Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Nevelnéd a gyerekedet kereszté...

Nevelnéd a gyerekedet kereszténynek?

Figyelt kérdés
2021. okt. 29. 21:00
1 2 3 4 5
 31/46 anonim ***** válasza:
Továbbra sem értem, hogy ez miben különbözik a jogállamtól, meg jogászoktól. Az is igazolatlan(?) hagyományokon nyugvó jogi alapelvekből fakad, amit jogászok hoztak létre és ők érvényesítenek. Akkor a polgári gondolkodás jogászoknak való engedelmességet jelent?
2021. okt. 30. 12:12
 32/46 A kérdező kommentje:

"És azt ne feledjük, hogy a kereszténység tízezerszer több mindenről szól, minthogy most megmondjuk, mi bűn meg mi nem az."

A kereszténység lényegében PONTOSAN arról szól, hogy megmondják mi a bűn, és mi nem.

2021. okt. 30. 12:14
 33/46 A kérdező kommentje:

Attól különbözik, hogy az állam létezik, és nem fog bűnösnek mondani, hogy pl

Harry Pottert olvasok. Szemben a kereszténységgel, aki nem tudja igazolni, hogy a törvényei eredetét (istenség), és jelentéktelen dolgokra is rámondja, hogy bűn. Az állami törvények aazért vannak, hogy ne legyen anarchia. A vallási törvényekre semmi szükség, viszont a vallás ki tud venni az emberek zsebéből pénzt a semmire.

2021. okt. 30. 12:18
 34/46 A kérdező kommentje:
*azért
2021. okt. 30. 12:19
 35/46 A kérdező kommentje:
Mondjuk ha segélyszervezetekre költik a pénzt az még oké, de meg más téma, amikor a szélhámosok a naiv híveken gazdagodnak meg.
2021. okt. 30. 12:26
 36/46 anonim ***** válasza:
81%

Nem, a zsidóságról esetleg jogosan gondolhatnád ezt, de hogy miről szól a kereszténység, azt legtömörebben az apostoli hitvallás fogalmazza meg, ahol csak a bűnök bocsánatát említik, nem magát a bűnöket. A kereszténység magva az evangélium, azaz az örömhír. A szabadulás a lényeg, nem a fenyegetés és az attól való rettegés.

"az állam létezik, és nem fog bűnösnek mondani, hogy pl Harry Pottert olvasok."

Az állam létezik? Mások szerint meg csak a jogászok találták ki magát az államot is, hogy a hatalmukat bebiztosítsák.

"Szemben a kereszténységgel, aki nem tudja igazolni, hogy a törvényei eredetét (istenség), és jelentéktelen dolgokra is rámondja, hogy bűn."

Mert a jogállam törvényei mitől eredetiek? Puszta szimpátia alapján, marketingeszközökkel hatalomra jutott politikusok és lobbiérdekek formálják őket, és jogászok szentesítik. És ami érdekeiket sértik, azt bűncselekménynek minősítik.

"Az állami törvények aazért vannak, hogy ne legyen anarchia."

Ez tautológia. Az állami törvények az állam érdekében vannak. Ez csak természetes.

"A vallási törvényekre semmi szükség, viszont a vallás ki tud venni az emberek zsebéből pénzt a semmire."

És ha az állam úgy dönt, hogy bizonyos emberek megölése ideológiai alapon megengedett, az okés, csak hogy ne legyen anarchia? Ki őrködik afelett, hogy az állam törvényei az állampolgár érdekeit szolgálják?

Ne érts félre, én nem a jogállam létét vitatom, csak a te érvelésed alkalmazom rá, és ugyanarra jutok, mint te a kereszténységgel. Hogy az egész nem több, mint jogászok és az azokat pénzelő lobbisták kifinomult trükkje arra, hogy a lakosságot maguknak alávessék és megadóztassák. Ha úgy gondolom, hogy a jogállam jó, akkor az érvrléssel kell, hogy a vaj legyen.

2021. okt. 30. 12:39
 37/46 anonim ***** válasza:
69%
*érveléssel *baj
2021. okt. 30. 12:40
 38/46 anonim ***** válasza:
22%
Kérdező, te sajnos annyira együgyű vagy, hogy vitázni se érdemes veled. Tudod vitázni is csak azzal lehet, akinek megvan a vitakultúra hozzá, de a részeges kocsmai hőzöngés nem üti ezt meg.
2021. okt. 30. 12:49
 39/46 A kérdező kommentje:

Azzal van a baj Titus, hogy te ezt az egész kérdést félreérted. Ez a kérdés nem a keresztény hit igazságáról szólt, hanem egyszerű szülőket kérdeztem arról, hogy szekulárisan nevelik-e a gyereküket, vagy pedig beleviszik a vallást is. Ahol akár az is előfordulhat, hogy a 10 éves gyerek majd rosszul érzi magát, ha Harry Potter könyveket olvas, mert bizonyos papok, lelkészek telebeszélik a fejét.

Ezért tettem fel ezt a kérdést a Gyerekvállalás, nevelés rovatba, mert erre voltam kíváncsi, és ezért nem örültem annak, hogy átkerült ide a vallás rovatba, mert itt több elkötelezett keresztények lehet.

A kérdésedre nincs időm válaszolni, de ha már feltetted, akkor adok majd egy rövid választ a mai napon, amikor lesz egy kis időm.

2021. okt. 30. 12:58
 40/46 A kérdező kommentje:
Pont a 39-es kommentben utaltam arra, hogy nem vita miatt írtam ki a kérdést. Nekem arra nincs időm, sem kedvem. Titus kérdéseire a későbbiekben adok egy rövid választ, aztán a magam részéről lezártnak tekintem a témát.
2021. okt. 30. 13:00
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!