Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Tényleg igaz lenne ez? Milyen...

Tényleg igaz lenne ez? Milyen tanítás?

Figyelt kérdés
Gyülekezetben hallotam hogy aki öngyilkosságot követ el nem maga ura. Hanem egy gonosz démon veszi rá, és aki pl világi életet él nem a biblia szerint az is a Sátán műve a testi vágyak, a fiatalkori maszturbáció a bujaság szelleme démona okozza ez által eltávolitja az embert Istentől és így nemfognak üdvözülni hanem elkárhoznak
2021. szept. 14. 08:43
1 2 3 4 5
 31/45 anonim ***** válasza:
0%
#29 De folytathatjuk ezt napestig nem lesz igazad sajnos.
2021. szept. 14. 15:25
 32/45 anonim ***** válasza:

Ja.

Akkor ezt az egyet nézzük meg itt:

"Te vádolsz hazugsággal. És mint tudjuk Sátán aki vádolja az embereket mindenféle dologgal."

Ez igazán jól mutatja a hívők kicsavart "logikáját".

MERT: azt mondod, hogy téged még SOHA SENKI nem vádolt meg semmivel, CSAKIS a sátán?

TEHÁT, ha téged megvádol BÁRKI, BÁRMIVEL - az CSAKIS a sátán lehet?

Te tulajdonképpen kit nézel hülyének?

(Btw: ezt majd mondd a rendőrnek is, ha elkap valamivel. Vagy a főnöködnek, hasonló esetben. Kíváncsi vagyok a hatásra.)

Amúgy mondom: nem vádoltalak. Úgy gondolom, hogy először még nem akartál hazudni, de aztán belebonyolódtál a dologba, és most már igen kínos lenne neked beismerni, hogy nem mondtál igazat. Ezért aztán innen kezdve nincs neked visszaút.

2021. szept. 14. 16:24
 33/45 anonim ***** válasza:
0%

"(Btw: ezt majd mondd a rendőrnek is, ha elkap valamivel. Vagy a főnöködnek, hasonló esetben. Kíváncsi vagyok a hatásra.)"

Te nem elkaptál hanem megvádoltál azzal hogy hazudok, ördög lelke munkálkodik benned mert ő az aki vádolja az embereket.

"Ezért aztán innen kezdve nincs neked visszaút."

Őszinte voltam, tiszta a lelkiismeretem engem nem érdekel mivel vádolsz.

2021. szept. 14. 16:27
 34/45 anonim ***** válasza:

Rám mondod, hogy "vádolsz", miközben TE emlegeted a sátánt.

Tükörbe ha nézel, mit látsz?

Mert én megijednék egy ilyen látványtól.

2021. szept. 14. 16:32
 35/45 anonim ***** válasza:

#34 Folyamat azzal jösz hogy hazudok már több oldalon keresztül.

Nem veszed észre hogy ez viszályt szít?

2021. szept. 14. 16:35
 36/45 anonim ***** válasza:

Rendben, akkor nem fogom ezt mondani.

Nézzük, te miket mondtál?

#5: "eleve úgy születünk erre a föld-re hogy azt se tudjuk mi ez a világ csak azután tapasztaljuk meg hogy van Teremtő"

Kérdeztem: hogyan tapasztaltad meg?

#7: "Úgy hogy szóltak róla nekem!"

Erről mindenki el tudja dönteni, hogy az, hogy szóltak róla neked, vajon megtapasztalás-e.

Újabb állításod:

"És való életben is tapasztalom a közelségét!"

Kérdeztem: hogyan?

#9: "Érzem a szeretetét a szívemben."

Erről megint csak el lehet dönteni, hogy vajon ez az érzésed ilyen tapasztalatnak számít-e. Származhat-e esetleg valahonnan máshonnan ez az érzés, vagy pedig csak és kizárólag egy keresztény isten műve lehet?

Ezek után még leírtad:

#27: "Teremtővel kapcsolatos tapasztalatom van"

Tehát ismét állítottad.

Írod még: "de azt miért írjam le ide?"

Na, vajon minek?

Ezek alapján mindenki el tudja dönteni, hogy vajon igazat mondasz-e, illetve ha esetleg nekem más véleményem van erről, akkor ez "vádolásnak" számít-e, és az, hogy kérdeztelek, vajon sátáni cselekedet-e.

Az írásaid a szándékaidról és a jellemedről is elég sokat elmondanak.

Azért kérdeztelek, mert örültem, hogy végre itt egy hívő, aki VALÓBAN megtapasztalta az istenét, és reméltem, hogy vagy mondasz tényleg valami értelmes tapasztalatot... vagy pedig bevallod, hogy nincsen tapasztalatod, csak nagyon szeretnéd.

Sajnos egyik se jött össze.

De közben én valahogy sátánista is lettem a szemedben. Elég érdekes nézeteid vannak, az biztos. Ha választani lehet, akkor inkább nem mennék a te szektádba, ahol ilyen tanok vannak.

2021. szept. 14. 19:44
 37/45 anonim ***** válasza:

"Sajnos egyik se jött össze."

Ha nem hiszel nekem akkor mindegy mit mondok :)

Úgy tapasztaltam meg hogy kapcsolatba lépett velem, mindennap érzem a jelenlétét és üzen is nekem. Azelőtt énis Ateista voltam (bent voltam ilyen csoportokban) es foggal korommel harcoltam a hívők ellen de ez teljesen megváltozott. Ő LÉTEZIK!!

Ha nem hiszel nekem az szomorú de én őszintén beszélek.

Ha nekem nem hiszel akkor a Bibliát olvasd el.

2021. szept. 15. 07:27
 38/45 anonim ***** válasza:
Legtöbb ateista azért Ateista mert a Teremtő így vonza őket. Azért küzdenek nap mint nap mert tudják legbelül hogy mégis van Teremtő csak fáj nekik beismerni
2021. szept. 15. 07:29
 39/45 anonim ***** válasza:

"sátánista is lettem a szemedben"

Hol írtam ilyet? De amúgy mindenki sátánista aki nem úgy él ahogy a Teremtő elvárja szóval ebbe elég könnyű belecsúszni es lehet énis beleestem de nem ez volt a téma.

Én eléggé szkeptikus voltam régen de ez teljesen megváltozott!

Ő velünk van mindennap még ha nem is érzed őt.

2021. szept. 15. 07:33
 40/45 anonim ***** válasza:

#38: ugye elképzelni se tudsz olyan embert, aki NEM hisz?

Egyébként teljesen normális: két füle van, meg egy orra - csak nem hisz, egyetlen istenben sem?

Nem, nem tagad. Tagadni azt lehet, amiről meggyőződtél, hogy nincs. A Pukimanót se tagadjuk. Főleg nem azért, mert a szívünk mélyén hinnénk benne, csak... akármiért.

Szóval nem tagadunk, hanem egyszerűen nem hiszünk.

2021. szept. 15. 07:53
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!