Ki hisz istenben és ki ateista?
Figyelt kérdés
Én ateista vagyok, de a környezetemben egy ember kivételével senki sem:/
Ki miért és miért nem hisz istenben?
2020. jún. 17. 13:51
51/67 A kérdező kommentje:
Az 50-esnek szerintem beszorult a lemez, ezt irogatja nekem minden nap szó szerint, ki tudja mire:D
2020. jún. 21. 12:40
52/67 Mojjo válasza:
@50: Persze, ez egyértelmű, nem is gondolja senki, hogy halott lenne. Halott csak az lehet, aki valaha élt. Ha valaki soha nem is létezett, az nem halott.
53/67 anonim válasza:
Isten nem valaki. Hanem Ő a Minden. Az Urunk, a Királyunk, a Mindenhatónk. És aki elutasítja, akkor kárhozatra fog menni, és többé nem támad fel a paradicsomban! Én ezt gondolom, és hiszem is, hogy így van.
54/67 anonim válasza:
Miért hiszek? Válaszolj arra, hogy létezik a jó és a rossz?
55/67 anonim válasza:
Meg a szeretet, a lelkiismeret is! :)
56/67 anonim válasza:
Persze...megy itt is a nagy 'maszatolás'...hogy háttulajdonképpen hogyan is kell elképzelni, hogy mi az isten....ugyanúgy, mint amikor azt mondják, hogy: "hit nélkül nem lehet élni"...akkor is idemaszatolják, hogy az ember higgyen valamiben (általánosságban, nem feltétlen vallásos értelemben), legyen hite ...közben pedig ezt a "hit nélkül nem lehet élni" szólamot valójában mégis arra akarják "érteni", hogy istenben hinni...vagyis hát kevernek - kavarnak, csúsztatnak ezerrel...maszatolnak. Elképesztő idiotizmussal próbálják sokan magyarázni, igazolni, alátámasztani isten létét (vagyis, hogy: van...ezidő szerint is 'online')...egyszerűen felfoghatatlan
57/67 anonim válasza:
Mi az visszatértél? :D kérdező... még mindig hiszek Istenben :)
Ha valaki meghal bárhogyan, akkor elfogadom, és azt mondom, hogy lejárt az ideje, Istennek nincs vele több terve. Majd a túloldalon talizunk. Remélem!
:)
58/67 anonim válasza:
Az Isteneket a tudatlanság teremtette. Minden olyasmit amit, egy adott korban élő emberek tudomámya nem tudott megmagyarázni (pl villámlás) Istennel magyarázták. De ezeket a dolgokat már megmagyaráztàk és egyre valószínűbb, hogy nem Isten nincs.
59/67 anonim válasza:
Aha, és a törvényeket, gravitációt mi hozta létre?
60/67 anonim válasza:
Isten nem létezik,csak az emberek gyengeségeiből született.(pl. félelem,gyűlölet.Kellett valaki akire "ráfogják".) Ha meg még is létezne,akkor sem imátkoznék hozzá, mert nincs szükségem,olyan Istenre, aki imádatja magát és így cselekszik jót. Akinél érvényesül a valamit valamiért elv,az ember.Istenben nincs semmi isteni és ráadásul a saját törvényeit sem tartja be.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!