Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Tii bemeritkeztetek már?

Tii bemeritkeztetek már?

Figyelt kérdés
2021. okt. 8. 10:58
1 2 3 4 5 6 7 8
 41/72 anonim ***** válasza:

#40 Hol van, hogy vigyázzanak?

Mért mindegy?

Írtad azt is, hogy a szombat megtartása nem jár nagy nehézségekkel, de ez nem feltétlenül így van. Nyilván egy átlag felnőtt embernek ez semmiség, de nem mindenkinek. Mi van akkor, ha valakinek szombaton kell dolgozni menni? Hogy magyarázza el a főnökének, hogy nem megy? Vagy mondjon fel? Vagy mi van akkor ha valaki mondjuk öreg és már nem tud főzni, így rendelnie kell és a megfizethető kajában sokszor disznóhús van? Nyilván ezekről képes lemondani az ember, ha Istenről van szó, de ha mégsem kötelező, akkor ez csak egy felesleges tehet, amivel az emberek kárhoztathatják egymást.

Másrészről meg ha valki a törnényből akar megigazulni, akkor az összest meg kell tartani, ez pedig nem lehetséges, ezért elkárhozik az ember. Az apostoli levelkben ezekről részletesen beszélnek.

Kíványcsi vagyok még mindig, hogyan értelmezed az apcsel 15. részét. Tekints erre úgy, hogyha sikerül meggyőznöd, megmented a lelkem.

2021. okt. 8. 17:04
 42/72 A kérdező kommentje:

"Mi van akkor, ha valakinek szombaton kell dolgozni menni? Hogy magyarázza el a főnökének, hogy nem megy? "

Ennek embernek el kell döntenie hogy a főnöke(kárhozat) a fontosabb vagy a teremtő parancsolatának engedelmeskedik(üdvösség)

2021. okt. 8. 17:07
 43/72 A kérdező kommentje:

"Vagy mi van akkor ha valaki mondjuk öreg és már nem tud főzni, így rendelnie kell és a megfizethető kajában sokszor disznóhús van? "

Hát szerintem aki tényleg úgy él az meg fogja oldani a vegetáriánus étrendet, én sem rendelek olyat ami húsos inkább eszem a zöldségeket

2021. okt. 8. 17:09
 44/72 A kérdező kommentje:
#41 csak hogy a tizparancsolat aminek része a szombat az sztem mindenkire vonatkozik ez alól nem tudsz kibujni vagy szerinted lehet azokat cselekedni amit a tiz parancsolat ir? Ugye hogy nem
2021. okt. 8. 17:11
 45/72 anonim ***** válasza:
Így nem jutunk egyről a kettőre, hogyha nem az egészre válaszolsz, hanem kiragadsz belőle mondatokat, az apcsel 15-re sem válaszoltál. Írtam én is, hogyha ezeket a dolgokat meg kell tartani, akkor valóban az ember nyilván megoldja ezt az üdvösségért. Ha viszont nem kell, akkor ez csak egy felesleges teher a hívők vállán.
2021. okt. 8. 19:34
 46/72 A kérdező kommentje:
#45 én a 41-es kommentedre válaszoltam a többi fecsegés már nem érdekel
2021. okt. 8. 19:41
 47/72 anonim ***** válasza:

@44

Szóval Te állapitod meg, hogy szerinted mindenkire vonatkozik és ehhez ragadsz ki verseket a Bibliából félremagyarázva azokat, vagy akár teljesen figyelmen kivül hagyva részeket.

Apcs 15:24 Mivelhogy meghallottuk, hogy némelyek mi közülünk kimenvén, megháborítottak titeket beszédeikkel, feldúlva a ti lelketeket, azt mondván, hogy körülmetélkedjetek és a törvényt megtartsátok; kiknek mi parancsot nem adtunk:

Apcs 15:28 Mert tetszék a Szent Léleknek és nekünk, hogy semmi több teher ne vettessék ti reátok ezeken a szükséges dolgokon kívül,

Apcs 15:29 Hogy tartózkodjatok a bálványoknak áldozott dolgoktól, a vértől, a fúlvaholt állattól, és a paráznaságtól; melyektől ha megóvjátok magatokat, jól lesz dolgotok. Legyetek egészségben!

Ezt izlelgesd, "semmi több teher ne vettessék rátok...ezeken kivül..és...jól lesz dolgotok.

Ezt izlelgesd, "semmi több teher ne vettessék rátok...ezeken kivül..és...jól lesz dolgotok.

