Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Létezhet akár az összes...

Létezhet akár az összes elképzelt, kitalált Isten?

Figyelt kérdés

Vajon az össze anno illetve most imádott, kitalált, elképzelt Isten létezik, csak teszem azt némelyikük magasabb szintű entitás(angyal), némelyikük földönkivüli, míg vannak istenek is teremtő erővel, és mind mind egy univerzális Teremtő alatt tevékenykednek???

Most lehet mondani, hogy innen onnan összeszedtem pár ezoterikus cikket és abból formálok véleményt, de én már jóval ezek előtt ilyeneken gondolkodtam, mint amikor ilyen nézetek elterjedtek...

2012. dec. 15. 16:34
 1/9 anonim ***** válasza:
48%

Nem. Isten = teremtő.

A szellemekben és az ezotériában nem hiszek.

2012. dec. 15. 16:35
 2/9 A kérdező kommentje:
Teremtési képesség nem egyenlő Isten... hiszen mi emberek is tudunk teremteni csak mást, és máshogy...
2012. dec. 15. 16:39
 3/9 Pietrosol ***** válasza:

Szia!

Igen!Ilyen az emberi elme tevékenységeként kreált Isten például az Ószövetség Jehovája!

2012. dec. 15. 16:50
 4/9 anonim ***** válasza:
Ja, persze, és egész véletlenül mindegyikük személyisége úgy alakult az idők folyamán, ahogy az emberek éppen elképzelték őket?
2012. dec. 15. 17:00
 5/9 KZitus ***** válasza:

A kérdésedben benne van a válasz:képzelt és (emberek) által kitaláltak

Pietroszolnak csak annyit, nincsen külön Ó és Új szövetség Istene. Mivel a teljes Írás Istentől ihletett 2Timótheusz 3:16 szerint. Ne várd, nem fog neked külön más néven bemutatkozni Isten. Egyszerűen Jehova, vagy ha úgy tetszik Jahve a neve.

2012. dec. 15. 17:06
 6/9 A kérdező kommentje:
Jajj ne szabaduljanak már be ide is a Tanúk...úgy értettem az egészet, hogy ezek a fentebb leírt entitások ihlették a különböző vallások istenképeit, ugy hogy kapcsolatba léptek bizonyos emberekkel a Földön.
2012. dec. 15. 17:10
 7/9 Pietrosol ***** válasza:

KZitus!

2Timótheusz 3:16 szerint,lehet,hogy a teljes írás Istentől ihletett!Szerintem meg nem!

Az Ószövetség embere az egóját keverte össze Istennel és emelte Isteni rangra,eredeti Isteni valója helyett!Az sem a véletlen műve,hogy a megnyírbált és toldott-foldott evangéliumokból megismerhető Isten és az Ószövetség Istene között olyan óriási a kontraszt!

2012. dec. 15. 17:50
 8/9 anonim ***** válasza:
Nem valószínű, hogy létezik akár egy kis részük is a kitalált isteneknek, hiszen nem kellettek különböző entitások, hogy a sok tudatlan őskori/ókori ember futószalagon gyártsa őket.
2012. dec. 15. 19:50
 9/9 mustafa33 ***** válasza:
Pietrosol, te a gnosztikusok módján gondolkozol, de alapjában véve az Ábrahám vallásán lévők Istene egy és ugyan az.(a 4 könyves vallás)
2012. dec. 17. 02:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!