek majd neked, minket pedig hagyj élni nyugodtan.
Az én dolgom itt van, mert nem vagyok keresztény.
Csak annak jár a nyugodt élet, aki mást is hagy nyugodtan élni. Ti nem hagytok másokat élni, belefolytok politikába, médiába és mindenkit magatokhoz hasonló gyűlölködővé akartok formálni.
A te dolgod van Iránban és szent földjeiteken, ahol egymást irtottátok non-stop, aztán áthoztátok ezt ide is, százféle felekezettel. Aki pedig egy kicsit is máshogy értelmezte a szent könyvet, még az is ment gyújtósnak.
A vérszomjas istenednek itt nincs helye. Az a szent sivatagotokhoz tartozik.
Szeretlek mint ember, de gyűlöllek, mint keresztény. Remélem megérted. Nem akartalak megbántani, de ti is naponta bántotok másokat. Ez már csak így megy.
#29.
Mondtad, hogy csak a monoteizmussal van bajod, mert az erőszakos. Mi a véleményed a buddhista terrorizmusról, ami Indokínában jellemző? Azt is ellenzed? A hozzád hasonlókat buddhista szerzetesek simán meglincselik a nyílt utcán, akik egyébként a kormányok szerves részét képzik. És tudod mit?! Igazuk is van! Műveletlenek vagytok és ez miatt vagytok agresszívek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!