Létezhet akár az összes elképzelt, kitalált Isten?
Vajon az össze anno illetve most imádott, kitalált, elképzelt Isten létezik, csak teszem azt némelyikük magasabb szintű entitás(angyal), némelyikük földönkivüli, míg vannak istenek is teremtő erővel, és mind mind egy univerzális Teremtő alatt tevékenykednek???
Most lehet mondani, hogy innen onnan összeszedtem pár ezoterikus cikket és abból formálok véleményt, de én már jóval ezek előtt ilyeneken gondolkodtam, mint amikor ilyen nézetek elterjedtek...
Nem. Isten = teremtő.
A szellemekben és az ezotériában nem hiszek.
Szia!
Igen!Ilyen az emberi elme tevékenységeként kreált Isten például az Ószövetség Jehovája!
A kérdésedben benne van a válasz:képzelt és (emberek) által kitaláltak
Pietroszolnak csak annyit, nincsen külön Ó és Új szövetség Istene. Mivel a teljes Írás Istentől ihletett 2Timótheusz 3:16 szerint. Ne várd, nem fog neked külön más néven bemutatkozni Isten. Egyszerűen Jehova, vagy ha úgy tetszik Jahve a neve.
KZitus!
2Timótheusz 3:16 szerint,lehet,hogy a teljes írás Istentől ihletett!Szerintem meg nem!
Az Ószövetség embere az egóját keverte össze Istennel és emelte Isteni rangra,eredeti Isteni valója helyett!Az sem a véletlen műve,hogy a megnyírbált és toldott-foldott evangéliumokból megismerhető Isten és az Ószövetség Istene között olyan óriási a kontraszt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!