Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Keresztények és muszlimok...

Keresztények és muszlimok miért állítják, hogy Isten a szeretet???

Figyelt kérdés

Ha nem eszek "Búbos Bankàt", csak döglött sáskát, akkor Isten szeret?

Isten miért teremtette finomra a holttesteket?

2021. okt. 11. 19:58
1 2 3 4 5 6 7 8
 11/73 A kérdező kommentje:

"Amúgy mi a akar a kérdés lényege lenni? Miért nem vagyunk vegák? Mitől tiszta vagy tisztátlan az egyik állat az Ószövetségben?"

Igen. Az akart lenni.

2021. okt. 11. 21:54
 12/73 anonim ***** válasza:
90%

*A muszlimok egyáltalán nem...

Egyébként Abdullah, csak jelzem, hogy Csillagfürt írta ki ezt a kérdést, aki neked válaszolgatott az egyik kérdésedre. Akkor ezt próbáltam elmagyarázni... de nekem mindegy. Én szóltam.

2021. okt. 11. 21:59
 13/73 anonim ***** válasza:

9-nek:

Keresztény ember nem eszik halottakat. Keresztény ember szerint az ember teste a Szentlélek temploma. Nem esszük meg :)

"Vagy nem tudjátok, hogy testetek a Szentlélek temploma, aki bennetek van, s akit Istentől kaptatok, tehát nem vagytok a magatokéi? Mert nagy árat fizettek értetek! Dicsőítsétek meg tehát Istent testetekben." (Pál apostol első levele a korinthusi gyülekezetnek)

2021. okt. 11. 22:01
 14/73 anonim ***** válasza:

"Igen. Az akart lenni."

Akkor jól tippeltem. A sáska-Búbos Banka, meg holttestek adott támpontot.

Viszont ezek nem könnyű kérdések. Igazából egyikre sincs egzakt válasz, csak következtetni lehet és valószínűsíteni.

Nagyon röviden: A vega dolog szerintem azért van, mert alapvetően a világunkban nem minden úgy működik, ahogy kéne. A Biblia elején nincs vérontás, minden vega. Majd végül ezt a békés állapotot ígéri az új életre is. És közte vagyunk mi. Most hogy ez szimbolikus-e vagy sem, azon lehet elmélkedni, de akárhogy is nézem, az eszményi állapot a Biblia szerint is egy vérontás nélküli, teljesen növényevő világ lenne. Egyébként, hogy mi finom és mi nem, az ízlés kérdése. Mivel eszünk húst, hozzászoktunk, így már finomnak tartjuk.

A tiszta-tisztátalan állatok listája is érdekes kérdés. A fő céljuk, alapvetően Izraelt elkülöníteni a többi nemzettől. Ez egyértelmű. Talán egészségügyi okai is voltak, környezetvédelmi okai is. Továbbá valószínűleg a tiltott állatok, olyanok voltak, amikhez más környező népeknél valamilyen rituálé, kultusz társult, istenek és istennők megszemélyesítői voltak. Vagy ez is, az is lehetett az oka. Amúgy a tiltott állatok egy jelentős részét most sem esszük meg.

2021. okt. 11. 22:38
 15/73 A kérdező kommentje:
Köszönöm a normális választ 🥰
2021. okt. 11. 22:52
 16/73 anonim ***** válasza:
91%
Búbos banka bormártásban babbal 🐌
2021. okt. 12. 12:13
 17/73 anonim ***** válasza:
91%
Barbecue-t kihagytam.
2021. okt. 12. 12:16
 18/73 anonim ***** válasza:

Ilyen ételektől csak hányni tudok, egyél te dögöket, gilisztákat meg hullákat. Én nem.

Józan paraszti ésszel mondom, függetlenül a vallástól.

Azt hiszem az emberevést meg büntetik, Isten ide vagy oda.

2021. okt. 12. 12:28
 19/73 anonim ***** válasza:

"Isten miért teremtette finomra a holttesteket?"

Hát hogy szeressük őket. Én például nagyon szeretem a halott csirkét, fűszeresen, pácolva, zsírjában megsütve, egy kis krumplival.

2021. okt. 12. 14:10
 20/73 anonim ***** válasza:
65%

mert a hívők szeretik úgy definiálni az istenüket, hogy kötelezően létezzem

ezt úgy hívjuk hogy létezésbe definiálni ami egy logikai hiba

2021. okt. 12. 14:42
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!