Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Isten elhagyott?

Isten elhagyott?

Figyelt kérdés
Minden ember életében van mélypont,rossz időszak. Tudjátok,amikor "nem jön össze" semmi ( új munkahelyet kell keresnem, magánélet is romokban,ez az egész covid időszak is full stressz a világon mindenhol) mindig az a típus voltam, aki erős, minden helyzetből feláll.A vallás nem volt szerves része az életemnek,de hálás voltam mindig mindenért ami volt és igyekeztem /igyekszem segíteni másokon legyek éppen bármilyen helyzetben. Mostanra valahogy "elfogytam" ezt csak az fogja érteni, aki élt már át hasonlót és nem kb tini korban van. Ha vallási oldalról nézzük Isten engem elhagyott és nem(csak) azért, mert nem minden happy,ha nem vallási oldalról vagy valaki abból indul ki nem is létezik pedig írja meg azt mibe kapaszkodott, amikor már úgy érezte lelkileg mindenhez "kevés"...Trollokat csak simán ignorálni fogom (tudom ez GYK lesz hát sok) az értelmes válaszokat, segítő gondolatokat érett felnőtt emberektől pedig hálásan megköszönöm.

2021. nov. 25. 17:41
1 2 3 4 5
 21/48 anonim ***** válasza:

"Isten elhagyott?"

Nem. Ilyen esetekben a hívő általában rosszul súlyozza be a teendőket és a saját igényeire koncentrál, Istent pedig kényszeríteni akarja, hogy kszolgálja őt. Így kizárja Istent, hogy segíthessen. A kulcs Máté 6. fejezetének a végén van. Mi foglalkozunk azzal, amire Isten megkért, növekedünk szeretetben és gyakoroljuk azt, Isten pedig gondoskodik a szükségleteinkről.

2021. nov. 26. 12:33
 22/48 KZitus ***** válasza:

Szia

Sajnálom, hogy így érzed magadat.Sajnos nem vagy ezzel egyedül. De a legtöbb embernek sikerül ebből felállnia, bízom abban, neked is sikerülni fog! Sajnos te is abba a csapdába estél (lehet végső elkeseredésedben), amikor összecsaptak a hullámok a fejed fölött, akkor azt gondoltad, Isten elhagyott, vagy nem törődik veled, sőt némelyek egyenesen Őt vádolják...pedig ez áll a legtávolabb a problémádtól. Miért írom ezt? Mer tudom mit érez Isten, amikor ilyen dolgokat lát, éppen ezért szeretne segíteni nekünk, mint feljebb is írta a hozzászóló, hiszen ezt ígéri: "mert ő törődik veletek."1Péter 5:7

Olyan emberi tulajdonságaid vannak (a leírásod alapján), amely vonzó Istennek. Ő keresi az ilyen embereket, hogy a tanácsival megkönnyítse, boldoggá, békéssé tegye a mindennapjait. Te is ezek között lehetsz. Életem jelentős részét (jó tulajdonságokkal) Isten nélkül éltem, ami hasonlóan gyötrelmes volt, mint amiről írtál, hol lent, hol fent, de már jó ideje isteni alapelvek irányítják az életemet, és azóta sokkal jobb minőségű életet élek. Jobb feleség, jobb anya, jobb munkatárs lettem. Ezt azoktól hallottam, akikről írtam.

Bízom abban, talpra tudsz állni, és a gondjaidat ezen túl nem egyedül cipeled majd, inkább átadod Istennek, akinek sokkal hatalmasabb az ereje :-) vele sokkal könnyebb az élet.

Kedves meghívás (kérlelés) Neked, Tőle: Ézsaiás 48:17, 18

"Ezt mondja Jehova, a te megváltód, Izrael szentje: „Én, Jehova, vagyok a te Istened, aki arra tanítalak, ami javadra válik, aki azon az úton vezetlek, amelyen járnod kell. Bárcsak odafigyelnél a parancsaimra! Akkor olyan lenne békéd, mint egy folyó, és igazságosságod, mint a tenger habjai."

Vigasz jelenleg:

Zsoltárok 10:14

"Hiszen te látod a bajt és a nyomorúságot. Figyelsz, hogy kezedbe vedd azokat. Rád bizza magát a szerencsétlen, apátlan fiú, te lettél a segítője"

Zsoltárok 25:16, 17

"Fordítsd felém arcodat, és légy kegyes hozzám, mert magányos vagyok, és elhagyatott. Szívem gyötrelmei megsokasodtak; szabadíts meg aggodalmaimtól!"

Zsoltárok 37:4, 5

"Gyönyörködj Jehovában, és ő teljesíti szíved vágyait. Engedd, hogy Jehova irányítson utadon, támaszkodj rá, és ő majd cselekszik az érdekedben."

Az, hogy hogyan alakul a további életed, az attól függ, mi van/lesz az elmédben. Ha Istentől jövő tanácsokkal töltöd meg, az CSAK jó irányba vezethet Tégedet.

Szívből kívánom, bárcsak így lenne!

2021. nov. 26. 13:09
 23/48 A kérdező kommentje:

19 - es :

Értem igen és köszönöm, tényleg sokat segítenek a soraitok!

2021. nov. 26. 16:10
 24/48 anonim ***** válasza:
Szívesen, 19-es voltam.
2021. nov. 26. 16:13
 25/48 A kérdező kommentje:

11-es:

Nagyon-nagyon sokat segítettetek!

Sokáig nem tudtam aludni tegnap, konkrétan éjjel 1:30-ig olvastam az általatok ajánlottakat a "sima" forgolódás helyett...magamba néztem úgy igazán, reggel keltem dolgozni pár óra alvás után, de mégis teljesen más lelkiállapotban, kipihenten és valahogy végtelen nyugalommal. Ez minden túlzás nélkül nektek köszönhető!

