Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Isten elhagyott?

Isten elhagyott?

Figyelt kérdés
Minden ember életében van mélypont,rossz időszak. Tudjátok,amikor "nem jön össze" semmi ( új munkahelyet kell keresnem, magánélet is romokban,ez az egész covid időszak is full stressz a világon mindenhol) mindig az a típus voltam, aki erős, minden helyzetből feláll.A vallás nem volt szerves része az életemnek,de hálás voltam mindig mindenért ami volt és igyekeztem /igyekszem segíteni másokon legyek éppen bármilyen helyzetben. Mostanra valahogy "elfogytam" ezt csak az fogja érteni, aki élt már át hasonlót és nem kb tini korban van. Ha vallási oldalról nézzük Isten engem elhagyott és nem(csak) azért, mert nem minden happy,ha nem vallási oldalról vagy valaki abból indul ki nem is létezik pedig írja meg azt mibe kapaszkodott, amikor már úgy érezte lelkileg mindenhez "kevés"...Trollokat csak simán ignorálni fogom (tudom ez GYK lesz hát sok) az értelmes válaszokat, segítő gondolatokat érett felnőtt emberektől pedig hálásan megköszönöm.

2021. nov. 25. 17:41
1 2 3 4 5
 31/48 KZitus ***** válasza:
100%

# 28,29

Egyet értek veled. Minden ember problémája más, és másként áll hozzá, másként bírja elviselni. De vannak helyzetek, amikor túl sok sok....

Voltam ilyen helyzetben amikor nem voltam "hívő", és voltam akkor is, amikor "hívő életet éltem! Először is, másodszor is sikerült a folytatás, sikerült talpra állnom, és folytatni az életemet. De keresztényként sokkal könnyebb viseltem, mert nem éreztem egy pillanatra sem egyedül, bár naponta sírással telt a napom a kilátástalanság miatt! Amikor a legnagyobb bajban voltam, alig éreztem Isten támogatását...pedig később végiggondolva mindig velem volt. Csak a fától nem láttam az erdőt.

Soraidat olvasva, kérlek ne a saját erődre támaszkodj....kérd szüntelenül Isten segítségét, támogatását, erejét.....meglátod tud segíteni, ha hittel kéred...

Jakab 1:5, 6

"Ha tehát valamelyikőtöknek bölcsességre van szüksége, kitartóan kérje azt Istentől+ – mert ő nagylelkűen és szemrehányás nélkül ad mindenkinek –, és megadatik neki. De hittel kérje kitartóan, egyáltalán nem kételkedve, mert aki kételkedik, az olyan, mint a tengernek szél űzte és ide-oda hajtott hulláma."

2021. nov. 26. 19:34
 32/48 anonim ***** válasza:

6-os vagyok

"és nem mindenki problémája olyan egy beszélgetés hopp megoldja [...] más viszont akkor reccsen csak meg, amikor pár hónapon belül temeti fiatalon a barátját, ápol rákos rokont, izgul covid miatt idős szülőkért, költözik és lesz ő maga is beteg. Utóbbinak is elég kéne legyen egy esti beszélgetés valakivel? Nem hiszem."

Teljesen igazad van. Persze, hogy nem eleg egy beszelgetes. Ez egy komoly krizis es hosszabb folyamat. Nekem ilyen rossz talan 2x volt eddig az eletben, es nekem is megfordult a fejemben, hogy Isten elhagyott, kulonben miert tortennenek ilyenek velem, es mert tenyleg nem birtam. Nekem ilyenkor nem segitett onmagaban egy zsoltaridezet, esetleg kicsit hozzaadott, hogy kikapaszkodjak. Nagyon jol mondod, hogy ha valakinek nagyon rossz, akkor az az egeszseges reakcio, hogy elerotlenedik, kimerul, pesszimista lesz, es igy is kell lenni. De tenyleg ertekes a szemelyiseged, mert latom, milyen modszeresen kersz es keresel segitseget.

Ha "gyűjtesz még", akkor olvashatsz Norwichi Szent Juliannarol is. (Julian of Norwich). Egy angol kozepkori remete no volt, akinek egy sulyos, majdnem halalos betegsege soran megjelent Krisztus, es kesobb lejegyezte, amiket mondott. Az uzenete az optimizmus feltetlen igenlese volt. (Nem baj, ha nem vagy romai katolikus, en sem.)

Leghiresebb mondanivaloja, hogy "Isten kegyelméből megtanultam, hogy szilárdan meg kell maradnom a hitben, vagyis szilárdan és tökéletesen hinnem kell, hogy minden jól végződik majd…«”

Angolul a leghiresebb mondata: "All shall be well, and all shall be well, and all manner of things shall be well." Nem talaltam meg magyarul, de kb. "Minden jora fordul, es minden jora fordul, es mindenfele dolog jora fordul majd."

A jarvany kitoresekor az olaszok valasztottak ezt szlogenjuknek, itt olvashatsz rola.

[link]

ezt, es tole meg 2-3 mondatot angolul gyonyoruen felolvasva hallhatsz itt, 2 perc. Nekem is erot es optimizmust szokott adni, ha nagyon melyen vagyok.

https://www.youtube.com/watch?v=QKvciMGsBQ0&ab_channel=Lloyd..

