Annyira de annyire vágyom rá, hogy tesókkal többet lehessek közösségben. Mit tegyek?
Keress hasonló érzésű és vágyú embereket és járjatok össze. Nem lesz könnyű. Én mindenesetre még a legnagyobb lelkesedésemben sem jöttem össze másokkal minden nap. Olyan volt, hogy hetente négyszer-ötször, de az már tényleg nagyon tüzes állapot volt, s nem tartott túl sokáig.
Persze ha együtt laktok vagy legalábbis nagyon közel, akkor nem annyira elképzelhetetlen.
Az jó ha ilyen igényeid vannak. De én inkább azt javasolnám, hogy a napi rendszeres imát, Biblia-olvasást, stb. főleg a reggeli órákban, egyedül végezd. "Te amikor imádkozol, menj be szobádba, zárd be az ajtót és úgy imádkozzál a rejtekben lévő Atyádhoz. Atyád, aki rejtekben is lát, megfizet neked." (Mt 6,6)
Ha ezt rendszerré tudod tenni az életedben, akkor közös alkalomnak elég lesz az a heti egy-kettő, amit a közösségek rendszeresen megtartanak. Ezt saját tapasztalatból mondom, de van ennek rendes "szakirodalma" is.
érett hívő vagyok, nem tukmálós. Ezt nem én találtam ki:)
aki hívőkkel nem barátkozna, akkor ott vagy az érettség hiányzik, vagy pedig azok az emberek Jézustól is elfutnak. Odaszánt imapartnerek kellenek, nem szédelgők és nem is fanatikusok, szuperszellemiek. Ezeket megmutatják a gyümölcsök. Amugy nem bántottál meg. Azt nehéz
Azt írtad,hogy érett hívő vagy.Akkor biztos van 1-2 hívő barátod is.
Beszéld meg velük.
Lehet,hogy ők meg nem reggel akarnak,hanem délután :)
(4. vagyok)
"ezzel nincs is gond de én nekem pont a közös ima stb hiányzik"
Akkor próbáld meg még intenzívebben belevetni magad a rendszeres magánimába. Meg fogod tapasztalni egy idő után, hogy elég lesz az a heti kétszer néhány óra. Nem én találtam ki, ez is egy "gyümölcs, ami megmutatkozik" :)
"kétszer egy héten pár gyülekezeti óra alatt nem lehet tartalmas közösséget építeni"
De lehet. Bőven lehet. Ha nem, akkor ott valami más baj van. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!