A mait is mind olvasom most és igyekszem beépíteni a mindennapjaimba.

Tudom furán hangozhat, de konkrétan rosszul érzem magam azért azt gondoltam Isten elhagyott, pedig nem volt bennem dac vagy harag inkább elkeseredtem, mégis...de megjelentetek és mondhatni utat mutattatok. Írtam már nem hiszek a véletlenekben és tudom az, hogy egy ilyen felületen találkoztam értékes emberekkel, akik átlendítettek a mélypontomon éppen annak a műve, akiről azt gondoltam előfordult tőlem.

Én nagyon nehezen nyílok meg & beszélek az érzéseimről/magamról valószínűleg azért is ide írtam ki, amit...de azt álmomban sem gondoltam volna nem trollkodás fog menni, hanem ilyen VALÓDI segítséget kapok.

És egy érdekesség : reggel nagy kapkodva átpakoltam az egyik pénztárcámból a másikba és egy cetli került elém, amire valamikor ezt írtam " Nem hagylak magadra téged és nem hagylak el. Légy erős és bátor!" - azt hiszem nem kell hozzáfűznöm semmit...

2021. nov. 26. 16:38
 26/48 A kérdező kommentje:

22 :

Köszönöm szépen, hogy te is időt szántál rám.

Szeretném azt hangsúlyozni, hogy sosem vádoltam és soha életemben nem volt olyan "elvárok" valamit pláne nem kérek számon itt teljesen másról van/volt szó.

Esetemben inkább az van - ahogy írtad is - hogy igen összecsaptak a fejem fölött a hullámok és életemben először nem éreztem azt ez "csak" egy feladat, amit meg kell oldanom, tanulok belőle és megyek tovább. Nem vagyok már tini, tehát az sem új vannak az életben problémák és nem lehet mindig minden happy, de ahogy írtam tegnap úgy éreztem egyszerűen "elfogytam" ( lelkileg leginkább). Nem tudom máshogy megfogalmazni sajnos az is csoda ennyit kiírok magamból/magamról még akkor is ha arctalanul teszem.

Köszönöm, hogy azért - szerencsémre- értetek engem az olykor kusza sorok/gondolatok ellenére is. :)

2021. nov. 26. 16:51
 27/48 KZitus ***** válasza:

igen, olykor egy alapos elmélkedés (ha van kivel kibeszélni még jobb) és egy pihentető tevékenység átlendíthet a kilátástalanságnak tűnő helyzeten.

Nem régen beszélgettem egy személlyel, akinek éppen "túlcsordult" a pohara az élettől. Egy jó beszélgetés után mosolyogva ismerte fel: tényleg lehet más szemszögből is nézni a dolgokat!

Az élet csodálatosan szép, de azért rajtunk is múlik, észrevesszük-e?

2021. nov. 26. 18:20
 28/48 A kérdező kommentje:

27

Azért ennyire nem egyszerű a dolog ezt jól tudjuk max annál, akinek a problémája valóban nem komoly csak " felfújta" vagy eleve olyan típus nehezen birkózik meg a feladatokkal egyedül.

Egy olyan ember esetén viszont , mint én, akit alapjában úgy ismernek erős, következetes, "nem picsogós", felelősségteljes munkakörben dolgozó más a helyzet (mondjuk munkát váltani fogok nem véletlenül).

Nem gondolom van olyan ember az életben, aki 30-40-50 év alatt sosem gyengül / fárad el és nem mindenki problémája olyan egy beszélgetés hopp megoldja. Mondok példát : van, aki attól kivan a Pircsi a munkahelyen csúnyán néz rá más viszont akkor reccsen csak meg, amikor pár hónapon belül temeti fiatalon a barátját, ápol rákos rokont, izgul covid miatt idős szülőkért, költözik és lesz ő maga is beteg. Utóbbinak is elég kéne legyen egy esti beszélgetés valakivel? Nem hiszem.

Ha mindenhol 100%- ot kell teljesíteni, de közben sorra kapod a " gyomrost" akkor van az a pont, amikor megreccsen a legerősebb is.

Minden ember más és van, aki többet van aki kevesebbet bír mind fizikailag mind lelkileg, de azt gondolom örökké erősnek lenni sem lehet. Úgyhogy összetett ez és függetlenül attól ki vallásos ki nem bárki életében lehet olyan pont, amikor már úgy érzi sok, TÚL sok. Aztán, hogy ki hogy áll fel ebből és kinek/minek a segítségével az már más kérdés...

2021. nov. 26. 18:42
 29/48 A kérdező kommentje:

Folyt.

Tehát oda szerettem volna kilyukadni, hogy lehet az élet " csodálatosan" szép, de bizony nem mindig az és ez nem negatív hozzáállás hanem tény, nem lehet mindig a szépet látni és azt venni észre ÉS NEM IS KELL. Ennél én sokkal inkább állok 2 lábbal a földön, de tiszteletben tartom van, aki ezt másképpen gondolja.

De értettem alapjaiban a soraidat és hálás vagyok értük!

2021. nov. 26. 18:47
 30/48 A kérdező kommentje:

Privátokat most olvasom igyekszem majd mindenkinek válaszolni és köszi az olykor extra hosszú leveleket is.

Sok kifejezetten elgondolkodtató főleg ahol azt látom nálatok is volt ilyen mélypont és hogy sikerült kilábalni belőle ( HA sikerült) , akinek meg nem miért nem.

Mindből lehet tanulni.

2021. nov. 26. 19:30
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!