Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Felelősségre vonnád-e Istent...

Felelősségre vonnád-e Istent ezért az elhibázott teremtésért?

Figyelt kérdés
Mindenhatónak tarthatjuk-e Istent világunk állapotát szemlélve?

2015. márc. 22. 17:29
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
17%
Nem.
2015. márc. 22. 18:00
 2/20 anonim ***** válasza:
0%
Nem, mert eddig még senki sem csinálta jobban.
2015. márc. 22. 18:34
 3/20 anonim ***** válasza:
95%

Gratulálunk! Kedves kérdezö! benevezhetsz a 100 legb....bb kérdés kategoriába!

Ha hiszem Istent, nem vonhatom felelösségre, hiszen csak egy porszem vagyok szine elött.

Ha nem hiszem, akkor nincs kit.

A kör bezárult!!!

2015. márc. 22. 18:36
 4/20 anonim ***** válasza:
52%

Szia

Nem mivel erről nem Ő tehet

nem Ő hibázott, hanem a teremtményei,

s most ne gyere azzal, hogy a tökéletes nem válhat tökéletlenné, mert ez csak a szó jelentésének nem megértése.

Az ember is szabad akarattal van teremtve, és eldöntheti, hogy elfogadja e a Teremtő erkölcsi utmutatását vagy sem.

Ádám nem akart ez alapján élni szabad akaratából.

A tökéletességnek forditott szó jelentése:

"célnak megfelelő"

Ádámék nem akartak megfelelni az Isten céljának, vagy is hogy engedelmes emberek töltsék be a földet Isten erkölcsi vezetése mellett

2015. márc. 22. 18:37
 5/20 anonim ***** válasza:
63%

Nem tartható mindenhatónak: viszont egy szadista, kb 2-3 éves gyerek szintjén pusztít és toporzékol... Ha valóban létezik, hát rosszabb entitásnak nem is lehetett volna hatalmat adni.

Mint egy 8 éves gyerek admin joggal a minecraft szerveren, végtelen bosszúvággyal megáldva, és hatalma teljes tudatában. Büntet és pusztít, megaláz ok nélkül, és még a saját szabályait sem tartja be, a fair játszmát nem ismeri, de cserébe legalább végletesen elvakult.

2015. márc. 22. 18:46
 6/20 anonim ***** válasza:
30%

Természetesen igen.

Ezért is vagyok luciferánus.

Ha pedig valóban végtelen hatalma van, akkor hát együtt, szabadon fogunk elpusztulni az elnyomó zsarnok elleni küzdelemben.

2015. márc. 22. 19:07
 7/20 anonim ***** válasza:
Én általában értem a humorát, beleértve a karót nyelt tökfejek önámító bénázgatását is természetesen.
2015. márc. 22. 21:43
 8/20 anonim ***** válasza:

6-OSNAK

nem hiszem hogy mint teremtmény együtt pusztulnál a Teremtővel aki halhatatlan és örök életü no meg elpusztithatatlan, mivel nem vagy egyenlő vele

2015. márc. 22. 22:11
 9/20 anonim ***** válasza:
60%
Arra ítélném, hogy teremtsen egy akkora követ, amit ő maga sem tud megmozdítani. Itt rögtön bukna a mindenhatósága.
2015. márc. 22. 22:25
 10/20 anonim ***** válasza:
82%
Szerintem csak annyit mondana neked, hogy "Teremtsen a tököm!" :D
2015. márc. 22. 22:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!