Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Az ateisták miért nem hisznek...

Az ateisták miért nem hisznek Istenben?

Figyelt kérdés

Vagy jól keresik, de nem találják?

Vagy rosszul keresik, és azért nem találják?

Vagy egyáltalán nem keresik, ezért nem is találhatják!

Vagy hiányosak az Isten melletti érvek?

Vagy az Isten elleni érvek hiánytalanok?

Vizsgálati eredmény az ateizmus,

vagy alapállás, mely független a vizsgálattól?

Függhet-e a vizsgálat mértékétől az állásfoglalás?

Vizsgálattól független állásfoglalás lehet-e racionális?

A mindenkit érintő léteredetre adott szubjektív egyéni válasznak milyen értéke van a mindenkit érintő léteredet kérdésére?

Az ateizmus az szubjektív egyéni válasz, vagy a mindenkit érintő léteredet kérdésére adott válasz?

Ha az ateizmus en block racionális egyéni és egyben közösségi válasz, akkor miért a tagadás a lényege, hogy nincsenek lépcsőfokok a hitre, miért nem az állítás, amely az indokolt tagadás lépcsőfokainak a bemutatása?

A létezés racionalitásának a tagadása az ateizmus nyeresége, vagy a felfogásából adódó egyértelmű veszteség?

[A hozzád közel álló kérdésre válaszolj, ne azon akadj ki, miért van sok kérdés, mert a kérdések a te értetlenkedésedet nem érintik, nem is célozzák, hanem valaminek a megértését keresik. - Az hogy Isten nélkül is lehet magyarázni a világot, az kb. annyi, a ló nyerítése is magyarázható azzal, hogy azért nyerít, mert nem tud hápogni. Egy magyarázat önmagában csak sóder, a betonhoz kell még más is.]

2021. dec. 24. 12:10
 151/179 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező: ne erőlködj.

Ezerszer cáfolt dolgokkal főleg ne.

Csak magad égeted.

2022. ápr. 22. 23:00
 152/179 x0 ***** válasza:
87%
Rossz a kérdés. Miért hinnénk benne? Azt kell megmagyarázni hogy valaki miért hisz, nem azt, hogy miért nem hisz. Egyébként azért nem hiszünk benne, mert semmi okunk sincs rá hogy higgyünk benne. Egészen egyszerűen nem hisszük el hogy Isten létezik, és kész. Pont. Ezen nincs mit megmagyarázni hogy miért, azt kellene megmagyarázni hogy valaki miért hiszi el bizonyítás nélkül.
2022. szept. 7. 22:31
 153/179 anonim ***** válasza:
100%
152 a kérdés azért is abszurd mert a hívők sem hisznek el mindent. Sőt rengeteg mindent nem hisznek el. Tehát egy kis önvizsgálat után rájöhetnek miért is nem hisznek bizonyos dolgokban.
2022. szept. 8. 06:12
 154/179 anonim ***** válasza:
0%
153: mivel kapcsolatban nem hisznek el sokmindent?
2022. szept. 8. 14:38
 155/179 anonim ***** válasza:
100%
A többi vallással kapcsolatban, például.
2022. szept. 8. 14:45
 156/179 anonim ***** válasza:
0%
A régieket vagy ami most is létezik?
2022. szept. 8. 15:11
 157/179 anonim ***** válasza:
100%

Én nem hiszek a vallásokban mert túlságosan sok (szerintem) bennük a logikai hiba, plusz őszintén én elvagyok istenek meg mindenféle rituálék nélkül is. Kiegyensúlyozott és boldog életem van, nekem ez bőven elég. Ha más hinni akar valamiben tőlem higyjen de ne akarjon engem megtéríteni meg bibliai szövegekkel megdobálni én sem megyek be a templomba és nem mondom azt a hívőknek hogy nem hiszek az istenükben

Azt hogy van -e valamilyen magasabb erő, nem tudom, ahogy senki se tudja bizonyítani és cáfolni sem, engem szimplán nem érdekel.

2022. szept. 8. 15:34
 158/179 anonim ***** válasza:
100%

"mivel kapcsolatban nem hisznek el sokmindent?"

Rengetegen hisznek a saját vallásukban és nem hiszik el a többi vallást (bármelyik vallásról is legyen szó).

De ugyan ilyen módon van aki a lapos földben hisz és nem hisz a tudomány álláspontjában. Ő sem hisz el mindent tehát. A fordítottja pedig a lapos földet nem hiszi el.

Van aki azt nem hiszi el hogy a világ tervező nélkül jött létre valaki pedig azt nem hogy tervezővel.

Mindenben egyszerre nem lehet hinni vagy legalábbis nagyon ostobának kell hozzá lennie az adott személynek.

2022. szept. 8. 17:24
 159/179 anonim ***** válasza:
0%

"Azt kell megmagyarázni hogy valaki miért hisz, nem azt, hogy miért nem hisz."

es ezt ki mondja?

2022. szept. 8. 20:33
 160/179 anonim ***** válasza:
66%

Minden értelmes ember.

Ja, hogy aki nem értelmes, az tényleg nem érti ezt (sem).

2022. szept. 8. 20:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!