Tii bemeritkeztetek már?
#60 miért, hogy mondják az emberek?
Neem, én nem így értem, hanem mivel a te hitrendszeredben bűn így számodra az is lesz pl az evés, nem kéri az Isten, hogy ne egyél disznót stb viszont te számodra nem fér bele a disznó evése és ha megennéd, akkor ázz botránkozással ennéd, alapvetően nem vétenél vele, de így önmagad botránkoztatod meg. Tudod e mi az igazság?
"aki szándékosan vétkezik az igazság megismerésére való eljutás után, akkor a bűnünkre nincs többé áldozat." Ez is sok esetben igaz, de az ember többnyire csak beképzeli, hogy az igazság ismeretében van. Magyarán aki eljutott az igazság teljes ismeretére az az ember tökéletes, mert az Isten megtisztította, ha azt az állapotot akarattal megtagadod, akkor az végzetes. Mondok egy példát, nálam mikor pl a testi vágy eluralkodik rajtam és az bűnbe menne, az Isten mindíg valamivel megzavar olyan szinten, hogy teljesen kizökkennek annak a befolyása alól és azután már csak kész akarva tudom elkövetni a bűnt. Ahányszor kísértés ér, annyiszor ad kimenekülőt, viszont ha netalán el is buknék, nem fog úgy haragudni rám, mintha csak gondolnék egyet és bűnt cselekszek.
Csak az 100% ig biztos, amit közvetlen kapszt az Istentől.
Egyet tudok mondani, hogy szükséges találkoznia az embernek az Istennel, ahhoz, hogy követhesse.
@60-as válaszoló
Egy idő után hidd el fárasztó érvekkel győzködni másokat, hogy ne menjenek a törvény alá.
Ha törvény alatt akar valaki lenni azon a bűn fog uralkodni nem a kegyelem. Menjen a törvény alá sőt metélje körül magát, de el fog kárhozni.
A törvény korszaka alatt is volt kegyelem, de akkor a bűn uralkodott, most pedig a kegyelem.
Róm 6:14 Mert a bűn ti rajtatok nem uralkodik; mert nem vagytok törvény alatt, hanem kegyelem alatt.
Ha törvény alatt akartok lenni, a bűn fog uralkodni rajtatok.
A törvény jó, de nekünk csak az erkölcsi parancsaira kell vigyáznunk. A szimbolikus rituális parancsokhoz SEMMI közünk, azok csak tanitanak, amúgy pedig csak a zsidó népnek adattak.
Az étkezési parancsok is csak szimbólikusan tanitanak mert semmivel sem egészségtelenebb a disznó húsa a csirkénél. Mégis rámutat a parancs arra, (ami csak a zsidóknak szól), hogy van tisztátalan szellem világ. A kérődző állatoknak is van szimbólikus jelentése. Az igazzá válás lépése is az, hogy befogadja valaki az igazságot, majd tanúságot tesz, azaz megvallja, és akkor válik igazzá. De az étkezés mind szimbólikus, rituális parancsok, ahogy Pál apostol irja: "nincs bennük semmi becsülni való". (az eledelekben) ha tiszta ételt eszel nem leszel jobb és egészségesebb se.
Gal 2:2 Fölmentem pedig kijelentés következtében és eléjük adtam az evangéliumot, melyet hirdetek a pogányok között, de külön a tekintélyeseknek, hogy valami módon hiába ne fussak, avagy ne futottam légyen.
Gal 2:3 De még a velem levő Titus sem kényszeríttetett a körülmetélkedésre, noha görög vala,
Gal 2:4 Tudniillik a belopózkodott hamis atyafiakért, akik alattomban közénk jöttek, hogy kikémleljék a mi szabadságunkat, mellyel bírunk a Krisztus Jézusban, hogy minket szolgákká tegyenek:
Pál apostol azokat a zsidókeresztényeket akik a pogány hátterű keresztényeket be akarták vinni a Tóra hatásköre alá, ugyanis "sürgették" a "körülmetélésüket" , "hamis atyafiaknak" nevezi.
