Ti hogy képzelitek el Istent?
Egy szakállas öregembernek, aki felügyeli a dolgokat onnan fentről? vagy?
Kíváncsi vagyok ki hogy látja/kinek mi a látásmódja róla.
Nem szakállas öregembernek képzelem, kinőttem már a gyerekmesékből :)
Isten nem személy(es), de benne van minden személyiség és minden jellemző. Nincs eleje, nincs vége, nincs formája, mert alapvetően nem térbeli, és nem időbeli. Nem keletkezett, mert mindig is létezett, és soha nem múlik el.
Ő nem valahol van, hanem ő van mindenhol, benne van mindenben, ő alkot mindent, az ő energiája mozgat mindent. Képes részekre osztani magát, minden rész egyedi, élő személyiségként létezik, de természetesen alapvetően akkor is az ő része marad. Isten alapvetően amorális. Ő alapvetően teremtő.
egy nem létező dolgot nem lehet elképzelni
ez kb olyan mintha folyton azt mondanám neked hogy tegnap benézett az ablakomon egy "sfkghks" te hogy képzeled el hogyan nézett az ablakból?
értelmetlen a kérdés ne haragudj ha megsért a válaszom
Ozmium42
Szóval nem lenne semmi.
Azért elég sokan elképzelik, bármennyire hihetetlen is.
6 os vagyok
azért mert a föld kb 1/3 a valamilyen keresztény vallás ha más nem névleges követője és el tudja képzelni az elképzelhetetlent a föld 2/3 teljesen mást gondol
számomra az is elképzelhetetlen hogy elkezdem leöldösni a szomszédságom mert nem jár templomba, nem az én nézeteim vallja, tehát eretnek
a keresztényeknek nem okozott gondot
jó eséllyel vagy én vagyok híján a képzelőerőnek vagy a vallás elősegíti hogy elképzeljük a nemlétezőt
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!