Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Isten elhagyott volna engem?

Isten elhagyott volna engem?

Figyelt kérdés

A napokban elhatároztam, hogy többet nem imádkozom, mert semmi értelme már.

Az egész pár éve kezdődött, amikor elkezdődtek a folyamatos rossz dolgok velem.

Kitartóan imádkoztam, kértem Istent, hogy jobb legyen, de semmi változás.

Olyan jeleket kaptam, miszerint az Úr nincs velem. Volt egy ember, akivel pontosan egy ugyanolyan rossz dolog történt, mint velem és neki jóra fordult. Ezen kívül még sok más történt.

Olvastam egy könyvet, miszerint meg van határozva, el van rendelve eleve, hogy ki kerül üdvösségre és ki nem. Ez mélyen érintett, s mivel velem sok rossz dolog történt, akkor az azt jelenti, hogy én nem kerülhetek be, vagy mi?!

Idáig voltam kitartó, s feladtam. Senki nem segített, míg mások arról számoltak be, hogy mindig az Úr olyan helyzetbe viszi őket, ahol megtalálják.

Én meg pont olyan helyzetbe kerülök, ahol csak Sátánt tapasztalom. Magamnál is....

Nagyjából ennyi.

Most ilyenkor mit lehet tenni....?!

2014. dec. 23. 19:13
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
92%
Elvileg vannak olyan esemenyek, amelyeknek meg kell tortenniuk, vannak olyan emberek akikkel talalkoznod kell. Nem kerulheted el. Nezd meg a Titok c. filmet, nagy igazsag van benne, nekem ez is segitett. Velem is nagyon sok rossz tortent, rosszabbnal rosszabbak. A celjaim adnak kitartast. Mindig tervezek valamit, nálam minden tervre van egy masik terv, nehogy "elbukjak". Regebben imadkoztam, de mar nem szoktam. Persze ez nem azt jelenti h nem hiszek Istenben.
2014. dec. 23. 19:20
 2/22 A kérdező kommentje:

Én is már csak a céljaimnak vagyok.

A filmet még nem láttam, de megnézem.

2014. dec. 23. 19:27
 3/22 A kérdező kommentje:
Melyik kiadását a filmnek? Van neki 2010-es, 1999-es, 1992-es.
2014. dec. 23. 19:29
 4/22 anonim ***** válasza:
41%

"Olvastam egy könyvet, miszerint meg van határozva, el van rendelve eleve, hogy ki kerül üdvösségre és ki nem"

Elmebeteg emberek könyveit nem tanácsos olvasni szerintem.

Ha az Úrt keresed, ott van a Biblia.

Ha a valóságot, akkor a hivatalosan is tudományosan elfogadott tanulmányokat.

Ne az Úr legyen az első az életedben, hanem az Úr.

Remélem megérted egyszer, amit írtam.

2014. dec. 23. 19:30
 5/22 anonim ***** válasza:
0%

Kedves Kérdező!

Nem törődik veled isten, se velem, se mással. A bibliában leírtak csak hazugság. Nem látod, hogy azért történik veled a sok rossz, mert isten utál? Ha szeretne, akkor veled lenne és segítene. Nézd az alábbi szemszögből: Szeretsz valakit, fontos számodra. Akkor mit teszel? Vele vagy, segítesz neki, támogatod, bátorítod. Ha fontos lennél istennek, akkor az alább felsoroltakat tenné, de nem teszi. Gondolkodj el ezen.

2014. dec. 23. 19:34
 6/22 anonim ***** válasza:
83%

Tudod Jézus azt mondta, hogy a Biblia Isten szava, az abszolúte igazság

Sehol nem irja hogy a Teremtőelrendelte az e,berek sorsát, mert akkor hazugság lenne, hogy az embert szabad akarattal ruházta fel

Ez azt Jelenti, hogy a Teremtő ad egy irányelvet és szabadon eldöntheted hogy jársz a jó uton vagy sem

Lásd Ádám esete, Ő is kapott út mutatást és úgy döntött, hogy nem azon fog járni, másik utat vág magának

Ahhoz hogy meg tud Isten szándékát és elnyerd az örök életet, Jézus a főppi imájában azt mondta:

(János 17:3) 3 Az pedig az örök élet, hogy ismeretet szerezzenek rólad, az egyedüli igaz Istenről, és arról, akit elküldtél, Jézus Krisztusról.

Ha szeretnél pontos ismeretet kapni Istenről a szándékáról akkor irj a jw.org honlapra és kérj ingyenes biblia Tanulmányozást

2014. dec. 23. 19:45
 7/22 anonim ***** válasza:
És te őt?
2014. dec. 23. 19:48
 8/22 anonim ***** válasza:

Ezt nezd: [link]

( 1.Válaszoló voltam)

2014. dec. 23. 20:10
 9/22 anonim ***** válasza:
0%

Dehogy is, csak próbára tesz, mint azokat a texasi hívőket, akiknek a férjükre szakadt a templom istentisztelet közben. Szerintem azt töréstesztnek szánta, hát kiderült, hogy nem túl strapabíróak a teremtményei. Amúgy még a legfanatikusabb jehovisták se hisznek a predesztinációban, szóval szerintem jelent valamit, ha a legkeményvonalasabbak se hisznek olyanban, amiben te. A Sátánt hogy tapasztalod? Előröl, hátulról? Használ valamit, vagy szárazon megy be? Utána hív még, vagy csak simán otthagy?

Mellesleg imádom a logikádat, akárcsak a legtöbb hívőét, akik két forrásból eredeztetik a világ történéseit. Ha jó, akkor Istentől, ha rossz, akkor a Sátántól és az egyénnek nincs beleszólása mindebbe. Arra esetleg nem gondoltál, hogy egy hangyányit komplexebb a dolog? Persze, hogy nem, máskülönben fel se tetted volna a kérdést. Az események meghatározása relatív, ami az egyiknek jó, az meglehet, hogy a másiknak rossz, ez az egyén szubjektív megítélésén múlik, szóval nincs olyan, hogy egyetemes jó és egyetemes rossz.

2014. dec. 23. 20:13
 10/22 anonim ***** válasza:
31%
nem is volt veled soha
2014. dec. 23. 20:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!