Ki hisz istenben és ki ateista?
Én ateista vagyok, de a környezetemben egy ember kivételével senki sem:/
Ki miért és miért nem hisz istenben?
@39:
A videó, amit linkeltél max egyesek vágyairól, illetve félelmeiről szól. De el kell, hogy keserítselek, azért nem válik valósággá valami, mert nagyon szeretnénk. Hiába szeretnék én tudni repülni, meg szeretnék egy zsák pénzt ide az asztalomra, ez nem fog menni, csak azért, mert hűde jó lenne.
Hiába érezhetik bizonyos emberek azt, hogy Isten nélkül nincs célja és értelme az életnek, hiába berzenkednek ettől a világképtől és hiába akarják bármennyire, hogy ne így legyen, ezzel nem fogják életre kelteni Istent. Szóval sorry, de a videód egy szép nagy rakat semmi.
Egyébként nem látom, hogy bármilyen szabályt megszegett volna ez a kérdés, így nem igazán világos, hogy miért is jelentgetted - persze azon kívül, hogy neked személy szerint nem tetszik, mert kényelmetlen témát feszeget.
41-es: Végre egy értelmesen gondolkodó lény a láthatáron:D KÖSZÖNÖM, KÖSZÖNÖM, KÖSZÖNÖM.
Nem tudtam így megfogalmazni, de lényegében én is erre gondoltam. Igazából lehet azért is nem hiszek istenben, mert nem félek a haláltól, ha meghalok, utána azt úgysem fogom tudni, és jelenleg, életem tizen x éve alatt (ítélkezzetek, de ti is voltatok ennyi idősek, én legalább értelmes dolgokkal foglalkozok, nem cigizek és iszom az agyam szarrá, miközben magamnak ártok) semmi olyan érdekfeszítő, izgalmas dolog nem történt velem, ami miatt én annyira életben akarnék maradni, nem félreérteni, nem áll szándékomban megölni magam és nem vagyok depressziós:D
@46: A halálfélelem egy erős katalizátora a különféle istenhiteknek, de bőven nem az egyedüli azért.
Egyébként én pl igencsak félek a haláltól, az elmúlástól, mégsem hiszek. Nem igazán tetszene nekem, ha a félelmeim alakítanák a világnézetemet :)
Én is több dolog miatt nem hiszek benne.
Egyébként a földönkívüliekben hiszel?
A világegyetemnek csak a belátható részén van kb 10^23 - 10^24 csillag. Nehéz elképzelni, hogy ilyen számok és méretek mellett egyedül lennénk. Ha csak a töredékük rendelkezik lakható bolygóval és azoknak csak a töredékén fejlődött is ki élet, akkor is bőven-bőven várható, hogy máshol is van élet.
Nyilván biztosak nem lehetünk benne, de a valószínűségek szerintem abba az irányba mutatnak, hogy vannak rajtunk kívül, talán nem is kevesen.
Az sokkal kérdésesebb, hogy mennyire tudnak kommunikálni és érintkezni egymással különféle földönkívüli civilizációk - illetve egyszer majd mi velük. Simán a térben tömeggel rendelkező test csak fénysebességnél lassabban mozogni, és nyugalmi tömeg nélküli üzenethordozók - pl elektromágneses sugárzás - is csak fénysebességgel tudnak haladni. Ez a sebesség pedig a világegyetem méreteihez képest elképesztően harmatos, ezzel semmire nem lehet menni. Legalábbis pezsgő interakciók és lakott világok közötti ide-oda utazgatás terén nem. Az egyetlen remény, hogy valahogy meg lehet kerülni ezt a limitet - mint pl egy scifis warp drive szerűséggel. De egyelőre semmi nem utal arra, hogy ilyesmit meg lehet valósítani, de még arra sem, hogy akár elméletileg megengedné a fizika a fénysebesség-korlát megkerülését. Persze ez nem jelenti azt, hogy biztosan nem lehet, de sajnos nem is jó jel. És aligha éljük meg, mire kiderül, mi a helyzet, azt meg pláne nem, hogy ha van a megkerülésére mód, használni is tudjuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!