Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Keresztények és muszlimok...

Keresztények és muszlimok miért állítják, hogy Isten a szeretet???

Figyelt kérdés

Ha nem eszek "Búbos Bankàt", csak döglött sáskát, akkor Isten szeret?

Isten miért teremtette finomra a holttesteket?

2021. okt. 11. 19:58
1 2 3 4 5 6 7 8
 61/73 anonim ***** válasza:
Igen, de hogy valami egy elégséges válasz legyen, egy bizonyos fokig be kell bizonyítanod, hogy létezHET.
2021. okt. 13. 14:09
 62/73 anonim ***** válasza:
ha egy kérdésre nincs válaszod, akkor nem minden lehetséges válasz lesz egy lehetséges megoldás, ez nem így működik
2021. okt. 13. 14:19
 63/73 anonim ***** válasza:

bocsi ezt újra xd

ha egy kérdésre nincs válaszod, akkor nem minden lehetséges válasz lesz egy elégséges megoldás, ez nem így működik

2021. okt. 13. 14:20
 64/73 anonim ***** válasza:
mellesleg ez a gondolatmenet, hogy nem tudjuk, akkor lehet isten, ez még mindig god of the gaps
2021. okt. 13. 14:21
 65/73 anonim ***** válasza:

Az evolúció akárki akármit is mond, szintén vallás. Legalább akkora (vagy még nagyobb) hit kell hozzá hogy elhidd, mint ahhoz hogy egy felsőbb erő teremtett mindent. Hiába próbálják minden áron az emberekre ráerőltetni (kitudja miért) hogy ez a tudomány és aki mást állít az egy sötét primitív alak.

Ha nincs Isten akkor ki mondja meg mi a jó és mi a rossz? Ki adja a törvényeket? Az ember? Akkor mindenki a maga ura és kész, ha én úgydöntök lemészárolok valakit, akkor senki se ítéljen el mert ez az én törvényem szerint teljesen ok. Vagy ha egy rendszer teszi ezt (amire volt már nem egy példa) akkor ott mik a normák?

Mellesleg (látom szereted használni ezt a szót) mi vagyunk lenézve akik hiszünk valakiben, közben pedig az evolúció alapelve hogy

1. hirtelen a semmiből lett minden

2. egy őslevesből származunk, ahol valszeg kövek voltak a felmenőink

3. minden ami kialakult az a véletlen műve

ezek mik ha nem üres szavak és feltételezések?

2021. okt. 13. 17:49
 66/73 anonim ***** válasza:

1. senki sem állította, hogy a semmiből lett minden, nem tudjuk, hogy mi volt a big bang előtt (strawman)

2. nem kövek, hanem kémiai anyagok legelső aminósavakat kimutatták, hogy a természet magától képes létrehozni egy nem szerves rendszerben (strawman)

3. és akkor mi van, ha véletlen?

bocsi csak a 3 pontodat olvastam el, mert ezek az egyszerű pontjaid eléggé buták akkor nem vagyok kíváncsi a random szósalátádra

2021. okt. 13. 19:42
 67/73 anonim ***** válasza:

végül is nem baj, ha az stawmant használsz, mert most megint beizonyítottad, hogy a tudomány felfedezései ellen nem tudsz érvelni

csak ha egy bénább és gyengébbé teszed és félrevezeted a lényeget

mellesleg ez a "te is" logikai hiba

köszönöm, hogy ha ezt elolvastad #65

2021. okt. 13. 19:44
 68/73 anonim ***** válasza:

#63 így is van, ezért sem mondtam, hogy ez a bizonyíték Isten léte mellett. Csak azt mondom, hogy ez egy egyértelmű korlátja a fizikai redukcionista nézetnek, s egyben a természettudománynak. Mindemellett a vallások egy olyan koherens világképet tudnak adni, ami ezt a problémát fel tudja oldani. Persze nem ezért vannak, nem ez a funkciójuk, hogy azért kéne x vallásban hinni, mert az megválaszolja a tudat nehéz problémáját (az valóban god of the gaps megközelítés volna), hanem hogy bizonyos vallások csak úgy mellékesen ezt is tudják. Amúgy nem ez az egyetlen ilyen probléma, hasonló a kategóriák eredetének próblémája is.

Egyébként nem is csak a vallások tudnak erre választ adni, ott van például a pánpszichizmus elképzelése, hogy a tudat valójában nem egy származtatott dolog, hanem minden létező immanens tulajdonsága, tehát hogy valójában már az élettelen tárgyak és maguk az elemi részecskék is bírnak annak a dolognak valamilyen skálázott formájával, amit magas szerveződési szinten tudatnak nevezünk. Mondjuk innen már szerintem csak egy lépés a transzcendens tudat elképzelése, de a pánpszichizmus maga ilyet nem állít.

2021. okt. 13. 19:57
 69/73 anonim ***** válasza:
67- elolvastam, de nekem semmi tudományos nincs abban az ellenérvedben, hogy " de nem is", mert kb ennyi volt mind a 3 része. Valamint az ilyen arrogáns attitűd hogy csak az xy részt olvastam el mert a többi amúgy is hülyeség. Az ilyen embereket nem lehet komolyan venni, és te akarsz nekem tudományról papolni :D
2021. okt. 13. 20:04
 70/73 anonim ***** válasza:

3. érvem az volt, hogy miért baj, ha maga az amit ma látunk random? :D

nem tudsz olvasni szerintem

2021. okt. 13. 20:35
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!