Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jehova tanui miért forgatják...

Jehova tanui miért forgatják ki a bibliát?

Figyelt kérdés
Saját kis bibliájuk van, nem értelmezik, Jézust Mihály arkangyallal azonistjak, mikepp a Zsidokhoz Irt level azt mondja Mikor az egyszulotett a Vilagba vezeti imadva boruljon ele minden angyal,,, es azt mondja az Atya A Fiarol; a Te kiralyi szekeh OH ISTEN,,, maga az Atya a Fiat Istennek nevezi,, mert egyek! Ezzel egyet ert a keresztenysegen belul a Hitgyuli, Katolikus, reformatus, Evangelikus, Baptista ,,, es azzal is h van menny es pokol,, de a Jehovak mindent ki forgatnak szamomra ok az egyetlen kereszteny felekezet ami kitepi es hozzatesz a sajat gondolatabol az igekehez:((( es ra adasul eroszakosak itt is priviben soha senki hivo nem irogat ram de a Jehovak allanodan irkalnak nemgyozon tiltabi oket nagyon makacsak:((( kerem at Szentszellem Uristent vilagositsa meg oket amen
2021. aug. 17. 11:21
1 2 3 4 5 6
 51/55 anonim ***** válasza:

“Milyen kéziratot mutat és mivel hasonlította?”

Ott van a videóban, meg se nézted?

“A hadiszok pedig nem egyenlőek a Koránnal”

Tudom.

Hogyan lehet hagyományozási láncról beszélni 200-300 évvel későbbi iratoknál, amit olyanok írtak akik nem is ott éltek ahol Mohamed?

2021. aug. 18. 23:05
 52/55 anonim ***** válasza:
0%

"Ott van a videóban, meg se nézted?"

Belenéztem de nem derült ki mit hasonlít össze mivel.

"Hogyan lehet hagyományozási láncról beszélni 200-300 évvel későbbi iratoknál, amit olyanok írtak akik nem is ott éltek ahol Mohamed?"

Totál el vagy tévedve :) A hadiszgyüjtők nem szemtanúk. Ahogy a nevében is benne van ők összegyüjtötték a hadiszokat és hitelesség alapján csoportosították. Maga a hadisz egy szemtanú beszámolója. xy látta, halotta hogy Mohamed próféta ezt és ezt mondta, tette. Az illető ezt tovább adta, majd az is tovább adta és így tovább. Az a fontos hogy ez végig követhető legyen. Ezt nevezik hagyományozási láncnak. Ezt minden hadisznál megvizsgálják.

2021. aug. 18. 23:29
 53/55 anonim ***** válasza:
100%

#52 Ja, 200 évig senki nem írt le belőle semmit, majd hirtelen Bukhari leírja, hogy valaki azt mondta hogy valaki azt mondta hogy Mohamed próféta azt mondta hogy…

Nagyon hiteles…

Messziről jött ember azt mond amit akar.

2021. aug. 18. 23:38
 54/55 anonim ***** válasza:

Először is volt ami le volt írva és volt ami nem. És pont azért kell vizsgálni a hagyományozási láncot hogy kiderüljön hiteles-e. Persze sok minden mást is vizsgálnak még.

De áruld már el, hogyha neked ez nem jó hogy hihetsz a Biblia hitelességében? :))) A Biblia esetében nincs se eredeti kézirat, se hagyományozási lánc, se korabeli írások, semmi. Még azt sem ismert kik írták a Biblia könyveit. A feltételezett keletkezés után 300, 500 vagy akár 1500 évvel későbbi írások vannak csak úgy a levegőben.

2021. aug. 18. 23:58
 55/55 anonim ***** válasza:

A Biblia nem támogatja a Szentháromség elméletét, tehát jól teszik. A Szó (Urunk, Jézus Krisztus) „az Istennél” volt, tehát lehetetlen, hogy ő maga volt az Isten, mármint a mindenható Isten.

Jézus az Atyjához imádkozott. Ey gondolom mindenkinek evidens.

Jézus azt kérte, hogy a tanítványok ugyanúgy legyenek eggyek velük, mint ő az Atyával. Ők is Istenek?

Ezenkívűl számtalanszor kijelentette, hogy az Atya küldte őt. Ha egyek, vagy egyenrangúak, hogyan küldhetné?

János 17: 21 Hogy mindnyájan egyek legyenek; a mint te én bennem, Atyám, és én te benned, hogy ők is egyek legyenek mi bennünk: hogy elhigyje a világ, hogy te küldtél engem. (Ján 10,38;14,10.11.1Ján;3,24;Ján,17 11.) 22És én azt a dicsőséget, a melyet nékem adtál, ő nékik adtam, hogy egyek legyenek, a miképen mi egy vagyunk: (Ján 14,3; Márk 16,20; Zsid 2,4) 23Én ő bennök, és te én bennem: hogy tökéletesen egygyé legyenek, és hogy megismerje a világ, hogy te küldtél engem, és szeretted őket, a miként engem szerettél. 24Atyám, a kiket nékem adtál, akarom, hogy a hol én vagyok, azok is én velem legyenek; hogy megláthassák az én dicsőségemet, a melyet nékem adtál: mert szerettél engem e világ alapjának felvettetése előtt. (Ján 12,26;14,3.1Thess;4,17) 25Igazságos Atyám! És e világ nem ismert téged, de én ismertelek téged; és ezek megismerik, hogy te küldtél engem; (1Sám 28,7) 26És megismertettem ő velök a te nevedet, és megismertetem; hogy az a szeretet legyen ő bennök, a mellyel engem szerettél, és én is ő bennök legyek. (Károli)

A Biblia sehol sem írja azt, hogy a Szentlélek Isten lenne.

A választott nép (ókori zsidó) sosem hitt triádokban, kizárólag EGY Istenben.

Jézust az Ördög megkísértette, arra kérte, hogy mutasson be imádatot neki. Istent nem lett volna értelme megkísérteni.

Jézus maga mondta, hogy az Atya nagyobb és kizárólag őt szabad imádni.

János 14:28 "Ha szeretnétek, örülnétek, hogy az Atyához megyek, mert az Atya nagyobb nálam." (SZIT)

Máté 4:10 "Jézus azt felelte neki: »Távozz, Sátán! Mert írva van:

‘Uradat, Istenedet imádd,

és csak neki szolgálj’«." (Káldi)

Kérdező ezt írod: "Saját kis bibliájuk van, nem értelmezik" Reformátusoknak és katolikusoknak is van saját, de lényegtelen, szívesen megmutatjuk hitnézeteinket Károliból vagy Káldiból, Békés-Dallosból stb. Értelmezzük, nagyon is. Heti 2x tanulunk belőle és a lehető legkomolyabban vesszük, amit megtudunk.

"azzal is h van menny es pokol"

Jézus a pokolban volt. Mit gondolsz, miért került oda? Milyen hely a pokol? :)

2021. aug. 27. 15:33
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!