Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Nevelnéd a gyerekedet kereszté...

Nevelnéd a gyerekedet kereszténynek?

Figyelt kérdés
2021. okt. 29. 21:00
A kérdező szavazást indított:
Jó ötlet. A gyereknek azt kell tanítani, hogy a bibliai isten létezik, és engedelmeskedniük kell a keresztény vallási vezetőknek.
Szó sem lehet róla. Nem kérünk a kereszténységből.
61 szavazat
1 2 3 4 5
 1/46 anonim válasza:
94%

Veszekedni jöttél? Esetleg provokálni?

Nem a vallási vezetőknek kell engedelmeskedni! Hanem Istennek,aki akar!

Amúgy meg ez pont olyan,hogy a gyerek fogja eldönteni hosszú távon!

2021. okt. 29. 21:02
 2/46 anonim ***** válasza:
92%
Az 1esnek tökéletesen igaza van.
2021. okt. 29. 21:04
 3/46 anonim ***** válasza:
87%

A vallás minden embernek a legbelsőbb magánügye.

Nem ítélkezem a katolikus családok felett, de azok felett sem, akik nem azok.

Ha katolikus lennék, úgy nevelném. Buddhista vagyok, így nem nevelem katolikusnak, nyilván.

A te kérdésednek mi a célja?

2021. okt. 29. 21:06
 4/46 anonim ***** válasza:
84%

Nagyon végletekben gondolkodsz.

Én megvagyok keresztelve, a családom hisz is Istenben (én nem tudom, hogy hiszek e), de sosem jártunk templomba, nem olvasunk Bibliát.

Vallásosnak lenni nem azt jelenti, hogy elképzelsz egy öregembert az égben, és szószerint értelmezed a Bibliát. De ezt az olyan provokatív barmok mint te úgysem értik.

2021. okt. 29. 21:09
 5/46 A kérdező kommentje:

A keresztény vallási vezetőkről azt mondják a hívek, hogy isten emberei, ezért engedelmeskednek nekik. A vallási vezetők értelmezik a híveknek a Bibliát, amit azok isten szavaként fogadnak el. Vagyis végső soron a papoknak, lelkészeknek engedelmeskednek. Már csak azért is, mert meggyőződésem szerint a bibliai isten feltehetően nem létezik.

Nem provokálok, és nem is veszekszem. Egy egyszerű kérdést tettem fel, amit feltehetten volna pl. az iszlámmal kapcsolatban is. Gondolom az nem zavarna... Ha te ezt a kérdést provokációnak érzed, az azért van, mert nem tűröd a másként gondolodást.

2021. okt. 29. 21:10
 6/46 anonim ***** válasza:
92%

Jaj te jó ég, a szavazás kiírásából látszik, hogy kevés ismereted, ugyanakkor annál több sztereotípiád van a kereszténységgel kapcsolatban. Mondjuk nem csodálom, vallás és politika egybemosása valóban borzalmas hiba, ezzel egyetértek.

A kérdésedre válaszolva: igen, kereszténynek fogom nevelni a gyermekemet, mert én is keresztény vagyok, gyakorlom a vallásomat és az istenhit fontos számomra. De ez nem azt jelenti, hogy a vallási vezetőknek kell engedelmeskednie, ez egy elég primitív megragadása a kereszténységnek.

7/46 anonim válasza:
86%
Embernek igyekeznék nevelni. Jó embernek.
 8/46 anonim ***** válasza:
96%
Szerintem is van átmenet a kettő között. Én meg vagyok keresztelve, jártam hittanra, a szüleim vallásosan neveltek. De nem lettem az a nagy keresztény. Hiszek Istenben, de nem járok templomba (vagy csak nagyon ritkán), nagyjából ennyi. A párom egyáltalán nem vallásos. Mi azt beszéltük meg, hogy nem lesznek megkeresztelve a gyerekek, de nem is tiltjuk a keresztény vallástól. Édesanyám mélyen az és valószínűleg ő tőle "kapnak belőle". Aztán a későbbiekben eldöntik, mit szeretnének. Én semmit nem akarok rájuk erőltetni.
2021. okt. 29. 21:15
 9/46 anonim ***** válasza:
86%

"Ha te ezt a kérdést provokációnak érzed, az azért van, mert nem tűröd a másként gondolodást."

4-es válaszoló vagyok

Nálam nem sokan tűrik jobban a "másként gondolkodást". Itt hiába bizonygatom, mert úgysem látod mit teszek nap mint nap az emberekért, hogy mennyire önzetlen és elfogadó vagyok. A sztereotípiákat viszont nem szeretem, amiket te állítasz.

2021. okt. 29. 21:19
 10/46 anonim ***** válasza:
84%

#5 A vallási vezetők max kommunikálják Isten kinyilatkoztatásait, igen, tekintheted őket szócsőnek, de nem nekik engedelmeskedsz, hanem Istennek. A legtöbb kereszténynek pedig jóesetben van saját istenkapcsolata, ahová nem kellenek vallási vezetők. A hit igazi alapja a saját kapcsolatod az Istennel, nem az, hogy a papbácsi aszongya, hogy templomba kell járni.

Én hiszek az üdvösségben, és fontos nekem a gyermekem üdvössége, ezért megpróbálok neki segíteni, hogy legyen kapcsolódási lehetősége az Istenhez, hogy kialakuljon egy jó viszonya a valláshoz. Felnőttként úgyis azon múlik, hogy ő mit akar

2021. okt. 29. 21:20
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!