Ki hisz istenben és ki ateista?
Én ateista vagyok, de a környezetemben egy ember kivételével senki sem:/
Ki miért és miért nem hisz istenben?
Isten létezik. Különben is, a tudósok mondták, hogy minél többet tudnak meg a világról, annál jobban sejtik, hogy létezik egy Alkotó.
God's Not Dead, He Surely Alive!
Valóban vannak tudósok, akik hívők is egyben. Sőt, vannak tudósok, akiket a természet, a világ működésének megismerése megerősített a hitükben, akik úgy érzik, úgy áll össze a kép, ha létezik egy Teremtő, aki mindezt, ami körülvesz minket, megalkotta. De ugyanakkor vannak olyan tudósok is, akik ateisták, akár erős ateisták, sőt, vannak, akiket a természet, a világ működésének megismerése megerősített megerősített ateizmusukban. Meg persze vannak olyanok, akik egyáltalán nem foglalkoznak semmiféle isten kérdésével.
De ennek nincs sok köze ahhoz, hogy létezik-e ez a Teremtő, vagy sem. Ennek sokkalta inkább az adott tudósok beállítódottságához van köze. A tudósok is emberek, az emberi természethez pedig hozzátartozik, hogy van, aki hisz egy, vagy több istenben, van aki pedig nem. Ez már csak ilyen.
Ok, szép ... sejtik... de közülük hányan bizonyították, vagy legalább valószínűsítették a saját szakterületükön a létezését?
Nem "nem tudom elképzelni" ... érvelési hibával, hanem valós érvekkel!
66
Mivel nem ismered amiről beszélsz, megbocsátjuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!