Hogy illeszkedjek be az egyetemen? Nagyon vagyom uj baratokra
Ugyanabban a cipőben jártam én is. 28 éves nő vagyok, túl vagyok a gimin meg az egyetemen is. A gimi katasztrófa volt. Oda gazdag, elkényeztetett, lenéző emberek jártak. Én nem voltam gazdag. Szüleim nem jártak egyetemre, nem kerestek túl jól. Engem nem engedtek dolgozni sosem. Azt mondták nekem egy dolgom van: tanulni. Tanultam persze, de a saját osztályomban nem voltak barátaim. A másikból akadt 1-2. Szünetekben főleg velük voltam. Sulin kívül nem volt gond. Azokkal, akik nem néztek le, mert nem a legújabb divat szerint öltözöm, meg nem a legújabb telefonom van, azokkal jól megvoltam. Azt sem mondhatom, hogy magamba zárkózó típus volnék, és nehezen barátkozom. De az osztálytársaim nem fogadtak be. Folyton belém kötöttek, és piszkáltak. Egyszer-kétszer elcsattant részemről pár pofon, mert már nagyon nem lehetett velük bírni. Persze fenyegetőztek, hogy majd suli után találkozunk. Évekkel később némelyik kényeskével megbarátkoztunk. Együtt buliztunk. Valahogy érettebbek lettek. Nem mindegyik persze! Akadt egy fiú/férfi, aki még utána is bebizonyította, hogy mennyire lenéző. Másokat meg betört az élet, ha szabad ilyen primitíven fogalmaznom.
Egyetemre már eleve úgy mentem, hogy megint kezdődik... de szerencsére tévedtem. Nagyon vegyes volt a társaság. Akik vidékről jöttek, elég normálisak voltak. De akik abból a gimiből, amiből én, meg hasonlóból, azok maradtak ugyanazok. Több ember, több barátság. Amúgy azt mondják az egyetemeken nem lehet barátkozni. Részben ez igaz is. Ha nagyon akarod, akkor sikerül, csak ne görcsölj rá. A legnagyobb baj, ha nagyon nyomulsz, vagy túl sokat vársz el a másiktól. Legyél jófej, és vedd lazán. Mosolyogj, és a legfontosabb: NE PANASZKODJ!! Az iylen emberektől menekülnek. Gondolj bele: van másnak is elég baja, nem kell nekik a tied. Persze amikor már összebarátkoztatok, akkor meglehet beszélni pár dolgot, de erre az emberek általában nem vevők. Legyen témád, menjetek el kávézni, vagy üdítőzni, vásárolni, vagy tanuljatok közösen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!