Az emberiség nem képes civilizált társadalomba szerveződni vallás nélkül?
Amint fokozatosan a Nyugat elhagyta a vallás gyakorlatát és ateista lett, fokozottan érzékelhető a társadalmuk hanyatlása.
Elkerülhetetlen már az összeomlás?
Tényleg a vallás az egyetlen tényező amely képes az ember állati ösztöneit megzabolázni és megszólítani az emberi oldalát?
"Szóval mi az, ami alátámasztja a "nyugat" hanyatlását?"
A népszaporulat csökkenése. Nem nagyon találsz olyan nyugati országot, ahol a reprodukciós szint felett lenne a szaporodási ráta. Ahonnan fogynak, oda meg beáramlanak máshonnan, ez a természet törvénye.
"Nem kell rögtön ellenségesnek meg pöffeszkedőnek lenni ha valaki nem ugyanazon a véleményen van. Elég mérgező az atmoszféra itt a tudomány rovatban de azért megpróbálom."
A tudomány nem a véleményekről szól, hanem a tényekről.
Mondtam, lehet menni a Vallásba, vagy a Politikába, ha visszaigazolást szeretnél kapni az elméletedre.
Én szándékosan nem hangoztattam a saját véleményemet a vallással kapcsolatban, tényeket, ellenőrizhető adatokat említettem csupán.
Te meg erre jössz az ilyen megfoghatatlan hülyeségekkel, hogy "erkölcsi színvonal hanyatlása".
Milyen erkölcs? Mihez képest? A saját vallásosságodból indulva ítéled meg az erkölcsöt, de ez nem tudomány.
De akkor menjünk bele az ilyen szubjektív dolgokba némi logikával megfűszerezve.
Kezdjük mondjuk a középkorral, ahol az általad nagyra tartott hűség, becsület, bátorság, igazmondás stb. értékek voltak a követendők, legalábbis papíron.
A valóságban persze az uralkodó kaszt az egyházzal karöltve csak lenyelette ezt a sz-rságot a sok buta hiszékeny paraszttal, ők maguk soha nem tartották ezt be, a köreikben állandó volt a hazudozás, az árulás, a gyáva megalkuvások, a köpönyegforgatások.
Na de mindegy is, a lényeg az, hogy a köznépet tűzzel-vassal szorították rá erre az erkölcsiségre, de ettől függetlenül folyamatosak voltak a háborúk, az éhezés, a járványok, széleskörű volt a nyomor.
Most meg, amikor - megint csak szerinted, erre sem láttam még tényszerű igazolást - a nyugati világban a magabiztosság, a kommunikációs készség, üzleti érzék, népszerűség, akár ravaszság a domináns a fentiekkel szemben, a középkorhoz képest hihetetlen jólétben, biztonságban és boldogságban élnek az emberek.
Persze én nem állítom, hogy van logikai összefüggés a kettő között, de történelmi tapasztalat az tényszerűen van.
Szóval, ha történelmi tapasztalat van arról, hogy a becsület-bátorság-igazmondás-stb erkölcsi értékrend fénykorában nyomor, háborúk, éhezés, szenvedés, és létbizonytalanság széles körben elterjedt volt, és arról is van történelmi tapasztalat, hogy a modern nyugati erkölcsi értékrend korában pedig épp az ellenkezője történt/történik, soha nem látott jólét, béke, biztonság és szabadság uralkodik, akkor miért is lenne felsőbbrendű a becsület-bátorság a magabiztosság-üzleti érzékkel szemben?
"A népszaporulat csökkenése."
Vezérünk és kormánya hangoztatja, hogy elöregedőben van a magyar társadalom,
tehát a mi társadalmunk is hanyatló?
"A népszaporulat csökkenése."
A szaporulat csökkenése mitől hanyatlás? :D
Épphogy a fejlődés jele, hogy nem kell már 10 gyereket a világra fosni ahhoz, hogy abból talán majd kettő megéri a felnőttkort, mert annyira rosszak az életkörülmények.
Ó, kedves Válaszolók, felültetek egy trollnak.
Innen lehet tudni, hogy troll:
-szubjektív valóságát objektívnek érzi,
-a kérdést eldöntendőnek teszi fel, de nem valós alternatívákat ad meg opciókként,
-nem bizonyít semmit, csak kijelent,
-mihelyst nem tetsző válaszokat kap, azonnal megcímkézi negatívan,
-lebutított propagandát nyom,
-nem okos, de hangos.