Majd lejjebb Pál megegyezik a többi apostollal, hogy ő a "pogányoknak" (nem zsidók), Péterék pedig a "körülmetélkedetteknek" (zsidóknak) prédikálnak.
Gal 2:9 És elismervén a nekem adatott kegyelmet, Jakab és Kéfás, meg János, kik oszlopokul tekintetnek, bajtársi jobbjukat nyújták nekem és Barnabásnak, hogy mi a pogányok között, ők pedig a körülmetélés között prédikáljunk.
Pál maga megtartotta a Törvényt, még Timóteust is körülmetélte aki zsidó anyától származott, és ezzel saját felfogása szerint a Törvény teljes megtartására kötelezte. Amikor azt állitja, hogy nem "vagytok törvény alatt hanem kegyelem alatt", nem azt jelenti, hogy megszeghetjük a törvényt, hanem azt állitja, hogy a kegyelem által betölti a hivő a törvényt. Az újszövetségben nem az irott törvény hatálya alatt vagyunk hanem benne van a szivünkben a törvény, - - > azonosulunk a törvénnyel. Az ószövetségben félelemből engedelmeskedtek mint szolgák, az újszövetségben szeretetből mint gyermekek. Jézus ugyanezen az elv mentén magyarázta a hegyi beszédben a törvény megtartását. Belső szivbeli motivációt vár el, és nem külsőleges engedelmességet. De meg kell érteni, hogy a kereszténységben a Biblia két közösséget választ el: pogány keresztények és zsidó keresztények. Mindkét közösség ugyanazokat a kegyelmi ajándékokat kapja meg, ezért Pál átok terhe alatt megtiltotta, hogy a pogánykeresztények körülmetélkedjenek és bemenjenek a teljes törvény uralma alá. Mert az visszalépés, fölösleges teher lenne a számukra, amit Isten sem akar rájuk tenni, hiszen már teljes jogú polgártársakká tette a pogányokat a szent zsidókkal.
"Mivan ha itt nem mózesi törvényekről beszél az ige hanem világi törvényekről? Ezen elgondolkodtál már?"
Nem gondolkodok el rajta inkább hagyjuk. Egy nagy katyvasz lenne az újszövetség tele logikai ellentmondásokkal. Péter megparancsolta, hogy engedelmeskedjünk "minden emberi rendelésnek az Úrért". Pál meg mégis azt irja nem vagyunk alatta? Amikor az újszövetség törvényről beszél akkor vagy Mózes irott törvénye a tárgy, vagy újszövetségi értelemben a szellemi törvény, és nem pogány emberi rendelések.
#61 Az emberek azt mondják, hogy Jézus személyesen szól az emberekhez. Én viszont azért nem vagyok erről teljesen meggyőződve, mert nagy része lehet csak szimbolikus dolog úgymond. Tehát például az, hogy a Szent Lélek megtanít minden igazságra lehet nem azt jelenti, hogy Isten kapcsolatot teremt velünk, hanem lehet egyszerűen annyit jelent, hogy Jézus beszédei által megtudjuk mi a helyes.
Amit biztos, hogy közvetlen kaptunk Istentől az a Biblia, ezért is lehetünk 100%-ig biztosak a dolgunkban, ha jól értelmezzük.
#62 Igazából én nem akarom meggyőzni őt, én azt akarom, hogy ő győzzön meg engem, ha biztos a dolgában.