Orulok azert nagyon, hogy reggel kicsit jobban erezted magad. En ebben vagyok szemermes, most megis mondom, hogy hajnalfele imadkoztam erted es sokat gondoltam rad. (Angliabol)

Meg egy, nem tudom, mennyire erdekel az ilyesmi, de probalkozhatsz lazitassal is, (autogen trening: az izmok felmelegszenek es elnehezednek, vagy csak siman izomlazitasz). Ezt lehet hivoknek is, csak pszichologia a dolog. Sok audio van a YT-on is. Ez nem mulasztja el a problemaidat, de testileg-lelkileg pihensz, amig csinalod. Kicsit "kiuriti az agyadat". Ha rendszeresen csinalod, nyugodtabb leszel. De ez sem jon be mindenkinek, nyugodtan ugord at! :-) Csak irom, ami nekem bejott.

2021. nov. 26. 19:35
 33/48 A kérdező kommentje:

#31 Zitus:

Oh' majdnem megkönnyeztem...én, aki kb sosem sír tiszta érzelgős lettem a soraitoktól tegnap és ma este is ez "szörnyű". :)

Úgy látom sok a közös bennünk és jó látni, amikor te voltál ilyen helyzetben hasonló gondolataid voltak, így nem érzem magam annyira "ütődöttnek".

2021. nov. 26. 19:45
 34/48 anonim ***** válasza:

6 vagyok

ha mar irtam, hogy zsoltarreszlet...

a 91-ben van egy olyan vers is, amiben benne van ez a mi draga jo virusunk is: hogy "Nem kell félned [...] a sötétben terjedő ragálytól, sem a fényes nappal kitörő dögvésztől."

Sem.

a 4. zsoltárban: "Békében fekszem le, és el is alszom, mert csak te adod meg, Uram, hogy biztonságban élhessek!"

es a 6.

"Kegyelmezz, URam, mert elcsüggedtem, gyógyíts meg, URam, mert reszketnek tagjaim! Lelkem is csupa reszketés, és te, URam, meddig késel? Fordulj hozzám, URam, mentsd meg életemet, szabadíts meg, mert irgalmas vagy! [...] Belefáradtam a sóhajtozásba. Egész éjjel könnyekkel áztatom ágyamat, könnyeimmel öntözöm fekvőhelyemet. Szemem elhomályosodott a bánattól, fénye megtört sok ellenségem miatt. [...] Meghallgatta könyörgésemet az ÚR, imádságomat elfogadta az ÚR."

2021. nov. 26. 19:53
 35/48 A kérdező kommentje:

#32 (aki nekem már örök HATOS :) )

Na jó tényleg elérzékenyültem és hogy gondoltál rám külön hajnalban / reggel, hát mit is mondhatnék...de tényleg.

Remélem vissza fogja adni nektek az élet azt, amit itt adtatok egy számotokra idegen embernek.

Pszichológiát tanultam az egyetemen / ha mostanság nem is éppen az jön le a soraimból :) /, igaz csak 1 évig illetve ismerem azt, amiről írsz úgyhogy kifejezetten örülök említetted...valószínűleg hasznomra válna most valóban.

2021. nov. 26. 19:55
 36/48 A kérdező kommentje:

#34 (6)

" elcsüggedtem"...

" meddig késel?"...

" Belefáradtam a sóhajtozásba".

Igen, ez annyira én voltam tegnap... :( és nyilván mára sem oldódott meg minden, DE ahogy feljebb írtam a ma reggel más volt. Kérlek ne nézzetek bolondnak, de olyan volt mintha általatok szólt volna hozzám és felrázott volna, hogy "hahónaidefigyelj"!

Legalábbis szeretném ezt hinni, hisz véletlenek nincsenek ugye...

2021. nov. 26. 20:05
 37/48 anonim ***** válasza:

Úgy látom Isten szólt hozzád (és bevallom hozzám is és én is köszönöm ezt a sok bátorítást), embereken keresztül.

De van egy nagyon fontos dolog, hogy tisztán értsd Istent, mert az ige maga Isten!

Mert úgy szerette Isten a világot, hogy az ő egyszülött Fiát adta, hogy aki hisz őbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen. (Jn 3, 16)

Ő Jézus. A megváltó! Gyógyító! Szabadító! Egy forrás és ha ebből a forrásból segítesz másoknak, akkor nem fáradtság adni!

2021. nov. 26. 23:24
 38/48 anonim ***** válasza:

Vidiripi

Jób mindenét elveszítette a családját és a teljes vagyonát is! A barátai is elfordultak tőle!

És mit tett Jób?

Talán olvasd el Jób könyvét és tudni fogod hogy Isten elhagyott vagy sem!

2021. nov. 26. 23:38
 39/48 anonim ***** válasza:

6 vagyok

"Kezedbe ajánlom lelkemet, te megváltasz, Uram. Te, hűség Istene" (31. zsoltar, 6.)

van, aki ezt szokta mondogatni, ha mar nagyon nem birja, imakent

2021. nov. 27. 12:59
 40/48 anonim ***** válasza:

6 vagyok

Szoktuk azt is mondani, hogy amikor valaki annyira legyengul (pl. nagybeteg, gyasz eri vagy hasonlo nagy veszteseg), hogy mar imadkozni sem tud, annyira tavol erzi magat Istentol, vagy annyira elvesziti a remenyt - akkor nem kell. Ilyenkor szokott mondjuk a templomi plebania kozosseg vagy az ismerosok imadkozni helyette, a neveben, es mint egy hálóban, fel tudjak emelni Istenhez. Mar ha ez nem hangzik nagyon orultsegnek: szimbolikusan ertve, persze.

Ezt ugy a jovore nezve is irom.

Tehat a hitet sem kell eroltetni, ha mar minden nagyon rossz. Isten tudja, hogy mit erzel, es akkor sem hagy el, ha elveszted a hited.

2021. nov. 27. 13:20
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!