Felelősségre vonja-e Isten azokat, akik elmennek abortuszra?
Szia!
Biblia verseket írtak amik megmutatják, hogy Isten mit gondol erről/ nekem külön tetszett a megformáltatásod óta ismerlek/.
"Felelősségre vonja-e Isten"
Sokan megkérdőjelezik, hogy felelősségre von-e, vagy ő annyira szeret, hogy mindent megbocsát.
A mindent megbocsát szerintem túlzás és hogy felelősségre von az biztos.
Pl: Vízözön, Szodoma - Gomora.
Mindent nem nézz el.
Amúgy érdekes Dávid esete / király volt, paráználkodott, hazudott és ölt/ akinek Isten megbocsátott miután megbánta, de a büntetést el kellet szenvednie / gyermeke meghalt/.
Vagyis Istennél a megbocsátás nem törli el automatikusan a büntetést.
Isten mindenkit felelősségre von, és a bűn zsoldja a halál, csak akkor nem ha szívből megbánjuk bűneinket és bocsánatot kérünk Istentől meg az érintetttektől és megpróbáljuk jóvá tenni.
Onnantól ember az ember, hogy a hímivarsejt behatol a petesejtbe. Onnantól ugyanolyan elbánásban kell részesülnie, mint egy egyévesnek, tízévesnek, húszévesnek vagy bárkinek.
1. Ha kiderül hogy fogyatékos, meg lehessen ölni egy 5 éves gyereket? Ne lehessen.
2. Ha van egy 5 éves gyereked, majd az apja megerőszakol, megölöd a gyereket? Nem.
3. Ha még "élni". bulizni akarsz, megölöd az 5 éves gyerekedet, hogy ezt megtehesd? Nem.
Onnantól ember az ember, amit írtam. Addig lehet védekezni (de eleve nem kéne házasság előt szexelni, és akkor védekezni sem kéne), de ha már megfogan, onnantól ember, tilos megölni.
Az abortusz során a felvételek tanulsága szerint a gyermek menekül, szája sikításra nyílik, amíg élve felturmixolja egy gép, hajd az emberi darát kiszívja s a kukába dobja. Mindenkivel megnézetném a felvételeket, akinek volt abortusza vagy aki erre készül.
A hippokratészi esküben benne van, hogy "magzatelhajtó szert nem adok asszonynak". Tehát az orvos esküszegő, az orvos és az anya is különös kegyetlenséggel követ el gyilkosságot.
Az abortusz Isten és minden épelméjű ember szemében gyilkosság.
Isten a tettet ítéli el. Az embert sohasem. Mindig, még a halálod pillanatában is van lehetőséged megbánni a vétkeidet. Isten akkor is vár.
Az más kérdés, hogy aki mocskosul éli az egész életét, az nagyobb eséllyel fogja Istent a halála pillanatában is elutasítani, mint aki próbált jól élni.
Az abortusz egy szörnyű bűn, hiszen gyilkosság. Isten szerint (és bármelyik vallás istenképét nézed) az ember élete a fogantatástól kezdődik. Az összes világvallás életpárti, a gyilkosságot óriási bűnnek tartja.
A keresztények Istene megbocsátó. Nézd, Jézus is kikkel állt szóba? A prostikat, vámosokat, a leprásokat (az akkor társadalom kitaszítottjai, mert a zsidók szerint, aki beteg, az vagy valamelyik őse valami nagyon súlyos bűnt követett el) nem nézte le, hanem hozzájuk is szólt. Nem állt be egyik akkori zsidó pártba sem (pl az erőszakos zelótákéba), és voltak az értelmiségből is barátai. Minden rétegből. A zsidók által lenézett, megvetett szamaritánust példaképnek állítja, mert segít egy másik emberen.
Ugyanakkor az, hogy megbocsátó, nem jelenti azt, hogy csára búra vétkezzél, mert úgyis hepiend lesz a vége. Mint korábban írtam, az ilyen ember előbb-utóbb erkölcsileg defektes lesz, és már nem érzi a határt az önmaga, az Isten vagy a társadalom ellen elkövetett bűnökben.
Persze a kérdés, a felelősségre vonás az megtörténik, de nem úgy, mint egy gonosz bíró, hanem mint egy segítő édesapa. Lásd be a vétked, és gyógyulj meg nálam. "Az élet igéi nálam vannak" mondja Jézus a szamariai asszonynak János evangéliumában.
Személy szerint annál mélyebben, annál igazibban nem éltem át még a keresztény szeretetet és megbocsátást, mint amikor egy abortuszból ébredő mellett álltam a kínjaiban (jómagam veszélyeztetett terhesként). A tettét abszolút elutasítottam és egész bensőm fájt miatta (mondhatnám, sírt méhemben a magzat), de az asszony iránt akkora szeretet és elfogadást éreztem, mint amilyet ritkán tud érezni az ember. Így lehettem támasza, hogy felfogja, és elkezdje feldolgozni, hogy mi is történt vele.
Egy kétgyermekes keresztény teológus
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!