Erre én is nagyon sokat gondolok, hogy a törvény szimbolikus. A baj ezzel az, hogy nem tudom, hogy van-e olyan rész a Bibliában, ami erre utal. Pál is azt mondja, hogy a törvény jó, meg mért mondja Jézus, hogy aki a legisebbet is megrontja ezek közül a parancsoltok közül és úgy cselekszik, az a legkisebb lesz a mennyek országában? Tehát lehet, hogy a törvény nem csak szimbolikus, hanem egy valódi iránytű ahhoz, hogy tudjuk a jót és a rosszat megkülönböztetni, erre utalhat az olyan törvény is, hogy ne ölj, hagyd gyászolni a rabszolgát stb. Tehát lehet, hogy a törvény valóban megmutatja, hogy a dsiznóhús tisztátalan és a szombatot meg kell tartani, csak nekünk ezt nem úgy kellene cselekednünk, hogy van egy törvény, amit meg kell tartani és kész, hanem fordítva, hagyni a Lelket dolgozni, ami meg lehet pont a törvény cselekedeteire fog minket elvezetni. Bár ez csak egy elmélet.
#63 Akkor ennyi erővel bárhol, ahol a Biblia törvényt ír, ott a világi törvényekre gondol.
Ha vitázok valakivel, én szeretek a másik félre reagálni, nem pedig a csoportjára, ahova tartozik (tehát ha egy muszlimmal vitázok, akkor csak az ő érveire és álláspontjára reagálok, nem a muszlim egyház teológiájára, hiszen lehet megvan a saját nézete és nem mindenben ért egyet a muszlim egyházzal), úgyhogy ezt csak példaként hozom fel, lehet te sem értesz mindenben egyet Info Bubbleal: Kíváncsi voltam, hogyan érelezi a Galáciabeliekhez írt levelet, hiszen az az egyik olyan levél, ami a legjobban cáfolná őt. Erre azt hozta fel, hogy a levélben, amikor azt mondja, hogy nem a törvény cselekedetei által igazul meg az ember, akkor rögtön rámondta, hogy itt a farizeusi törvényről van szó. Amikor viszont a Mózes 1. könyve azt írja, hogy Ábrahám megtartotta a törvényt, akkor csakis a Tórára gondolhatott. Ez elfogultság. Itt nem arról van szó már, hogy valaki meg akarja tudni az igazságot (bár csak Isten látja a szívét), hanem van egy saját igazsága, amit minden áron megmagyaráz a Bibliával.
Az emberek ilyet nem mondanak, csak egy kis részük híreszteli azt, hogy az Istennel lehet közvetlen kapcsolat, sőt elengedhetetlen az üdvösséghez. Én is tanúskodok ezután, mert nem feltétlen szimbolikus ahogy tanít. Az álmok amiket ad az tényleg szimbolikusak sokszor. De azon kívül nekem pl nagyon sok hasonlatot tanít vagy egy hétköznapi tevékenységből tanít, vagy előre figyelmeztet, vagy bátorít stb, volt egyszer hogy megölelt, hogy megnyugtasson , pár példa amit a hétköznapi dolgokkal tanított (1) Az Isten még sok-sok héttel ezelőtt tanított egy hasonlatot. A hasonlat alapja dédim volt, mivel akkor ő nehezen sétált, gyakorlatilag sétabot nélkül nem tudott sétálni, de ha ment is akkor is támaszkodnia kellett valamire. A kereszténységben is sokan támaszkodnak tényleg Jézusra, vagy szeretnének rá támaszkodni, de sokuk félre érti ezt, ahogy én is félre értettem akkor. A hasonlat szerint, dédi nem tudott szabadon sétálni a sétabot nélkül, épp így van az életben is. Senki sem tud szabadon sétálni a Krisztus nélkül, ha nincs ott támasznak, akkor mindíg valami másra fogunk támaszkodni, de kötöttek leszünk, ahogy dédi is kötött volt a sétabot nélkül, mert muszáj volt, vagy a falnak, vagy asztalnak, széknek, stb támaszkodnia, de ez helyhez köti. De a Krisztusra való támaszkodást, sokan úgy gondolják, hogy majd a Krisztus fog helyettünk mindent megcsinálni és nekünk csak nézni kell, de ez helytelen, mert lehet, hogy lesznek alkalmak, amikor tényleg így lesz, de ahogy dédi esetében a sétabot, nem sétált helyette, úgy a Krisztus sem fog helyettünk a keskeny úton menni. Segít, hogy tudjunk sétálni, de nem fog helyettünk lépni.
