Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Isten elhagyott?

Isten elhagyott?

Figyelt kérdés
Minden ember életében van mélypont,rossz időszak. Tudjátok,amikor "nem jön össze" semmi ( új munkahelyet kell keresnem, magánélet is romokban,ez az egész covid időszak is full stressz a világon mindenhol) mindig az a típus voltam, aki erős, minden helyzetből feláll.A vallás nem volt szerves része az életemnek,de hálás voltam mindig mindenért ami volt és igyekeztem /igyekszem segíteni másokon legyek éppen bármilyen helyzetben. Mostanra valahogy "elfogytam" ezt csak az fogja érteni, aki élt már át hasonlót és nem kb tini korban van. Ha vallási oldalról nézzük Isten engem elhagyott és nem(csak) azért, mert nem minden happy,ha nem vallási oldalról vagy valaki abból indul ki nem is létezik pedig írja meg azt mibe kapaszkodott, amikor már úgy érezte lelkileg mindenhez "kevés"...Trollokat csak simán ignorálni fogom (tudom ez GYK lesz hát sok) az értelmes válaszokat, segítő gondolatokat érett felnőtt emberektől pedig hálásan megköszönöm.

2021. nov. 25. 17:41
1 2 3 4 5
 11/48 A kérdező kommentje:

Igen! Válasz bizony...azóta újra elolvastam, amit írtál mert volt benne olyan, ami egészen mélyen érintett. Tudod, amikor 1-2 percig inkább összetör pár sor, de aztán mintha felemelne, ahogy igazán megérti az ember mi is van mögötte. Tényleg nagyon szépen köszönöm a soraidat és hogy ismeretlenül is utat mutattál, mindezt úgy nem okoskodtál vagy támadtál, hanem pontosan érezve milyen lelkiállapotban lehetek, mire van szükségem ahhoz ezen átlendüljek írtál.

Kellett nekem ez a " tükör " és ezek a sorok azt hiszem.

2021. nov. 25. 21:59
 12/48 A kérdező kommentje:

Egészen döbbenetes volt olvasnom a soraidat...sok a közös pont/egyezőség szinte félelmetes módon! (egyetemi évek, gondolatok adott életszakaszban stb.)

Nagyon hálás vagyok, hogy vagytok itt páran akik a kusza soraimból is értettétek mi is dúl bennem. Neked is köszönöm időt szántál rám és ilyen részletesen meséltél, tényleg hihetetlen módon tud segíteni ismeretlen ember szava is SŐT sokkal jobban magamba tudok nézni a soraid/soraitok által, mint valaha. Nem hiszek a véletlenekben, így az sem az te és a 6-os írt nekem, jobb "mankót" nem is kaphattam volna most!

2021. nov. 25. 22:20
 13/48 anonim ***** válasza:
100%

12

6-os vagyok

Nagyon szivesen! - orulok, ha segitett. Nagyon kedves vagy.

Ne felj, nem vagy hibas azert, hogy olyan volt eddig a hited, mint amilyen az elmenyeidre alapulhat.

Biztos, hogy ki fog alakulni minden es jo lesz ujra, meglatod! es erosebb leszel utana.

Bruges-ban (Belgium) van egy kozepkori kolostor, aminek a kapujara ez van irva (kb. leforditva):

"Ha valaha az eletben rossz hirt kapsz, kerd Istent, hogy tartson meg teged. Fogadd el az eletedet ugy, hogy nem kerdezed, mi Isten vegso celja vele."

A 11-nek igaza van, a Zsoltarok konyve nagyon jo vigasztalo, pl. a 91. zsoltar.

2021. nov. 25. 22:45
 14/48 anonim ***** válasza:
100%
Zsoltarokban erdekes dolgok vannak, nem nagyon olvastam de sok dolog benne vigasztaló
2021. nov. 25. 22:58
 15/48 A kérdező kommentje:

Köszönöm, mindent lementek amit írtok és olvasni fogom, amit ajánlotok akkor is ha már ismertem és akkor is ha még nem mélyedtem el benne sosem igazán.

2021. nov. 25. 23:11
 16/48 A kérdező kommentje:

Még valami:

Tudod ezzel az "erősebb leszel utána" dologgal az a bajom, hogy az egész életem erről szól(t).

Én magam is előszeretettel hangoztattam SAJNOS, hogy "ami nem öl meg az megerősít" stb., de azért az ember sem lelkileg sem fizikailag nem bírja ezt örökké. Ahogy múlnak az évek és tapasztal az ember egyre több dolgot jön rá nem is biztos jó volt ez így, nem biztos én tettem jól mindig kőszikla voltam! Összetett ez...

Tudom hogy írtad és jót akartál vele csak már "nincs erőm erősnek sem lenni" vagy hogy mondjam, talán érted.

Persze rengetegszer ez segített igen mondjuk 20 évesen, meg 30 évesen, mindig megnyugtattam magam oké azért volt ez a pofon az élettől, mert...az a gyomros meg azért, mert...DE milyen jó felálltam a földről és lám erősebb vagyok, mint valaha! Az élet nem csak boldogság és vigyorgás rendben, letudtam ezzel.

Mostanra viszont ettől a mondattól már csak ideges leszek, szeretnék egyszer végre nem erősnek lenni és nem, jelen pillanat nem érzem azt Isten pont annyi terhet rakna rám, amennyivel tudja még elbírok! Inkább úgy érzem, amit én magam mindig elítéltem, hogy valaki padlón van és nem kezet nyújtanak neki, hanem még 2x bele is rúgnak ( természetesen képletesen értem ezt).

