Melyik új fordítású bibliát érdemes megvenni?
Figyelt kérdés
Elszeretném kezdeni a biblia olvasását, elég széles a választék. Ez szerintetek jó választás?
2021. szept. 15. 19:14
11/14 A kérdező kommentje:
Ószövetséggel szeretném kezdeni. Barátom régebb óta ajánlotta a bibliát, akkor ő is az újszövetséget ajánlotta csak, de rájött arra, hogy az ószövetséget rosszul értelmezte és már azt is ajánlja nekem. Neten olvasgatta, de én olvasás ügyileg régimódi vagyok és szeretek könyvből olvasni Köszönöm az eddigi ajánlatokat! Szerintetek bővített kiadást érdemes venni amiben vannak jelmagyarázatok és térképek vagy nem annyira szükséges?
2021. szept. 16. 16:36
12/14 anonim válasza:
13/14 anonim válasza:
Az Ószövetség keresztényként elég nehéz olvasmány lehet, ezért is nem szokták ajánlani elsőre. Így ha azzal kezded, érdemes hozzá normális kommentárt is olvasnod. Ebben legjobbak minden kétséget kizáróan Rózsa Huba írásai (legalábbis magyar nyelvű írások között), amit könyv formában is meg tudsz venni vagy neten is olvashatod.
Itt van egy vele készült interjú is:
14/14 KZitus válasza:
Szia
Írtál arról hogy fontosnak találod az Ószövetség olvasását is. Ha gondolod, kipróbálhatnád e ezt a néhány ötletet, hogyan kezdj hozzá:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!