(2)a fájdalomcsillapítókkal azt tanította, hogy a probléma gyökerétől akarjunk megszabadulni és ne a tünettől, mert ha csak a tünettől szabadulunk meg a probléma ugyan úgy ott lesz és a tünet is elő fog jönni.
(3)Októberben álmot láttam.
Nagy, mély sötétség volt mindenhol, majd a sötétségben hullócsillagokat láttam. Először csak 5 darabot. Olyanok voltak mint a tengeri csillagok és csillogtak, ragyogtak. Repültek tőlem nem messze spirálosan. Ahogy néztem, hogy repülnek, közben száncsengőt hallottam csilingelni, mire egy nagy halom másik hullócsillaghoz csatlakoztak; ragyogtak, nem is tudtam rendesen rájuk nézni, olyan erős, ragyogó volt a fényük és olyan sokan voltak. Egy hang is szólt: "miszerint úgy világítottak, hogy belevilágította a földet, mintha nappal lenne"( Így emlékszem a beszédre).
Ez után az álom után, imádkoztam, hogy mit jelent ez. X idő után egy ígerész jutott eszembe erről. "Máté 13:30 Hagyjátok, hogy együtt nőjön mind a kettő az aratásig, és az aratás idején azt mondom majd az aratóknak: Szedjétek össze először a konkolyt, és kössétek kévékbe, hogy megégessétek; a búzát pedig takarítsátok az én csűrömbe."
A száncsengő, a telet jelenti.
A csillagok, az Isten népét.
A nagy, mély sötétség a világot.
(4)Pár hónappal ezelőtt történt, hogy lustának éreztem magam az egyik nap. Haladni kellett volna a munkákkal, de nem bírtam magamon erőt venni, ideges is lettem emiatt és el is szomorodtam a lustaságom miatt. Bánatomban eszembe jutott, hogy van fekete tea és, hogy a múltkor, amikor nem figyeltem és ittam, az felgyorsított (mivel én nem szoktam koffeint fogyasztani, ezért erős volt annak a hatása). Kint voltam, ahol a fát tároljuk. Mikor elhatároztam magamban, hogy megyek és csinálok két teát, dédim állt meg előttem és csak úgy hirtelen mondta, hogy igyak egy kicsit (alkoholt). Néztem rá, hogy mi ez, mert nem értettem, de megint mondta, sőt, már eröltetni kezdte, hogy na de igyak egy kicsit, de én vissza utasítottam és bement. Gyanús volt ez nekem, mert mindíg azt hiszi, hogy be vagyok rúgva és, hogy állandóan iszok, tehát ez felkeltette a figyelmemet, hogy valami nincs rendben. Nem értettem, úgyhogy folytattam a teakészítést és oda raktam a teát és addig bementem. De mikor bementem, dédim megint eröltetni kezdte, hogy igyak egy kicsit. Megint vissza utasítottam és kimentem. Gondolkodtam mindeközben, hogy mi lehet itt a baj, hogy vajon az ördög kísért, vagy esetleg bűnöm lenne e meginni azt a teát. (Mert máskor a kísértéseknél, ha erőt venne rajtam és bűnbe végződne, mindíg kapok Istentől menekülő utat, hogy azt a bűnt elkerüljem.1Kor 10:13). Lefőtt a tea és nem ittam meg, hanem nézegettem és gondolkodtam, hogy miért történtek így a dolgok, de nem értettem, tehát imádkoztam, hogy megérthessem, majd kiborítottam a teát és vissza mentem dolgozni. Este felé eszembe jutott, hogy azért egy ilyen tea ivást nem olyan egyszerű eltéríteni. Gondoltam, hogy Isten volt, de miért akarta volna, hogy alkoholt igyak a tea helyett? Utána megértettem, hogy nem akarta, hogy alkoholt igyak tea helyett, viszont tudta, hogy vissza utasítom, amivel fel is kelti a figyelmem. De még ekkor sem értettem. Majd megosztottam az egyik testvérrel a történetet és ő általa választ kaptam és a válasz az volt, hogy" nem a koffein a baj, hanem, hogy Istent nem lehet vele helyettesíteni. Érted, mintha arra akart volna rávenni, hogy ha szomorú a fia, akkor ne a koffeinhez rohanjon, hanem Hozzá."
