Ki hisz istenben és ki ateista?
Én ateista vagyok, de a környezetemben egy ember kivételével senki sem:/
Ki miért és miért nem hisz istenben?
Hinnék benne, ha létezne.
Ha egy embernek van egy képzeletbeli barátja, akkor azt mondják rá, hogy őrült. Ha több embernek ugyanaz a képzeletbeli barátja, az vallás.
Én nem hiszek semmiben, ami nem létezik.
Tudom hogy Isten létezik és hogy Jézus feláldozta önmagát mint testet az emberiség bűneiért. És azt is tudom, hogy utána feltámadt az ő maga bűntelensége végett. Azt is tudom, hogy fel ment a mennybe és azt is vissza fog jönni nem sokára, mivel a Jelenések könyve beteljesedni készül.
Mind ebben azért vagyok 100%-ig biztos, mert Isten már rengetegszer avatkozott be az életembe csodálatos módon.
A végére annyit még: A démonok is hisznek istenben. Maga a test nem több a gonosznál, ha a jó nélkül él.
Ha nem lenne, akkor sem a világegyetem, sem a Föld, sem a Rajta élők sokfélesége sem lenne. S most nem irogatnánk itt egymásnak.
Hirtelen a laptop amit használok jutott eszembe. Az sem jött létre magától, hanem kellett valaki, aki értelemmel megtervezi, összeállitja, és működőképessé teszi.
az életben tapasztalható csodás dolgok, elemek, mind páratlanok a maguk nemében, rendezettségről árulkodik, ami egy Tervezőt és alkotót hirdet.
Szia
Ahogyan a második hozzászóló is írta, azért hiszek Istenben (nem istenben), mert TUDOM, hogy van. Érzem az alapelveinek betartása általi hatását az életemre. Ráadásul látom, megélem a különbséget, amikor nem hittem, és azt tettem amit akartam, és jelenleg amikor elsősorban Istentől szerzett ismeretem irányítja a döntéseimet - mekkora változás! Soha nem mennék vissza! Nincsen értelme az életnek Isten nélkül élni. De ezt addig nem tudtam, ameddig meg nem értettem, és nem gyakoroltam a János 17:3-ban leírtakat.
De mindennek csak akkor van értéke, ha a hitemet a teljes életemmel élem. Boldog vagyok, mert tudom mit jelentenek Pál apostol szavai: Krisztus „azért halt meg mindenkiért, hogy akik élnek, többé ne önmaguknak éljenek” 2Korintusz 5:15. Aki ezt megérti, megtalálta az élet értelmét.
Minden ugyanazt a belső rendszert tartalmazza. Van egy rendszer amin belül minden egyéb létezik, ez isten.
Ez egyszerű és akárhonnan megközelíthető. Művészet, matek/fizika, stb.
Istenhívők, mondjatok már nekem egyetlenegy olyan dolgot, ami bizonyítja isten létezését!
Egy példa a nemlétezésére: Egyik régi barátnőm nagyon vallásos, minden héten jár templomba, mégis meghalt az apja, mikor ő 6 éves volt. Na mi volt akkor? Isten sziesztázni ment és nem ért rá megmenteni az életét? Na szép...chh
Kedves Kérdező.
Részemről már nem folytatom a választ, mert alaposan nullára lettem szavazva. Feleslegesnek tartok minden továbbiakat
Sokaknak elfogadhatatlan, de van rá ok, és magyarázat.
Egyébként kérdező, így, hogy ezt a szavazást a "vallás" kategóriába raktad ki, igen erősen várható, sőt elvárható, hogy a "hiszek benne" győzzön.
Valláskritika kategóriába kirakva már más jönne ki szerintem, tudomány kategoriába rakva meg pláne. Talán ahol nem lehet előre borítékolni az eredményt és ahova be is fér az az önismeret kategória.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!