Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Felelősségre vonja-e Isten...

KZitus kérdése:

Felelősségre vonja-e Isten azokat, akik elmennek abortuszra?

Figyelt kérdés
Függetlenül a körülményektől. pl. betegség, nemi erőszak stb.
2012. dec. 17. 15:33
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
34%
Nem, Isten miért vonna bárkit is felelősségre?
2012. dec. 17. 15:38
 2/23 anonim ***** válasza:
49%

Isten előtt már a magzat is élőként van nyilvántartva és be van írva az élet könyvébe:

Zsolt 139:13–16: „Te [Jehova] takargattál engem anyám méhében . . . Szemeid már mint embriót is láttak engem, és annak minden része be volt írva könyvedbe.”

2Móz 21:22, 23: „Ha férfiak verekszenek, és kárt tesznek egy terhes asszonyban, és annak világra jön gyermeke, de nem történik halálos szerencsétlenség, akkor kártérítést kell kiszabni a férfira, annyit, amennyit az asszony ura szab ki rá; és a bírákon keresztül adja meg. De ha halálos szerencsétlenség történik, akkor lelket adj lélekért.”

Így hát ha élő emberi lény, akkor lásd hogyan ítélkezik Isten:

1Móz 9:6: „ Aki embervért ont, annak a vérét is ember fogja kiontani, mivel Isten a saját képmására teremtette az embert.”

2Móz 20:13: „Ne gyilkolj.”

TEHÁT AZ ABORTUSZ ISTEN ELŐTT = GYILKOSSÁG!

2012. dec. 17. 15:39
 3/23 anonim ***** válasza:
A keresztények Istene igen. A többit nem ismerem.
2012. dec. 17. 15:43
 4/23 anonim ***** válasza:
5%
hány esetről tudsz amikor isten bárkit bármiért felelősségre vont? (a Bibliát hagyjuk, az mese)
2012. dec. 17. 15:45
 5/23 anonim ***** válasza:
23%

Igaza van a #2 bibliafannak. (Bocsánat kedves #2, nem akarlak megbántani, de ez a véleményem, nem értem, miért kell sokkolni az embereket) Ne gyilkolj, inkább hozz világra valakit, akit úgysem szeretnél és legyen szar az élete, esetleg meneküljön a bibliához és ha megkérdezik valamiről, a bibliából idéz, de azt, amit tanítottak neki, mert nincs saját meggyőződése.

A magzat egy élő ember, ez igaz. Nekem is nagy dilemma lenne, ha lenne gy gyerekem és az anyjának el kellene vetetnie. Nem szívesen vennék részt gyilkosságban, de mindenkit meg lehet érteni, vannak helyzetek, mikor emberek így döntenek. hallottam olyanról, aki minden héten elmegy és meggyónja, hogy 50 évvel ezelőtt abortusza volt, szegénynek nagyon rossz lehet az élete. Nem hinném, hogy bármi, amit cselekedsz azt rossz szemmel nézni "isten".

2012. dec. 17. 15:55
 6/23 anonim ***** válasza:

Betegség esetén az a fontos, hogy legalább az anya túlélje. Ekkor nem lesz felelősségre vonás. Sokszor nem is a nő dönt, hanem az orvosai. De ha megmentik az életét, akkor az nagyobb haszon.

A nemi erőszak áldozatai szerintem nem tudnak teljes belátással dönteni a megfogant élet sorsáról. De Isten az egyes személyeket veszi számításba, és nem csak az általános elvek döntenek.

2012. dec. 17. 15:58
 7/23 anonim ***** válasza:
41%
Miért gondoljátok, hogy isten számításba vesz, mérlegel, hasonlók. Nem hinném, hogy egy vállalatvezető fejével gondolkodik. Miért nem hiszitek e, hogy a döntés a te kezetekben van? Tudom, hogy félelemből. Ezért meg is értem. De ne féljetek, nem hiszem, hogy Isten ezt akarná.
2012. dec. 17. 16:01
 8/23 anonim ***** válasza:
79%
Kicsit túl emberi ilyen tulajdonságokkal felruházni Istent, hogy ő "felelősségre von". A teológia ma már hangsúlyosan úgy tanítja, hogy a bűnnel mi önmagunkat taszítjuk el Istentől, és nem ő lök el magától. Isten tárt karokkal várja vissza azokat is, akik abortuszon estek át, és megbocsájt nekik, ha megtérnek.
2012. dec. 17. 16:11
 9/23 anonim ***** válasza:
52%

Na és Isten milyen definíció szerint tekinti élő embernek a kis méhlakót? Mikortól ember?

Már zigótaként, szedercsíraként, hólyagcsíraként, vagy bélcsíraként? Vagy akkor, amikor már kis miniatűr feje és lába van?

Ha van igaz Isten, akkor az azt akarja, hogy a gyerek jó körülmények között egészségesen nevelkedjék fel, és szerelemből foganjon. Ha ezek nincsenek meg, akkor nem fog az arcodba köpni, amiért elvetetted.

2012. dec. 17. 16:34
 10/23 anonim ***** válasza:

Nem a te dolgot eldönteni kedves tanú. Mindenesetre helytelen, mert nem egészséges és nem is hasznos a nőnek sem.

Erőszak esetén ott van a tabletta, szóval ez annyira nem mentség. Az orvosnak meg mennyire lehet hinni, hogy a gyereknek jobb holtan?

Egy dolog biztos. Aki rendszert csinál belőle az.....

2012. dec. 17. 16:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!