Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Tii bemeritkeztetek már?

Tii bemeritkeztetek már?

Figyelt kérdés
2021. okt. 8. 10:58
1 2 3 4 5 6 7 8
 51/72 anonim ***** válasza:

Viszont Péter biztosan Jézus apostola volt, sőt Jézus bizonyságot is tett arról, hogyan fog meghalni. Péter pedig az egyik levelében kiáll Pál mellett. Ráadásul az Apostolok cselekedetei 15-ben lévő dolgokat Péter javasolta, nem Pál.

Meg honnan kéne eldöntsem magamtól, hogy mit fogadjak el a Bibliából?

A Teremtő az állatáldozatokat is megparancsolta, azt hogyan írhatta felül valaki?

2021. okt. 8. 20:59
 52/72 anonim ***** válasza:

Egyszerű.

A kérdező számára az a megváltás, hogy cselekedheti azt a törvényt, amit nem fog bírni megtartani. Főleg nem, mert betűből nem lehet, a Lélek szerint járás meg nem a tóra.

2021. okt. 8. 21:06
 53/72 anonim ***** válasza:

Én azt sem akarom mondani, hogy ne cselekedjük a törvényt. Én csak szeretnék végre tisztán látni és mindkét oldalnak meghallgatni az érveit, hogy meggyőzzön.

2021. okt. 8. 21:10
 54/72 anonim ***** válasza:

Nem mondom, hogy ne tartsa meg a törvényt, én magam is igyekszek nem enni tisztátalant, ez valahogy rajtam maradt, a gilisztát sem csipegetem ki a földből.

Szép dolog amit csinál, ha társul hozzá az amit a Krisztus kér.

2021. okt. 8. 21:15
 55/72 A kérdező kommentje:
#54 Érdekes ez a hit mert amiben hiszel az válik valóra
2021. okt. 8. 21:21
 56/72 anonim ***** válasza:

Igaz, én is próbálom elkerülni a tisztátalant és a szombatot is betartani és ez egy szép dolog lenne. A baj viszont ott van, amikor ez valami miatt nem sikerül, akkor ilyenkor tiszta lelkiismeret-furdalásom lesz meg félelmem, hogy mi van, ha ilyenkor szándékosan vétkezem és nincs többé számomra remény. Ezért is muszáj megtudnom, hogy lehet-e vagy sem és ezért akarom, hogyha valaki áll valamelyik oldalon, akkor érvekkel bizonyítsa a felfogását.

2021. okt. 8. 21:23
 57/72 anonim ***** válasza:

#55 a képzeletekben. Az én egyéni hitem nem sokmindent fog befolyásolni. Ha ez így lenne, akkor a világ egy elég elborult hely lenne.

A kis egyéni valóságod a te hited, ahogy te látsz és tapasztalsz.

2021. okt. 8. 21:24
 58/72 anonim ***** válasza:

#56 azt tudom, hogy a Krisztus követése nem a tóra követése és nem a tíz parancsolat. Alapvetően önmagad kárhoztatod szerintem, mert Pál is említi valahol, hogy aki botránkozással eszik az bűne annak. De vannak ilyen nem valós lelkiismeret furdallások, amikor ilyen manipulált alapja van.

Összességében, ahogy az Isten tanította nekem, hogy azt cselekedjem, amit Ő kér. Ha tudni akarod, hogy mit akar a Krisztus, akkor azt Tőle kérdezd, mert Ő tud csak egyedül felkészíteni téged.

2021. okt. 8. 21:31
 59/72 anonim ***** válasza:
#56 mi a pontos oka, hogy még akarod tudni, mit cselekedhetsz és mit nem?
2021. okt. 8. 21:35
 60/72 anonim ***** válasza:

#58 Igaz, tényleg Őt kell kérdezni. Bár abba sem vagyok biztos, hogy úgy válaszol, mint az emberek mondják, lehet szimbolikus dolgokról van szó, de ez már hosszabb téma. Igazából azért is van talán legjobban lelkiismeretfurdalásom, mivel te is mondod, hogy jó nem tisztátalant enni, szombatot megtartani. Aki meg nem cselekszi a jót, pedig tehetné, bűne az annak és aki szándékosan vétkezik az igazság megismerésére való eljutás után, akkor a bűnünkre nincs többé áldozat.

#59 Hogy ne kárhozzak el és hogy legyen valami, amiről 100% biztosan tudom, hogy igaz ezért minden körülmények között cselekedni tudjam. Jelenleg nem dolgozok szombaton, de tegyük fel dolgoznék. Ha nem tudom a szombattal kapcsolatban az igazságot, akkor akkor is lelkiismeretfurdalásom lenne ha a főnöknek és a munkatársaknak gondot okoznék azzal, hogy szembemegyek velük, mert én márpedig nem dolgozok szombaton, de akkor is, ha elmennék szombaton dolgozni, mert akkor meg gyáva voltam szembemenni a főnökkel és bizonyságot tenni a hitemről a munkatársaim előtt.

2021. okt. 8. 21:52
1 2 3 4 5 6 7 8

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!