Bűn ha fiúra vágyom?
"#9 Nem véletlen az amit Jézus mondott."
Ámen. Csak azt sajnálom, hogy sok hívő is benyalja ezeket
Szia
Ha nem éreznéd bűnnek, akkor nem kérdeznéd. Magadat ámíthatod - de mit használsz magadnak? Már eldöntötted, hogy a test cselekedetét hajtod végre.
"A test cselekedetei pedig nyilvánvalóak: szexuális erkölcstelenség, tisztátalanság, gátlástalan viselkedés, bálványimádás, spiritizmus, ellenségeskedés, viszálykodás, féltékenység, haragkitörés, nézeteltérés, megosztottság, szektás csoportosulás, irigység, részegség, vad mulatozás és effélék. Figyelmeztetlek titeket, mint ahogy már korábban is figyelmeztettelek benneteket, hogy akik ilyesmiket tesznek, nem öröklik Isten királyságát. " Galácia 5:19-21. Felismered magadat a felsorolásban? Vagy tényleg nem érdekel?
A vágy eleve nem lehet bűn, mert vágyainkat nem mi irányítjuk. Viszont arról tehetünk, ha vágyaink kezdenek minket irányítani.
Tehát nem bűn, ha fiúra vágysz. Az bűn lenne, ha össze is feküdnél fiúval, pont annyira, mint amikor hetero párok összefekszenek házasság előtt. Kíváncsi lennék, hogy hány itt hozzászóló ment szűzként hozzá párjához.
A bűnös vágy önmagában véve még nem bűn csak kísértés. De a beleegyezés, az egyetértés már bűn, még ha nincs is valóságosan kielégítve.
Jézus mondja: "aki bűnös vággyal asszonyra néz szívében már házasságtörést követ el vele." Arról senki nem tehet, hogy mondjuk akarata ellenére szerelmes lesz vagy fizikailag megkívánja másik feleségét. Ha nem tud vágy nélkül asszonyra nézni, még mindig megteheti, hogy egyáltalán nem néz arra asszonyra csak ha nagyon muszáj. A végső megoldás persze a szív gyógyulása a gonosz kísértéstől való szabadulás, amikor az ember vágya, a szíve igazodik az Isten parancsához, s nem kíván már olyat, ami bűnöshöz. A kereszténység éppen arról szól, hogy az őszinte hit hatására, a szívünk szép lassan átalakul:
"Tudjuk, hogy a törvény lelki, magam azonban testi vagyok, és a bűn rabja. Azt sem tudom, mit teszek, hiszen nem azt teszem, amit szeretnék, hanem amit gyűlölök. De ha azt teszem, amit nem akarok, elismerem a törvényről, hogy jó, és valójában nem is én cselekszem, hanem a bennem lakó bűn. Tudom ugyanis, hogy semmi jó nem lakik bennem, azaz a testemben, mert készen vagyok ugyan akarni a jót, de arra, hogy tegyem is, nem vagyok képes. Hiszen nem a jót teszem, amit akarok, hanem a rosszat, amit nem akarok. Ha pedig azt teszem, amit nem akarok, akkor nem is én cselekszem, hanem a bennem lakó bűn. Így ezt a törvényt látom: bár a jót szeretném tenni, a rosszra vagyok készen. A belső ember szerint az Isten törvényében lelem örömöm, de tagjaimban más törvényt észlelek, s ez küzd értelmem törvénye ellen, és a tagjaimban levő bűn törvényének rabjává tesz. Én nyomorult! Ki vált meg e halálra szánt testtől? Hála az Istennek Urunk, Jézus Krisztus által!." (Róm 7,14-25)
A Biblia alapján a homoszexuális gerjedezés tisztátalan kívánság, bujaság.
Biblia, Rómaiakhoz írt levél első rész:
"balgatag szívök megsötétedett...
Annakokáért adta is őket az Isten szívök kivánságaiban tisztátalanságra, hogy egymás testét megszeplősítsék;
...
Annakokáért adta őket az Isten tisztátalan indulatokra; mert az ő asszonynépeik is elváltoztatták a természet folyását természetellenesre:
Hasonlóképpen a férfiak is elhagyván az asszonynéppel való természetes élést, egymásra gerjedtek bujaságukban, férfiak férfiakkal fertelmeskedvén, és az ő tévelygésöknek méltó jutalmát elvevén önmagokban.
És amiképpen nem méltatták az Istent arra, hogy ismeretökben megtartsák, azonképpen oda adta őket az Isten méltatlan gondolkozásra"
Ez alapján én úgy látom, hogy a szívben kialakuló homoszexuális kívánság az büntetése Istennek, a tiszta szív pedig Isten ajándéka.
Emberi erővel lehetetlen, Isten ereje által viszont lehetséges.
Ahogyan az ősegyházban is tisztultak meg homokosok, ma is lehetséges ez, keress karizmatikus keresztény közösséget, ahol a keresztények az Istenhez való radikális megtérésük után közösségben élnek Istennel.
"Ahogyan az ősegyházban is tisztultak meg homokosok"
Erre van történelmi forrás is, vagy csak ezt mondták a szektában?
Előző, szektád neked van, ahol jó modort nem tanítottak.
A Biblia a forrás, olvasd el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!