Ezért indult úgy az egész kiírásom, hogy "elhagyott"...,de értem amit írtok csak nehéz ez ha az ember belül is éppen harcot vív ( talán saját magával is, nem tudom igazából úgy érzem már az egész világ ellenem van, ami nyilván nincs így és holnapra vagy pár nap múlva már kicsit "finomabban" élem meg a mindennapokat).

2021. nov. 25. 23:37
 17/48 anonim ***** válasza:

En nem ugy ertettem, hogy "erosebb leszel utana", hogy most legyel eros, meg koszikla legyel, vagy plane nem, hogy ez AZERT tortenik, hogy majd erosebb LEGYEL tole.

Hanem azt, hogy amit hitbeli szempontbol esetleg most megtalalsz, az segiteni fog kesobb masban is.

Hat, nem tudom.. nem akarsz konkretumot irni? Miota tart ez?

2021. nov. 25. 23:53
 18/48 anonim ***** válasza:
47%

Szia Kérdező, #11 vagyok. Örülök előttem szólóhoz (6) hasonlóan, hogy segíthettem.

„Köszönöm, mindent lementek amit írtok és olvasni fogom, amit ajánlotok akkor is ha már ismertem és akkor is ha még nem mélyedtem el benne sosem igazán.”

Néhány bátorító idézet, első Isten gondviseléséről, amit Jézus is tanított, nemcsak a Zsoltárok:

Máté 6,31-34

„Ne aggodalmaskodjatok tehát, és ne mondjátok: Mit együnk? vagy: Mit igyunk? vagy: Mivel ruházkodjunk?

Mert mind ezeket a pogányok kérdezik. Mert jól tudja a ti mennyei Atyátok, hogy mind ezekre szükségetek van.

Hanem keressétek ELŐSZÖR Istennek országát, és az ő igazságát; és ezek mind megadatnak néktek.

Ne aggodalmaskodjatok tehát a holnap felől; mert a holnap majd aggodalmaskodik a maga dolgai felől. Elég minden napnak a maga baja.”

Ebben benne van, hogy ha Istent keresed, Rá bízod az életed, ráadásul megkapod ezeket is nem kell félned. Nagyon praktikus az utolsó bekezdés, tehát, hogy nem kell félni a távoli jövőtől, mi lesz 3 vagy 20 év múlva, csak az aznap megoldandó feladatokat kell teljesíteni. Tehát esetedben, mivel állást keresel, abban legyél kitartó, megmozgatsz minden követ, hogy megoldást találj. A többit Isten hozzáadaja.

Máté 7,7-8

„Kérjetek és adatik néktek; keressetek és találtok; zörgessetek és megnyittatik néktek.

Mert a ki kér, mind kap; és a ki keres, talál; és a zörgetőnek megnyittatik.”

Ez igaz szellemi keresésre, Isten keresésére is. De szintén igaz más dolgokra, például ha állást keresel. Isten értékeli, ha megteszed a saját részed, és emellett Benne bízol. Van hogy következetesen dörömbölni kell, kék-zöldre dörömbölöd a kezed (ezt sajna nem írták le hozzá apróbetűs részben), van hogy sok év múlva kapsz választ valamire. De ez az ígéret működik.

Folyt.

2021. nov. 26. 10:39
 19/48 anonim ***** válasza:
81%

Isten soha nem hagy el. Az életben vannak nehéz életszakaszok, ráadásul nem is lehet érteni Isten útjait. Ez rohadt nehéz tud lenni, tudom.

De attól még nem hagy el. Képzelj el egy apát, akinek van egy kisgyereke. Ez a kisgyerek megbotlik, és elesik. Az apa nem kapja el őt, hogy ne üsse be magát, ezért megüti magát, vérzik a térde, és sír. De az apa akkor sem hagyja cserben, ha nem akadályozta meg az esést, hanem odamegy, lábra állítja és megvígasztalja.

Remélem érted a példát. :)

Imádkozom érted, ha szeretnéd!

2021. nov. 26. 10:49
 20/48 anonim ***** válasza:

#18 folyt.

Ajánlom még olvasásra, az Ószövetségből, a Prédikátor könyvét. Nem hosszú olvasmány. Egyáltalán nem felemelő a mondanivalója, szerzője depressziós benyomását kelti, vitatkoztak is rajta a zsidók, hogy bevegyék e a kánonukba, mert annyira komor. Mivel a végére van biggyesztve egy rövid summázat, bevették . Szerintem jól tették. Realistán leírja a világ folyását. Ám Istenről nem ad teljes képet! Úgy tűnik, mintha egyáltalán nem avatkozna be, csak annyi lenne a „funkciója” hogy megítéli az embereket haláluk után cselekedeteik szerint.

Ha ezután, kontrasztként elolvasod a Zsoltárok könyvét, ott fény derül Isten rejtett gondviselő természetére. Csak azok tapasztalják meg, akik keresik Őt. Számukra jelen van már ebben az életben! A nem hívők max. annyit tapasztalhatnak, olyannak láthatják a világot, mint amit a Prédikátor leír.

Tudok még mást is ajánlani, ha érdekel, illetve részletesebben is ha szeretnéd megosztani a történetedet, rámírhatsz nyugodtan.

2021. nov. 26. 11:26
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!