Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mely vallások TÉNYLEG nem...

Mely vallások TÉNYLEG nem kitaláltak és NEM CSAK a képzelet szüleménye, soroljuk fel melyek azok a vallások amelyek TÉNYLEG igazságon alapulnak és 100%-ig hitelesel a benne történtek képében?

Figyelt kérdés
2021. júl. 4. 20:12
1 2 3 4
 1/34 anonim ***** válasza:
91%

Nincs ilyen.

Max aki hisz annak a maga vallása.

2021. júl. 4. 20:22
 2/34 anonim ***** válasza:
97%
A kérdésed hülyeség. Senki nem tudja , hogy melyik vallás igazi.Ehez meg kellene halni mert csak halál után látod meg istent.
2021. júl. 4. 20:22
 3/34 anonim ***** válasza:
12%
2es nem kérdez hülyeséget, mivel úgy tette fel a kérdést, hogy vam e ami 100%-ig hiteles.
2021. júl. 4. 20:27
 4/34 A kérdező kommentje:
Akinek "hülyeség" a kérdés az ne írjon, miért kell ezt külön leírni?
2021. júl. 4. 20:34
 5/34 anonim ***** válasza:
98%
De, hülyeséget kérdez. Ilyen vallás nincs.
2021. júl. 4. 20:52
 6/34 anonim ***** válasza:

Szerintem nincs ilyen, és szívesen el is magyarázom, miért gondolom ezt. Az emmberiség hajnala óta vannak emberek, akinek istenélményeik, spirituélis élményeik vannak (nem feltétlenül drogfogyasztáshoz kapcsolódóan, én el tudom fogadni, hogy valakinél ez spontán, csak úgy jelentkezik). Hogy mennyire valóságosak ezek az élmények, azt szándékosan nem szeretném kommentálni, NEKIK az. Jellemzően ezeket az embereket elemi erővel éri, amit átélnek, és erős késztetést éreznek másokkal is megosztani ezt. Egy részükből vallásalapító is lehet, mert a többieknek is feltűnik, hogx mennyire magabiztosak, derűsek, mennyire lehullik róluk a hétköznapok súlya. Konkrétan én is láttam ilyen embert, és borzasztó figyelemre méltó volt a nyugalma, hite, bizakodása. Kicsit irigyeltem is miatta.

A probléma az, hogy soha nem lehet egy másik embert, aki nem élt át hasonlót, teljes mértékben részesévé tenni az ilyen megtapasztalásoknak. És sem tudom elképzelni, milyen lehet. Ők megpróbálnak szavakba önteni valamit, aminek a kifejezésére a nyelv nem alkalmas, és ez óriási teret ad a félreértéseknek. Igazából ezeket a dolgokat CSAK félreérteni lehet, amíg magunk nem tapasztaljuk meg. Lehet, hogy az ő élményük merő illúzió, de akkor egy elég kellemes illúzió. Többet nem tudok hozzáfűzni, mert én egyike vagyok az átlagembereknek, akik nem tapasztaltak semmi rendkívülit.

2021. júl. 4. 21:04
 7/34 anonim ***** válasza:
36%

Ahogy Jézusról is íratott azonosító jellemzőket, hogy felismerjék, úgy az Isten által lefektetett és elvárt életmódról is tájékoztat.

Ezt mindenkitől ugyan úgy egységesen várja el, és kell betartani. Nem úgy, hogy passzív hittel élj, aztán vagy elfogadható vagy vagy sem.

Ha nem így volna, Istennek nem lehetne joga számon kérni az embereket.

Isten kellő időt, és lehetőséget ad az embereknek, hogy megtalálják az igazságot.

2021. júl. 4. 21:07
 8/34 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

minden nagy vallast annak tartoj, termeszetesen masok vagy te egyiket sem vagy valamennyit tarthatsz annak vagy valami ismeretlenebbet, modernebbet stb.

attol is fugg mit huzol a kalap ala, hiszen lehet valami humanista "vallas" is vagy barmilyen "ateista" is stb. emberi dolgokon alapulo (es azokat nem tartja egyaltalan Istentol szarmazonak)

2021. júl. 4. 21:51
 9/34 anonim ***** válasza:

minden nagy vallast annak tartoj, termeszetesen masok vagy te egyiket sem vagy valamennyit tarthatsz annak vagy valami ismeretlenebbet, modernebbet stb.

attol is fugg mit huzol a kalap ala, hiszen lehet valami humanista "vallas" is vagy barmilyen "ateista" is stb. emberi dolgokon alapulo (es azokat nem tartja egyaltalan Istentol szarmazonak)

A helyesírásod egy nagy 0 de te okoskodsz itt amirôl fogalmad sincs.

2021. júl. 4. 21:55
 10/34 anonim ***** válasza:
53%
Én úgy gondolom,hogy a Budhizmus áll legközelebb a valósághoz, hisz nekik nincs 8 kezü nőjük sem világokat megteremtő emberük..
2021. júl. 4. 22:03
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!