A Tud. kat. lehetne sokkal jobb hely is, ha nem etetnétek a trollt.
---
Te vagy az, Erdekeskerdesek?
Tudjuk, hogy troll. Legalábbis én tudom.
Nem is neki szólnak valójában az írásaim, hanem annak az olvasóközönségnek, aki esetleg fogékony lehet az észérvekre és tényekre.
"A szaporulat csökkenése mitől hanyatlás? :D
Épphogy a fejlődés jele"
Még értelmezni sem kell, ugyanis ha a társadalom kihal, megszűnik a kultúrája és az értékrendje is.
A beáramló bevándorlók hozzák a magukét, és korántsem biztos, hogy továbbviszik a fogadó ország normáit.
Hosszú távon inkább az a valószínű, hogy az arányok eltolódásával párhuzamosan mosódik össze az addigi értékrend a jövevényekével.
"Még értelmezni sem kell, ugyanis ha a társadalom kihal, megszűnik a kultúrája és az értékrendje is."
De rohadtul nem fog kihalni. G-cisok ember van, ha fele ennyire csökken a számuk, még mindig marad bőven elég.
"A beáramló bevándorlók hozzák a magukét, és korántsem biztos, hogy továbbviszik a fogadó ország normáit."
Hát a történelmi tapasztalatok igazából azt mutatják, hogy bár jelentős problémákat képesek okozni a hirtelen, nagy tömegben beáramló migránsok, de hosszú távon integrálódnak.
Példák:
- mikor a kunokat betelepítették Magyarországra annak idején, mi már ugye letelepedett, földműves nép voltunk, a kunok meg még mindig lovasnomádok.
Lett is balhé, hogy rabolgattak itt össze-vissza néhány évtizedig, de aztán mégis integrálódtak.
- kínai bevándorlási hullámok az USA-ba, ugye ebből kettő nagyobb volt, az 1800as évek közepén, és a 20. század végén, ők nem okoztak komoly problémát
- Olasz migrációs hullám az USA-ba; komoly probléma lett az olasz maffiából, de hosszú távon meg a túlnyomó többségük beintegrálódott, és a maffiának sincs mára túl sok hatalma
- Ír migrációs hullám az USA-ba: ugyanaz, mint az olaszokkal
- san salvadori menekülthullám az USA-ba: ugyanaz a műsor, elkezdődött az etnikai alapon szerveződő maffiózgatás meg bűnözgetés, de szépen lassan a túlnyomó többségük integrálódott.
És ha az lenne esetleg az érved, hogy azért nem jó példák ezek, mert mind ugyanaz a vallás, akkor elmondom, hogy például az írek akkoriban megrögzött, fanatikus katolikusok voltak, és utálták a protestáns amerikaiakat, nem mellesleg pedig kb. olyan mentalitásban éltek, mint az utolsó putris cigányok, szóval iszonyatosan eltérő felfogású nép volt.
Ellenkező példát igazából csak egyet tudok így hirtelen, amikor a zsidók elkezdtek visszatelepedni a mai izrael területére, és erőszakosan lenyomták végül az ott élő népeket, de ott az egész az ENSZ és a nyugati államok jóváhagyásával és aktív támogatásával történt.
Ezzel együtt én magam nem vagyok migráció-párti, mert nekem a magam nevében semmi szükségem itt se arab, se semmiféle más maffiákra meg bűnszervezetekre, amit egy ilyen hullám jelent.
De azért a példák alapján az valószínűsíthető, hogy ettől nem lesz vége a nyugati világnak, de jónéhány évtizedes időtávon belül beintegrálódnak.
“Épphogy a fejlődés jele, hogy nem kell már 10 gyereket a világra fosni ahhoz, “
A gyermekáldást fosásnak becézni már önmagában súlyos erkölcsi hanyatlásra vall. Ne feledjük, valamikor ez még komoly boldogságforrás volt az emberek számára, amíg le nem cserélődött a jólétre, kocsira, házra, tengerparti üdülésre.
"A gyermekáldást fosásnak becézni már önmagában súlyos erkölcsi hanyatlásra vall"
Mondom, már harmadjára, hogy menj az ilyen véleményeiddel a Vallás topikba.
Itt a tények számítanak, ne szóhasználaton lovagolj.
"Ne feledjük, valamikor ez még komoly boldogságforrás volt az emberek számára"
Lóf-szt, azért csináltak annyi gyereket, hogy a sokból legalább egy felnőjön.
Pont hogy mára vált boldogságforrássá, nem pedig fajfenntartási kényszer.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!