Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Tii bemeritkeztetek már?

Tii bemeritkeztetek már?

Figyelt kérdés
2021. okt. 8. 10:58
1 2 3 4 5 6 7 8
 11/72 anonim ***** válasza:
86%

Kinek parancsolta a hetednapi Adventistáknak? Egyetlen pogány népnek se parancsolta meg Isten a szombatot.

2Móz 31:13 Te szólj az Izrael fiainak, mondván: Az én szombatjaimat bizony megtartsátok; mert jel az én közöttem és ti köztetek nemzetségről nemzetségre, hogy megtudjátok, hogy én vagyok az Úr, aki titeket megszentellek.

2Móz 31:17 Legyen közöttem és az Izrael fiai között örök jel ez; mert hat napon teremtette az Úr a mennyet és a földet, hetednapon pedig megszűnt és megnyugodott.

Ha jövevény lennél Izraelben egy zsidó házában akkor kellene szombatot tartanod.

2021. okt. 8. 12:06
 12/72 A kérdező kommentje:

"Otthon ülsz, előre elkészített kaját eszel, nem kapcsolsz villanyt, nem nézel tv-t, stb."

Ez nehéz dolog neked? Te a teremtőért nem vagy hajlandó ezekre hanem lusta vagy? Akkor kit követsz valójában?

2021. okt. 8. 12:16
 13/72 A kérdező kommentje:
#11 Mindenkinek kell szombatot tartani.
2021. okt. 8. 12:16
 14/72 A kérdező kommentje:
#11 aki a szombatot nem tartsa az nem Istené hanem a sátánt szolgálja, hisz a szombat egy jel(jelölés) Isten népe és isten között
2021. okt. 8. 12:17
 15/72 anonim ***** válasza:

"Ez nehéz dolog neked? Te a teremtőért nem vagy hajlandó ezekre hanem lusta vagy? Akkor kit követsz valójában?"

Tehát nem tudod tartani. Tudtam

"aki a szombatot nem tartsa az nem Istené hanem a sátánt szolgálja, hisz a szombat egy jel(jelölés) Isten népe és isten között"

így beszél egy sátánista, akir Krisztusról el akarja terelni a figyelmet. A Zsidó levél elég pontosan levezeti, hogy a keresztények "szombatja" Jézus.

Te sérült trollként amúgy sem tudnád a szombatot tartani, és megállapítottad, hogy nem tudsz üdvözülni

"Te a teremtőért nem vagy hajlandó ezekre hanem lusta vagy?"

Hát, ha szombaton bezárkózom a lakásba, attól a szegény rászoruló nem lakik jól.

"hisz a szombat egy jel(jelölés) Isten népe és isten között"

Lássuk mit ír a Biblia jelölésként:

Efézus

1,13 A kiben ti is, minekutána hallottátok az igazságnak beszédét, idvességetek evangyéliomát, a melyben hittetek is, megpecsételtettetek az ígéretnek ama Szent Lelkével

4,30 És meg ne szomorítsátok az Istennek ama Szent Lelkét, a ki által megpecsételtettetek a teljes váltságnak napjára

Jé, milyen érdekes, Isten népének a pecsétje nem a szombat, hanem a Szentlélek.

2021. okt. 8. 12:22
 16/72 A kérdező kommentje:

"így beszél egy sátánista, akir Krisztusról el akarja terelni a figyelmet. A Zsidó levél elég pontosan levezeti, hogy a keresztények "szombatja" Jézus."

Az a sátánista aki megveti a Teremtő törvényeit és látom pont most ezt teszed jó utat a kárhozatba, balfék. :-)

"Lássuk mit ír a Biblia jelölésként:"

Igen lássuk:

Mózes 2. könyve, 31:16 Megtartsák azért az Izráel fiai a szombatot, megszentelvén a szombatot nemzetségről nemzetségre, örök szövetségül.

Mózes 2. könyve, 31:17 Legyen közöttem és az Izráel fiai között örök jel ez; mert hat napon teremtette az Úr a mennyet és a földet, hetednapon pedig megszünt és megnyugodott.

Aki krisztust követi az a szombatot is betartsa mivel ez a Teremtő parancsolata és a Teremtő nagyobb Jézusnál de Jézus is a fia tehát mindkettőnek engedelmeskedni kell vagy mész a pokolba, kapizs?

2021. okt. 8. 12:25
 17/72 A kérdező kommentje:

Ez meg már csak hab a tortán magadféle sátánistáknak.--

28

Aki megveti a Mózes törvényét, két vagy három tanubizonyságra irgalom nélkül meghal;

2021. okt. 8. 12:27
 18/72 A kérdező kommentje:
" hogy a keresztények "szombatja" Jézus." Ezt hol irja? Ez a saját képzeleted szüleménye ilyet a bibla nem ir.
2021. okt. 8. 12:28
 19/72 anonim ***** válasza:

"" hogy a keresztények "szombatja" Jézus." Ezt hol irja? Ez a saját képzeleted szüleménye ilyet a bibla nem ir."

Zsidó levél 4. fejezet. De te úgysem fogod megérteni :(

"Igen lássuk:

Mózes 2. könyve, 31:16 Megtartsák azért az Izráel fiai a szombatot, megszentelvén a szombatot nemzetségről nemzetségre, örök szövetségül."

Na sikerült magad cáfolni, hisz te is idézted, hogy ez Izrael fiaira vonatkozik, nem pedig a keresztényekre

"Aki megveti a Mózes törvényét, két vagy három tanubizonyságra irgalom nélkül meghal;"

Valahogy nem haltam meg, tehát nem kell szombatot tartani. Sikerült kétszer is cáfolnod magad:)

2021. okt. 8. 12:42
 20/72 A kérdező kommentje:

#19 Pál is Izraelita volt szóval akkor miről beszélünk? Tudsz gondolkodni vagy már luxus?

"Valahogy nem haltam meg, tehát nem kell szombatot tartani. Sikerült kétszer is cáfolnod magad:)""

Akkor az ölést és paráználkodást se hagyd ki hisz már ezeket sem kell betartani ... idióta

2021. okt. 8. 12:44
1 2 3 4 5 6 7 8

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!