Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ki hisz istenben és ki ateista?

Ki hisz istenben és ki ateista?

Figyelt kérdés

Én ateista vagyok, de a környezetemben egy ember kivételével senki sem:/

Ki miért és miért nem hisz istenben?

2020. jún. 17. 13:51
1 2 3 4 5 6 7
 11/67 A kérdező kommentje:

8-as:

Fejtsd ki, kérlek, mert mondod hogy van magyarázat, csak azt nem, hogy mi az :DD

2020. jún. 17. 18:21
 12/67 anonim ***** válasza:
81%
Agnosztikus vagyok.
2020. jún. 17. 19:27
 13/67 anonim ***** válasza:
39%
Minek fejtsem ki? Nincs értelme.
2020. jún. 17. 20:26
 14/67 anonim ***** válasza:
54%

"Istenhívők, mondjatok már nekem egyetlenegy olyan dolgot, ami bizonyítja isten létezését!

Egy példa a nemlétezésére: Egyik régi barátnőm nagyon vallásos, minden héten jár templomba, mégis meghalt az apja, mikor ő 6 éves volt. Na mi volt akkor? Isten sziesztázni ment és nem ért rá megmenteni az életét? Na szép...chh"

Honnan szeded ezeket?

1. Isten letezeset nem lehet bebizonyitani. Sem a nem-letet. Mi sem azert hiszunk benne, mert valaki bebizonyitotta.

2. A vallasossag nem arra valo, hogy akkor nem tortennek rossz dolgok az emberrel.

3. Ertjuk, mit akarsz mondani: nem hiszel Istenben. Rendben. Ezen tul mi okod van arra, hogy ide gyere es a hivokon gunyolodj?

2020. jún. 17. 20:45
 15/67 anonim ***** válasza:
55%

Azért hiszek, mert:

1. halálfélelem

2. körülnézek a világban, minden olyan szép és jó, meg tökéletes

3. ha nincs Isten, akkor mi értelme az életnek ha úgyis 1000 billiárd év múlva nem lesz semmi itt?

2020. jún. 18. 14:01
 16/67 anonim ***** válasza:
57%

Kedves Kérdező!

Isten valóságos. Számomra valóságosabb, mint a saját bőröm. És tudod miért? Mert nem járok csukott szemmel! Mert nem állok meg az anyagnál, nem akadok el a világnál. Sőt, tudod mit mondok neked? Én nem evilági vagyok, hanem a menny állampolgára vagyok. Nem is érdekel ez a világ, nem érdekel a világban folyó káosz, mert amikor Isten Igéjével foglalkozom, amikor Őt dícsérem és magasztalom, és érzem az Ő jelenlétét és végtelen szeretetét, az többet ér nekem mindennél. Ezért hiszek Istenben, és Neked is ajánlom, hogy add át Neki az életed, ez a legjobb döntés, amit valaha tehetsz. Isten áldjon gazdagon!

2020. jún. 18. 21:27
 17/67 A kérdező kommentje:

Utolsó:

1: Ajánlom a pszichiátert, nem azért mert hiszel ebben, hanem azért, mert olyanokat írsz, hogy nem evilági vagy. Ne haragudj, de ez már beteges.

2: Én nem győzködlek, hogy ne higgy benne, és azt sem mondom hogy a földönkívüliekben higgy, úgyhogy elvárás, hogy te se tedd, egyrészt szerintem isten a Föld legnagyobb hazugsága, másrészt úgysem tudsz meggyőzni:D

2020. jún. 18. 22:56
 18/67 A kérdező kommentje:

15-ös:

1. el kell fogadni a halált, használd ki az életet, ne egy nemlétező (szerintem!) lénynek áldozd az életed, mert már túl késő lesz mire észbe kapsz, hogy hülyeségekre pazaroltad el

2. uh, ezek szerint vak és süket vagy, sajnálom. koronavírus, gyilkosságok, rasszizmus, ártatlan emberek halála, állatok kínzása, erdőtüzek, afrikai emberek nyomorúsága, igazad van, ezek mind olyan szép dolgok

3. és ha lenne is isten, akkor mivel lenne jobb az életed? senki sem élhet örökké, könyörgöm, ne a halállal foglalkozzatok, élvezzétek ki az életeteket

2020. jún. 18. 23:03
 19/67 A kérdező kommentje:
13-as: meghallgatom szívesen, de ha nem mondod, akkor úgy veszem, hogy te sem tudod, csak követed a sok naiv embert, nem kérek elnézést:)
2020. jún. 18. 23:05
 20/67 anonim ***** válasza:
Na és én? :D :) ma 14:01 vagyok.
2020. jún. 18. 23:09
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!