2021. okt. 8. 20:08
 48/72 A kérdező kommentje:

"körülmetélkedjetek"

A tizparancsolatban ez hol van? Amugy a nevéből adodoan nem is torveny hanem parancsolat szóval a tizparancsolatnak alapnak kellene lennie minden embernek

2021. okt. 8. 20:23
 49/72 anonim ***** válasza:

Én csak a 41-es kommentemre gondoltam. Azt válaszoltad csak ,hogy ezeket a dolgokat könnyű megtartani, ha valaki az üdvösségért csinálja, azt viszont figyelmen kívül hagytad, amit írtam, hogy ha nem kell megtartani, akkor ez csak felesleges teher és az egész törvényt nem lehet megtartani.

Én is idézek az apostolok cselekedetei 15-ből, de egy kicsit többet, hogy kerekebb legyen a kép.

" Némelyek pedig, kik Júdeából jöttek alá, így tanítják vala az atyafiakat: Ha körül nem metélkedtek Mózes rendtartása szerint, nem idvezülhettek. Mikor azért Pálnak és Barnabásnak nagy háborúsága és vetekedése lõn azok ellen, azt végezék, hogy Pál és Barnabás és némely mások õ közülök menjenek fel az apostolokhoz és a vénekhez Jeruzsálembe e kérdés ügyében.

...

Elõállának azonban némely hivõk a farizeusok szerzetébõl valók közül, mondván, hogy körül kell metélni õket, és megparancsolni, hogy a Mózes törvényét megtartsák. Egybegyülének azért az apostolok és a vének, hogy e dolog felõl végezzenek. És mikor nagy vetekedés támadt, felkelvén Péter, monda nékik: Atyámfiai, férfiak, ti tudjátok, hogy az Isten régebbi idõ óta kiválasztott [engem] mi közülünk, hogy a pogányok az én számból hallják az evangyéliomnak beszédét, és higyjenek. És a szíveket ismerõ Isten bizonyságot tett mellettük, mert adta nékik a Szent Lelket, miként nékünk is; És semmi különbséget sem tett mi köztünk és azok között, a hit által tisztítván meg azoknak szívét. Most azért mit kísértitek az Istent, hogy a tanítványok nyakába oly igát tegyetek, melyet sem a mi atyáink, sem mi el nem hordozhattunk? Sõt inkább az Úr Jézus Krisztus kegyelme által hiszszük, hogy megtartatunk, miképen azok is.

...

Azokáért én azt mondom, hogy nem kell háborgatni azokat, kik a pogányok közül térnek meg az Istenhez; Hanem írjuk meg nékik, hogy tartózkodjanak a bálványok fertelmességeitõl, a paráznaságtól, a fúlvaholt állattól és a vértõl. Mert Mózesnek régi nemzedékek óta városonként megvannak a hirdetõi, mivelhogy a zsinagógákban minden szombaton olvassák.

...

Mivelhogy meghallottuk, hogy némelyek mi közülünk kimenvén, megháborítottak titeket beszédeikkel, feldúlva a ti lelketeket, azt mondván, hogy körülmetélkedjetek és a törvényt megtartsátok; kiknek mi parancsot nem adtunk: Tetszék nékünk, miután egyértelemre jutottunk, hogy férfiakat válaszszunk ki és elküldjük ti hozzátok a mi szeretteinkkel, Barnabással és Pállal, Oly emberekkel, kik életüket tették koczkára a mi Urunk Jézus Krisztus nevéért. Küldöttük azért Júdást és Silást, kik élõszóval szintén tudtotokra adják ugyanezeket. Mert tetszék a Szent Léleknek és nékünk, hogy semmi több teher ne vettessék ti reátok ezeken a szükséges dolgokon kívül, Hogy tartózkodjatok a bálványoknak áldozott dolgoktól, a vértõl, a fúlvaholt állattól, és a paráznaságtól; melyektõl ha megóvjátok magatokat, jól lesz dolgotok. Legyetek egészségben!" Apostolok cselekedetei 15.rész

Nem azért akarom, hogy ezekre válaszolj, mert a saját igazamat akarom bizonyítani, mert én sem tudom teljesen az igazságot, viszont azt szeretnem, hogyha biztos vagy valamiben és másokat kárhoztatsz, akkor legyen is rá jó okod.

2021. okt. 8. 20:42
 50/72 A kérdező kommentje:
#49 Eztet ismerem de irok neked egy elgondolkodtató dolgot, pál nagyobb lenne a Teremtőnél? Mert a Teremtő parancsolata hogy az emberek metélkedjenek körül. Teremtő parancsolatai örök érvényűek akkor egy egyszerű ember mint Pál hogy írhatta felül azt amit a Teremtő parancsolt? Es ráadásul Pál is körül volt metelve
2021. okt. 8. 20:48
1 2 3 4 5 6 7 8

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!