Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jehova tanui miért forgatják...

Jehova tanui miért forgatják ki a bibliát?

Figyelt kérdés
Saját kis bibliájuk van, nem értelmezik, Jézust Mihály arkangyallal azonistjak, mikepp a Zsidokhoz Irt level azt mondja Mikor az egyszulotett a Vilagba vezeti imadva boruljon ele minden angyal,,, es azt mondja az Atya A Fiarol; a Te kiralyi szekeh OH ISTEN,,, maga az Atya a Fiat Istennek nevezi,, mert egyek! Ezzel egyet ert a keresztenysegen belul a Hitgyuli, Katolikus, reformatus, Evangelikus, Baptista ,,, es azzal is h van menny es pokol,, de a Jehovak mindent ki forgatnak szamomra ok az egyetlen kereszteny felekezet ami kitepi es hozzatesz a sajat gondolatabol az igekehez:((( es ra adasul eroszakosak itt is priviben soha senki hivo nem irogat ram de a Jehovak allanodan irkalnak nemgyozon tiltabi oket nagyon makacsak:((( kerem at Szentszellem Uristent vilagositsa meg oket amen
2021. aug. 17. 11:21
1 2 3 4 5 6
 41/55 anonim ***** válasza:
0%

"Csakhogy te úgy akartad beállítani, hogy az eltérések túlnyomó többsége ilyen."

Én nem állítottam ilyet. Te mondtad hogy a 90%-a helyesírási hiba. Én meg mondtam hogy az a 10% is több tízezer eltérést jelentene :)

"Ha ez zavar, akkor a Korán is meg lett hamisítva, a hadíszok meg duplán.

Természetesen ez hazugság. Ugyanaz a Korán és egy van belőle.

"Akkor jobbak mint Mohamed aki egy 9 évessel hált 50 évesen és halomra ölette az ellenségeit. Következetlen vagy, kettős mércét alkalmazol, és még te nevezel engem hazugnak. Nem is kell a Koránra hivatkoznom, ha olyan egy hithű muszlim mint te, akkor az iszlám hamis vallás, semmi kétség."

Amiket én leírtam azok benne vannak a Bibliában. Amiket te behazudtál nincsenek benne a Koránban. Ha hithű keresztény egyébként olyan mint te? :)

2021. aug. 18. 21:06
 42/55 anonim ***** válasza:

"Természetesen ez hazugság. Ugyanaz a Korán és egy van belőle."

Ez a hazugság. Nézd meg bármelyik linket, mind azt bizonyítja, hogy a Korán kéziratokban ugyan ilyen eltérések vannak.

2021. aug. 18. 21:42
 43/55 anonim ***** válasza:

Mind a négy videóban ugyanaz beszél és ugyanazokat a hazugságokat mondja :)

Elmondtam már hogy az Oszmán féle kézirat a mérvadó. A mai összes Korán ugyanaz.

2021. aug. 18. 21:45
 44/55 anonim ***** válasza:

Egyébként a Korán egy része csak szír-arámi olvasatban értelmezhető.

https://www.youtube.com/watch?v=uWU82_2Sl9w

[link]

[link]

2021. aug. 18. 21:47
 45/55 anonim ***** válasza:

"Mind a négy videóban ugyanaz beszél és ugyanazokat a hazugságokat mondja :)"

Mondtam már, az hogy neked nem tetszik az nem azt jelenti, hogy hazugság. :)

"Elmondtam már hogy az Oszmán féle kézirat a mérvadó"

Ki döntötte el? Csak nem az oszmánok? :)

2021. aug. 18. 21:49
 46/55 anonim ***** válasza:

"Egyébként a Korán egy része csak szír-arámi olvasatban értelmezhető."

Mi van? :) Ez a legújabb keresztény hazugság? :) A Koránt nem arámi nyelven írták hanem arab nyelven. Látom a keresztények mindent behazudnak ész nélkül. A multkor egy keersztény azt hazudta hogy az iszlámot a katolikus egyház hozta létre, Mohamed próféta felesége meg a Vatikán ügynöke volt :)))

"Mondtam már, az hogy neked nem tetszik az nem azt jelenti, hogy hazugság."

