Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ki hisz istenben és ki ateista?

Ki hisz istenben és ki ateista?

Figyelt kérdés

Én ateista vagyok, de a környezetemben egy ember kivételével senki sem:/

Ki miért és miért nem hisz istenben?

2020. jún. 17. 13:51
1 2 3 4 5 6 7
 21/67 A kérdező kommentje:

14-es:

1. pontosan, nem lehet bebizonyítani...egyes embereknek nincs logikájuk, de ha szánnának rá 5 percet hogy végiggondolják, lehet előrébb lennének, pusztán egy kis ésszerűség kell hozzá, hahó, már nem a középkorban élünk tudomány nélkül!

2. akkor mit imádtok annyira ezen?

3. nem gúnyolódok senkin, de néhányan szereznek nekem pár nevetéssel teli percet:D

2020. jún. 18. 23:10
 22/67 A kérdező kommentje:
15-ös, a tiédre is válaszoltam😃
2020. jún. 18. 23:11
 23/67 anonim ***** válasza:
bocs nem láttam, de kaptál egy jó privit.
2020. jún. 18. 23:15
 24/67 A kérdező kommentje:
nem kaptam meg, szerintem nem kuldted el
2020. jún. 18. 23:22
 25/67 anonim ***** válasza:
Bocs, sokáig gondolkoztam és utána is néztem :D
2020. jún. 18. 23:24
 26/67 A kérdező kommentje:
hujuj, nem tudod fejből a bibliát?😳vigyázz, a pokolra jutsz!
2020. jún. 18. 23:31
 27/67 anonim ***** válasza:
írtam megint privit :D amúgy megírom, hogy nem hiszek a kereszténynek annyira én sem. Mert feltámadás, Ádám és Éva? :D mi van az ősemberekkel és a világvégével amiután nem lesz élet a Földön? Inkább Istenhívő vagyok, és az Otthonunkba hiszek.
2020. jún. 18. 23:35
 28/67 anonim ***** válasza:
88%
Szerintem nem létezik. Kiskoromban próbáltak belém nevelni valami vallás szerüséget de hát úgy látszik nem igen müködött. Mindig realista voltam és sosem hittem amit zagyvàltak Jézusról meg az ilyenekröl...szerintem hülyeség az egész de nem ítélkezek azok felett akik hisznek benne, már lemondtam arról hogy megpróbálom öket meggyözni az én oldalamról...
2020. jún. 19. 15:44
 29/67 KriszTN ***** válasza:
40%

Kedves kérdező. Láttam a barátnőd esetéről írt rövid történetet, és engedélyeddel szeretnék őszintén válaszolni. De én mint ember és mint idegen, nem tudom az eset hátterét vagy okát. Viszont erős indíttatásom van hogy egy FONTOS üzenetet adjak át.

Valóban, igazságtalannak tűnhet a halál eljövetele egy ember életében. Mikor elhagyni kívántam azt a körzeti iskolát 6. végén, ahova addig jártam és bejelentettem, hogy a Bornemisza Péter általános iskolába szeretnék átiratkozni, mert ott szabad és közös vallásgyakorlás van jelen, nem akartak elengedni. Édesanyám addig küzdött, ameddig végül sikeresen átiratkozattam, de az utolsó napon mikor ott jártunk, megkérdezte tőle az igazgatóhelyettes asszony, hogy: "Ha van isten, akkor miért hagyja hogy meghaljunk?" Neki a testvére halt meg, aki a nővel ellentétben szintén sokat járt templomba.

Válaszul én ennek ellenére a Menny és Pokol törvényének ismertetését adnám, habár ez lett volna az első ötletem. Sokkal inkább a próbák és az ítéletek közti különbség az, amire szerintem kíváncsi vagy.

Isten gyakran ad az embereknek próbákat az életük során, amelyek az ige szerint sosem olyan nehezek, hogy mindenképpen elessünk, és mindenkinek a maga tálentumai szerinti próbák járnak, de ennek ellenére mégis lehetősége van az embernek arra, hogy ELBUKJA a próbát. Ezeken a próbákon keresztül Isten leginkább arra akar tanítani, hogy aki mellette áll, és nem a múlt miatt aggódik, az az igaz ember, aki méltó a halála után a Mennybe menetelre és nem pedig a POKOLRA jutásra.

Az ítélet az viszont egy egész más dolog. Konkrétan csak annak ellenében érdemli ki az ember, ha az Isten általi törvénnyel szembe megy. A Bibliát pedig ezért ihlette és íratta, hogy ismerjük ezeket a törvényeket. Az ítélet sok íziglen tartó az embert magát és annak utódait is illető bűntetés, amelyet a teremtő az ő saját teremtményére szab ki.

-Nem ismerem sem a lányt, sem a templomot ahova az apja járt, de a templomok többségében erőteljesen jelen van a Máriakultusz és a Bálványimádás, amelyek Istennel erőteljesen szembe menő cselekedetek.

2020. jún. 19. 21:03
 30/67 KriszTN ***** válasza:
.Javítás: "ennek ellenére *nem* a Menny és Pokol"
2020. jún. 19. 21:08
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!