Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Bűn ha fiúra vágyom?

Bűn ha fiúra vágyom?

Figyelt kérdés
Fiú vagyok, de biszex vagyok. Sose voltam fiúval. Errôl nem tehetek hogy biszex vagyok. Aki biszex sosem lesz hetero. Vágyom egy srácra nagyon. Ha pokolba küld ezért Isten ha nem , nem én akartam hogy bennem legyen ez az erzes
2021. szept. 29. 14:05
1 2 3 4 5
 41/49 anonim ***** válasza:
91%

#36-9

Továbbra se teljesen értem, hogy mit szeretnél igazolni. Volt két állításod, írtad, arra hozol példát a Bibliából, nem sikerült ezidáig. Nincs, vagy csak ennyire titkolod?

"A 'malakoi' és az 'arsenokoitai' szavakat az első században a homoszexuális kapcsolatban élő női és férfi szerepet eljátszó férfiakra használták."

Ezt se sikerült még bizonyítanod, ezzel már három olyan állításod van, amit csak kimondtál, de nincs hozzá semmi forrás.

A névtelen blogok névtelen szerzőinél pedig már csak az lett volna autentikusabb, ha valami hit rádiós podcast kerül linkelésre :D

Mert a helyzet az, hogy semmi se bizonyítja állításaikat. Mint írtam, a malakoi egy jellemgyengeség, egyaránt lehet malakoi hetero és homoszexuális is. A másik görög szó egy összetett szó, az valóban homoszexualitásra utalhat, de közel sem csak "férfi szerepre", hanem bármelyen esetre.

"Ma magyarul a 'malakoi' a börtönszlengben 'köcsög'. Akit megizélnek a többiek."

Ez pedig egy rendkívül gonosz megjegyzés, noha gonosz embertől csak gonoszságra telik. Börtönökben sokszor megerőszakolnak másokat, tehát nem jó kedvükben "izélik meg" őket a többiek. A malakoi pedig szexuális zabolátlanságból vagy anyagi haszonból önként megy bele a paráznaságba.

Ezek szerint odáig jutottunk, hogy a hitgyüliben az áldozatok is már bűnösek. Nagyon szép vallás lehet a tiéd.

2021. okt. 24. 15:34
 42/49 szp72 ***** válasza:
70%

"A 'malakoi' és az 'arsenokoitai' szavakat az első században a homoszexuális kapcsolatban élő női és férfi szerepet eljátszó férfiakra használták."

A görög szavak jelentését a szótárakban találjuk, amelyeket ugye az eredeti szövegekből kiindulva készítenek. Egy-egy szónak olykor meglehetősen sok jelentése lehet, hiszen a nyelv, a nyelvhasználat tájanként és időről-időre, szerzőről-szerzőre folyamatosan változik.

A "malakos" (többesszáma: malakoi) alapjelentése: puha.

"Vagy mit akartatok látni, amikor kimentetek? Finom (malakos) ruhákba öltözött embert?" (Lk 7,25)

"Ne ámítsátok magatokat. Sem parázna, sem bálványimádó, sem házasságtörő, sem kéjelgő (malakos), sem fajtalan," (1Kor 6,9)

Pál listáján mindenképpen mint súlyos bűn szerepel, a szótárak említik a "férfi prostituált" jelentést.

[link]

Lehetséges, hogy létezik olyan ókori szerző, akinél női szerepet gyakorló homoszexuálist is jelent, de szerintem Pál apostol aligha akart belemenni ilyen részletekbe.

@ "A Bibliában az is szerepel, hogy a homokos kívánság is bűn (a bűnös vágy kiélése nélkül is),"

Hol szerepel benne? A bűnös vágyat éppenséggel mondhatjuk bűnnek, de ilyen értelemben mindenki bűnös, mert mindenkiben van több-kevesebb bűnre csábító hajlam. Akik megszabadultak már komolyabb bűnös szenvedélyekből, azok is időről-időre megtapasztalhatnak kísértéseket, mert ugye a tisztátalan lélek szeretne visszatérni hetedmagával, s vannak is akik a nehézségek láttán vissza is mennek Egyiptomba, a fogság hazájába a régi bűnös életükhöz.

A bűnös vágyairól, beteges ferde hajlamairól az ember nem tehet, csak nem szabad beleegyeznie, nem szabad zöld utat adni neki, hanem Isten kell kérnie a szabadulásért a gyógyulásért. A gyógyulás és szabadulás legtöbbször időigényes, s nem mindenki szabadul meg azonnal a megtérésekor, hanem sokaknak nagyon is kemény küzdelmet kell átélniük kisebb-nagyobb kísértésekkel és bukásokkal. Akik azt állítják, hogy a nem üdvözülhetnek azok, akik keményen küzdenek, de még nem szabadultak meg teljesen, azok ostoba eretnekek.

2021. okt. 24. 18:50
 43/49 anonim ***** válasza:
#42 Shalom! igazat szólsz
2021. okt. 24. 19:05
 44/49 anonim ***** válasza:
0%
Ti mind bu-zik vagytok? Az idézett angol nyelvű, XX századi fordításokban mindenütt szerepel a homoszexulitás a bűnök között, már ezzel a szóval fordították, mert már ezt mondják arra, aki férfi létére férfival hál, úgy mint asszonnyal szoktak. Ez útálatos Isten előtt, ezt kívánni is diabolikus, nem pedig nemes dolog. Tőlem bu-zulhattok, de Isten előtt ez mindörökké bűn marad.
2021. nov. 6. 20:34
 45/49 anonim ***** válasza:

Az eredetiben a malakoi és arsenokoitai szavakat a modern angol fordítások már a 'homosexual', magyarul 'homoszexuális' szóval adják vissza. Ez nem a dicséretek, hanem a súlyos bűnök között szerepel a Bibliában! Ha tetszik a bu-ziknak, ha nem!

A Bibliában a gyilkos vágya is bűn, nem csak a gyilkolás tette, a házasságtörésre sóvárgás is bűn, nem csak a házasságtörés, a homoszexuális kívánságok is bűnök, nem csak a homoszexuális fajtalankodás.

2021. nov. 6. 20:59
 46/49 anonim ***** válasza:

"Nincs, vagy csak ennyire titkolod?"

Vagy csak ennyire vak vagy? Beraktam a modern angol fordításokat, nem kettőt, nem hármat, mind az említett és vitatott igeverseket a 'homosexual' szóval adják vissza angolul. Nem blogok, hanem a Holy Bible.

Ne haragudj, de a nagyfokú butaságod miatt veled a vitát berekesztem.

2021. nov. 6. 21:08
 47/49 anonim ***** válasza:
A Bibliát modern angol nyelven írták az apostolok? :D
2021. nov. 6. 21:16
 48/49 anonim ***** válasza:
#44 tehát ha te kivánsz sokat enni ami ugye a falánkság/telhetetlenség hét főbün egyike akkor már diabolikus lettél és ki lettél zárva isten országából? na menj a picsbe trollocska :D
2021. nov. 17. 08:39
 49/49 anonim ***** válasza:

#45 "homoszexuális kívánságok is bűnök, nem csak a homoszexuális fajtalankodás."

Szexuális vágyat nem tudod kontrollálni ember az jön magától, emiatt senki se lesz bünös fogd már fel mert akkor ezek szerint létezik az eleve elrendelés !!!

2021. nov. 17. 08:41
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!