Hívők, ti hogy képzelitek el Istent?
Szia!
Isten megjelent testben az Úr Jézus Krisztus által, így a külseje az a külső volt. Tekintettel arra, hogy Jézus külsejét az evangéliumok nem részletezik, így felesleges erről bármit is találgatni.
A belső tulajdonságait annál inkább. Ebből talán a legfontosabb a feltétel nélküli szeretet.
Üdv. Péter
Leginkább shogy, mert nem szabad.
"Nincs fizikai formája, nem is test Ô, nincs mihez hasonlítani Szentségét." ( Maimonides )
Tulajdonságai:
"Örökkévaló, Örökkévaló irgalmas és kegyelmes Isten, türelmesen elnéző, nagy a kegyelemben és az igazságban. Megőrzi a kegyelmet ezredízig, megbocsátja a bűnt, az elpártolást és a vétket, de teljes fölmentést nem ad, megemlékszik az atyák bűnéről a fiakon és unokákon harmadíziglen és negyedíziglen is." ( Mózes második könyve 34. fejezetének 6-7. verse )
Hosszu lenne ecsetelnem az elképzelésemet, de ehelyett ajánlanám a következő könyvet: [link]
-Annak ellenére, hogy katolikus lévén-és mert más tanúságtételek ellent mondanak az itt leirtaknak- nem mindenben értek egyet e könyvben megfogalmazottakkal, de Isten nagyon is érthető választ ad erre a kérdésre.
Amit én lényegileg megértettem, az annyi, hogy Nem tudunk elképzelni olyan valakit, aki a csillagrendszerek mozgásától az atomok mozgásáig mindent ellenőrzése alatt tarthat, ezért bármilyen formában-alakban megnyílvánulhat, hatalma végtelen, éppen úgy mint szeretete.Mi a négydimenzió rabjai vagyunk - szélesség,magasság,mélység és az idő, és ebben gondolkodunk, és ebbe akarjuk belepréselni szegényes szókészletünkkel azt aki ebbe nem fér bele. Minden jót,és további sikeres keresést. István
Ha a saját képére alkotott meg bennünket, akkor olyannak kell elképzelnünk, mint amilyenek mi vagyunk, nem?
Viszont akkor bajban vagyok az esendőséggel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!