Isten elhagyott?

#11 vagyok
Van egy weboldal, ami C H Spurgeon Isten ígéreteinek tárháza című könyvéből ír ki minden nap egy részt. Én nagyon szeretem, bátorító.
#41 ( 11)
Köszönöm!

ha itt vagy meg, ma az evangelikusok honlapjan ez volt a mai ige + elmelkedes + ima:
„Kezedben van sorsom…” (Zsolt 31,16)
„De aggódásával ki tudná közületek meghosszabbítani életét csak egy perccel is?” (Lk 12,25)
Istenem, elfáradtam! Annyit küzdöttem, olyan sokat harcoltam, és úgy érzem, nem voltam elég jó abban, amit eddig tettem. A munkámban, a családomban, a barátok között. Pedig próbáltam, többször is, mindig jobb és jobb lenni, mindig megfelelni, mindig azt a döntést meghozni, amely másoknak a legelőnyösebb. Kimerültem. Nincs több tartalékom. Nem tudom, hogyan tovább. Csak annyit tudok, hogy más út kell. Olyan, amelyen kevesebb a háború és több a béke. Egy ösvény, amely lehet, hogy keskenyebb, mint a mostani, de feléd vezet, rád mutat.
Mutasd meg nekem, hogy nem másoknak kell megfelelnem és kényszerek közepette élnem, hanem csak rád tekintve jó döntést hozni! Nincs szükségem másra, csak rád a megelégedettséghez, a kiegyensúlyozott teljesítményhez, az örömös percekhez. Lépj egészen közel hozzám, az életem közepébe, és mutasd meg nekem, hogy elég jó vagyok ahhoz a feladathoz, amelyet rám bíztál, elém adtál. Te adj útmutatást ahhoz az élethez, amelyet tőled kaptam – ajándékba!
Én hátrébb lépek, leteszem minden aggodalmam, a szívemben bujkáló félelmeim, és mindent, ami megakadályoz abban, hogy egészen tied legyek. Elengedem a vélt és valós elvárásokat, hogy csak neked tudjak igazán megfelelni. Istenem: „Kezedben van sorsom…”
*
Istenem, a kezedben az életem. Kérlek, bánj vele kíméletesen, mert az élet viharai megtépázták. Tartsd szorosan, ki ne essen tenyeredből! Kérlek, vigyázz rá! Borítsd be csöndeddel, szereteteddel, adj békességet az életembe. Ámen.
Vladika Zsófia
Köszönöm, hogy leírtad! :)
Jókat írtak előttem például a 19-es nagyon bátorító és különösen tetszett.
Remélem jobban vagy persze tudom ez nem így megy,de mégis és hidd el mindenki életében van ilyen. Aki nem hisz vakon, mint például drága nagyszüleim régen, azok azért meginognak és ez nem is baj ezekből is tanulunk senki nem várja el tőlünk robot módra működjünk. FŐLEG NEM ISTEN! Ő szeret téged és lát, ha most másra nincs is erőd de maradjál nyitott! Ölelés neked.
Igen, kaptam nagyon hasznos sorokat és azt is köszönöm, amit most te írtál, mert az is az!

Teljesen igazad van!
Köszönöm. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!