Nevelnéd a gyerekedet kereszténynek?

Rendben, én igazából ezt elfogadom, csak a kérdésed magában foglalt egy ítéletet, valószínűleg ezért is tették át ide. Én ezért válaszoltam írásban, mert a szavazati opciókat hamis dilemmának éreztem.
Én a magam részéről nem szólnék bele a gyereknevelési gyakorlatába senkinek, amíg az a gyerek értelmes, gondolkodó felnőtt emberré cseperedik.
Nem támadni vagy veszekedni akartam, szóval nem kell, hogy megválaszold, én nem szeretnélek meggyőzni olyanról, amit nem érzel magadénak.
Béke 😇

Választott nép van, vagy vallások ?
Melyik bizonyítható az Írásból?
A vallások van, vagy a választott nép van?
Vallások bármelyikéhez kell csatlakozni , vagy a Teremtő országához, és azáltal a választott nép közé tartózni!

Ha hívő vagy, akkor természetes igényed, hogy a gyereked is keresztény legyen, de ezt fogja látni a családban is, tehát mintegy automatikusan kereszténnyé válik. Ha nem vagy hívő, nem lesz hatékony ez a szándék.
Egy rossz példával:
Ez olyan, mint az olvasásra nevelés:Ha a gyerek azt látja, hogy mindkét szülő mindennap olvas, könnyen rávehető erre a szokásra, de ha mindkét szülő állandóan a Facebook-ot bámulja, akkor szinte kizárt, hogy a gyerek "nevelés hatására" könyvvel a kezében vonuljon félre olvasni.

Titusnak jövök még pár válasszal. Röviden:
"Az állam létezik?"
Létezik. A Föld egy adott területe, amin egy nép él a saját törvényei szerint.
"Mert a jogállam törvényei mitől eredetiek?"
A kereszténységhez hasonlítva ott a különbség, hogy valós emberek hozzák létre. Nincs mögöttük egy láthatatlan, ellenőrizetlen valaki. Persze ettől nem állítom, hogy az állami törvények minden esetben jók.
"Hogy az egész nem több, mint jogászok és az azokat pénzelő lobbisták kifinomult trükkje arra, hogy a lakosságot maguknak alávessék és megadóztassák."
Mindenesetre a jogászokat ha jól gondolom, elő lehet venni pl. kormányváltás idején, hogy mit műveltek. Az isteni rendelkezést azonban a hívek nem támadhatják, akkor sem, ha arra lenne okokuk. És pl. a Tóra törvényeit mai szemmel nézve meg lehetne kérdőjelezni, de talán még abban a korban is felszólalt volna legszívesebben pár ember, csak nem tették. A hívek manapság azon vitázhatnak, ki képviseli jól az isteni törvényeket, tehát azok sérthetetlenek. Az állami törvények nem azok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!