...
Lehetne sorolni a végtelenségig, persze van amikor a Bibliából tanít pl (4 Mózes 13-14)
Ne halogass, nehogy úgy járj mint Izrael. Mert ha Isten szólt, hogy tégy meg valamit, ne félj mert veled lesz és segít és ha te halogatni kezdted, akkor fent áll annak a lehetősége, hogy az elhalasztott időpontra már nem fog segíteni abban amire megkért akkor.
Elveszíted a segítséget, mint Izrael akkor, amikor be mehettek volna az ígéret földjére. Mert mikor azt mondta az Isten, hogy kémleljék meg a földet, amit nekik adott ígéret szerint és miután megkémlelték a földet, többen a kémek közül fellázították a népet, mert erős nép lakott ott és a nép ezért fellázadt és azt mondták, hogy inkább haltak volna meg a pusztában és vissza akarták menni Egyiptomba. Majd az Isten megharagudott rájuk, mert nekik adta azt a földet és ők nem hitték az Istennek, hogy le tudják győzni azt a népet aki lakja az ígéret földjét. Majd miután a nép meghallotta, hogy az Isten, haragjában azt mondta, hogy akik fellázadtak, azokat nem viszi be arra a földre és büntetésül a pusztában kell sétálniuk 40 évig amíg meghalnak ott. Reggelre a nép felbátorodott, hogy felmenjenek harcolni a földért, de figyelmeztetve lettek, hogy ne menjenek fel harcolni, mert a Teremtő nem fogja segíteni őket, de ők akkor is felmentek és menekülniük kellett.--- ezt azután tanította, miután halogattam és lemaradtam egy másik tanításáról.
Úgyhogy ki tudom jelenteni, hogy az Isten közvetlen kapcsolatot ápol az övéivel, ahogy régen úgy most is.
"Amit biztos, hogy közvetlen kaptunk Istentől az a Biblia, ezért is lehetünk 100%-ig biztosak a dolgunkban, ha jól értelmezzük."
Ebben nem lennék biztos. A közvetlen kapsz az Istentől az az Ő Szent Szelleme/Lelke aki/ami 100% ig igazat mondd. Jézus ilyet nem ígért, hogy kapunk bibliát és majd az lesz az istenünk és az fog minket vezetni, ellenben Szent Szellemet/ Lelket ígért, aki megtanít minket mindenre és vezetni fog.
"2Móz 33:14 És monda( az Örökkévaló): Az én orcám menjen-e [veletek], hogy megnyugtassalak?
2Móz 33:15 Monda neki [Mózes]: Ha a te orcád nem jár [velünk], ne vigyél ki minket innen.
2Móz 33:16 Mert miről ismerhetjük meg, hogy én és a te néped kedvet találtunk előtted? Nem arról-e, ha velünk jársz? Így vagyunk megkülönböztetve, én és a te néped minden néptől, amely e földnek színén van."
"úgy a Krisztus sem fog helyettünk a keskeny úton menni. Segít, hogy tudjunk sétálni, de nem fog helyettünk lépni."
de pl sérült ember hogy fog keskeny uton sétálni??
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!