Tényleg igaz lenne ez? Milyen tanítás?
#20 Te vádolsz hazugsággal. És mint tudjuk Sátán aki vádolja az embereket mindenféle dologgal.
Én őszinte voltam. Ha nem hiszel és hazugnak nevezel az téged ír le és nem engem.
Na először is: NE FENYEGESS!!!
És ne rágalmazz. Jézus azt tanácsolta neked, hogy rágalmazz másokat?
Egy normális ember képes azt felfogni, hogy egy érzés, ami belülről jön, az NEM tapasztalat.
Te normális ember vagy?
Ezen kívül egy becsületes ember, ha egy érzéséről beszél, akkor NEM mondja azt, hogy ez tapasztalat. Az érzés az érzés.
Te becsületes ember vagy?
#22 Nem fenyegettelek semmivel, rágalmazást meg te műveled jelenleg is.
Nézz tükörbe kérlek!
Hát haver, ezt döntsd el te magad.
Vagy a magyar nyelvet nem ismered, vagy valami más baj van veled.
A sátánt sem én hoztam ide... mintha te vádoltál volna meg engem. Én nem vádoltalak.
Valahogy a hívők elég furán viselkednek néha a szeretet vallásában.
Akinek meg egy érzése van, és erre azt mondja, hogy ez tapasztalat, az vagy téved, vagy hazudik.
Ha tévedsz, akkor nézd meg egy értelmező szótárban.
Ha szándékosan nem nézed meg, akkor sajnos ezek után már csak hazudni tudsz.
"Én nem vádoltalak."
Akkor miért vádolsz hazugsággal mikor őszinte voltam veled szembe, mit ártottam neked hogy így nekem rontottál?
Nem rontottam neked.
Már ne haragudj: hány éves vagy te?
Általános iskola felső tagozatban már egy átlagos gyerek jó ismeri az anyanyelvét.
Ha van egy érzése, azt NEM keveri össze azzal, hogy van egy tapasztalata.
És nem kezd el mindenfélét ferdíteni arról, hogy hát ez szinte ugyanaz, meg egyébként is: meglesz majd a tapasztalat is, hamarosan.
Nem: ez bizony mellébeszélés.
Vagy meglesz az a tapasztalat - vagy nem.
MOST MÉG NINCS MEG.
Amúgy nem látom a válaszodat, hogy becsületes ember vagy-e?
Ha igen, akkor nem csinálsz ilyen ferdítéseket, hanem bevallod, hogy bizony NINCSEN ilyen tapasztalatod, amiről az egész beszélgetés elején beszéltél.
Nagyon reméled, hogy majd lesz, meg azt is, hogy majd nekem is lesz - DE egyelőre MÉG nincsen!
#26 Teremtővel kapcsolatos tapasztalatom van de azt miért írjam le ide? Valószinüleg úgy sem hinnél hisz eddig sem hittél nekem mert tagadod a Teremtő létezését.
Részesülök az Áldásokban de ezt meg kell tapasztalni mert így nem lehet elmagyarázni.
Így értelmetlen társalognunk lassan le is lehetne zárni ezt az egészet. Te már csak akkor fogsz hinni ha visszajön a Messiás de sajnos akkor már késő lesz... Most kellene megtérni mielőtt késő lesz
Szerintem ezt fejezzük be mert így sosem lesz vége.
"tapasztalatom van"
Ezt kérdeztem, ugye.
"de azt miért írjam le ide?"
Például azért, mert kérdeztem?
"Valószinüleg úgy sem hinnél"
Az már az én problémám, nem? Te mindent megtettél VOLNA, ha leírtad VOLNA.
De valahogy mégsem sikerült leírni - vajon miért?
Helyette már a sátánnal vádoltál kínodban.
Viszont akkor most elmondom, mit szűrtem le én ebből.
Első: össze-vissza beszélsz. Először azt írtad, hogy van tapasztalatod, másodszor azt, hogy hallomásból tudod.
Szerintem az utóbbi az igazság.
Itt még szerintem úgy nagyjából igazat akartál mondani: egyszerűen nem gondoltál bele a kettő közötti különbségbe.
Utána viszont belegabalyodtál a különféle féligazságokba és ferdítésekbe - egyszerűen azért, mert nem vagy hajlandó szembenézni az igazsággal. Nem és nem: tagadsz bármi áron.
Második: mivel emiatt veszélyben érzed magad, most már fenyegetsz is... sátánizmussal vádolsz, mindjárt a legsúlyosabb bűnnel, amit ismersz.
Miért is?
Azért, mert rámutattam, hogy nem mondasz igazat.
Hát... kínos. De nagyon.
Úgy általánosságban elgondolkodik az ember, hogy ilyen egy hívő?
Ennyit lehet várni egy hívőtől?
Erre lehet számítani tőle egy egyszerű beszélgetésnél?
Arra, hogy amit tud, nem mondja el - vagy ha el is akarja mondani, nem jól mondja el - aztán pedig elkezdi vádolni az embert, ahogy valami nézeteltérés jön elő?
Végső soron: érdemes egyáltalán egy hívővel beszélgetni?
És a végső érve:
"Most kellene megtérni"
Azért, hogy olyan legyek, mint TE?
Tudod, én jobban ragaszkodom az igazmondáshoz. Ha a TE istened hazugságot vár el, és azt, hogy másokat vádolj, akkor ez nem az én istenem.
"Helyette már a sátánnal vádoltál kínodban."
Én nem vádoltam senkit vele, én csak a tényeket írtam le. Aki másokat vádol hazugsággal az sajnos az ördög-re hasonlít és ezt le kell nyelni ha tetszik ha nem.
"Azért, hogy olyan legyek, mint TE?"
Megtérés nem azt jelenti hogy olyan leszel mint én hanem hogy olyan mint Jézus elég baj ha ezt nem érted. Sok ideig kell ezen dolgozni mert nem egyik napról a másikra megy.
"De valahogy mégsem sikerült leírni - vajon miért?"
Azért mert nem akartam, szimplán ennyi az egész. Értelmetlen leírni ha nem hiszel akkor ha fejre állok se lesz belőled hívő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!