Ha egyszer hazugság. Kézzel fogahatóan megvan a kézirat amit hitelesnek teküntünk, a hadiszokból pedig kiderül a teles folyamat a Korán kinyilatkztatásától kezdve a leírásán át a könyv formájába történő összeállításáig. A Biblia esetében ez mind hiányzik.

"Ki döntötte el? Csak nem az oszmánok? :)"

Ha neked az Oszmán féle kézirat az az oszmán törököket jelenti akkor mindent bele :)

2021. aug. 18. 22:03
 47/55 anonim ***** válasza:

"Mi van? :) Ez a legújabb keresztény hazugság? :)"

2007-ben adták ki Christoph Luxenberg könyvét angolul, ez nem épp a legújabb elmélet.

"A Koránt nem arámi nyelven írták hanem arab nyelven. Látom a keresztények mindent behazudnak ész nélkül."

A korai Korán kéziratok egyikében sincsenek pontok és írásjelek a betűkön.

[link]

[link]

Christoph Luxenberg szerint (aki a sémi nyelvek szakértője) ha másként vagy inkább úgy mondom ha máshová vannak rakva a Korán szavain a pontok és írásjelek, akkor értelmezhető a szöveg szír-arámi nyelven.

"A multkor egy keersztény azt hazudta hogy az iszlámot a katolikus egyház hozta létre, Mohamed próféta felesége meg a Vatikán ügynöke volt"

Nem tudom mi mondta ezt de szerintem is ez hülyeség, még nem is hallottam ezt a marhaságot.

2021. aug. 18. 22:26
 48/55 anonim ***** válasza:

"A korai Korán kéziratok egyikében sincsenek pontok és írásjelek a betűkön."

És ettől már arámi nyelv lesz? :)

"Christoph Luxenberg szerint (aki a sémi nyelvek szakértője) ha másként vagy inkább úgy mondom ha máshová vannak rakva a Korán szavain a pontok és írásjelek, akkor értelmezhető a szöveg szír-arámi nyelven."

Az tény hogy az arámi és az arab nyelv rokon, de annyira nem hogy néhány pont megváltoztatásával az arabból arámi lesz :)

Nem kell sok ész hogy magad is utánanéz. Itt ebben a táblázatban láthatod az arámi és arab betűket. Látható hogy jelentős különbségek vannak, nem csak néhán pont.

[link]

Egyébként akkor a Bibliára is igaz hogy ha a héber szövegben néhány pontot megváltoztatunk akkor arámi lesz belőle és mást jelent mert a héber és arámi is rokon nyelv :)

"Nem tudom mi mondta ezt de szerintem is ez hülyeség, még nem is hallottam ezt a marhaságot."

Nem egy embertől hallottam ezért rákerestem és valami keresztény szekta terjeszti ezt. Szerintük az iszlámot a Vatikán hozta létre. :) Valószínű valami protestáns szekta. Keresztényeknél én már semmin nem csodálkozom.

2021. aug. 18. 22:44
 49/55 anonim ***** válasza:

“Ha egyszer hazugság. Kézzel fogahatóan megvan a kézirat amit hitelesnek teküntünk, a hadiszokból pedig kiderül a teles folyamat a Korán kinyilatkztatásától kezdve a leírásán át a könyv formájába történő összeállításáig”

Ő is mutatja a kéziratot. A hadíszok pedig 2-300 évvel később íródtak mint a Korán. Az hadíszgyűjtők egyike sem Mekka környékén élt. Tehát tradicionális források túl távoliak és túl késeiek.

2021. aug. 18. 22:48
 50/55 anonim ***** válasza:

"Ő is mutatja a kéziratot. A hadíszok pedig 2-300 évvel később íródtak mint a Korán. Az hadíszgyűjtők egyike sem Mekka környékén élt. Tehát tradicionális források túl távoliak és túl késeiek."

Milyen kéziratot mutat és mivel hasonlította?

A hadiszok pedig nem egyenlőek a Koránnal. Továbbá a hadiszok hitelességét vizsgálják. Nem úgy mint a Bibliánál hogy kényük kedvük szerint válogatnak. Például vizsgálják ki hagyományozta, megvan-e a hagyományozási lánc, ki gyüjtötte stb. A Bibliai könyveinél még az sem ismert ki az író vagy bizonytalan.

2021. aug. 18. 22:59
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!