Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A mennyországban miért jó lenni?

A mennyországban miért jó lenni?

Figyelt kérdés

Azon kívül, hogy örökké élni, ha belegondolok, elég felfoghatatlan, és nem kicsit durva is.

De biztos lesznek ott olyan emberek, akiket nem szeretek, de annyira nem voltak rosszak, hogy a pokolra kerüljenek, akkor meg majd egymás idegeire megyünk. Vagy hogyan oldják meg, hogy ne legyenek konfliktusok, problémák?

A másik meg, hogy az embereknek szüksége van arra, hogy problémákat oldjon meg, célokat tűzzön ki maga elé, de ha erre ott nincs lehetőség, akkor én elég hamar elunnám magam, ami nem lenne túl szerencsés, tekintve hogy örökké kell élni.

Vagy inkább valami Nirvánához hasonló dolgot képzelnek el a keresztények is?

(Nem provokációnak szántam a kérdést, nem vagyok jártas ebben a témában, csak eszembe jutott.)

2012. dec. 12. 14:34
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
32%
Jobb a klíma.
2012. dec. 12. 14:38
 2/11 anonim ***** válasza:

Google a te barátod.Keress rá arra hogy Near death experience.

Amúgy, fölösleges itt ilyesmiken gondolkozni, mert az egy más világ.Nem létezik lineáris idő, minden egyszerre történik.Ott másképp gondolkozol, mikor csak tudatként létezel és nem testben.Odaát mindenki tökéletes szellemi lény, nincs hogy létezzen konfliktus, pláne hogy odaát jön rá az ember, hogy eggyek vagyunk, nem külön.

2012. dec. 12. 14:53
 3/11 taj getosz válasza:
80%

egyek vagyunk?:D tesó! küldenél nekem a 143565545-5445400007-2442324234455 számlaszámra kis lóvét?

köszi tesó!

tudod!mi egyek vagyunk:D

2012. dec. 12. 16:10
 4/11 anonim ***** válasza:
Nem küldök, mert az nem segit a szellemi fejlődésedben, a munka viszont segithet.
2012. dec. 12. 16:57
 5/11 anonim ***** válasza:

Az juthat be a mennyországba, aki képes mindenkit szeretni és képes nem vétkezni.

A mennyben nem lesz bűn, nem lesz piszkálódás, így nem idegesíthetitek egymást, és mindenki mindenkit szeretni fog. A problémamegoldáson kívül más dolgok is okoznak örömöt, ezek lesznek a mennyben.

2012. dec. 13. 10:38
 6/11 Mulder614 ***** válasza:
De én valahogy nem vágynák az égbe. A földre lettem teremtve, és nem érezném magam jól az mennyországban. Én a földön szeretnék éli. És jó hogy erről biztosít minket a Zsoltárok 37:9
2012. dec. 13. 19:03
 7/11 anonim ***** válasza:

Azt az egyet szeretném csak megtudni, hogy ha a mennyország az egységesen "jó", akkor mégis mihez képest jó?

De a kérdésfeltevésed jó, (sőt!) szerintem ha igazad van a "problémamegoldós/célkitűzős" részben, akkor talán ez itt egy másik világ mennyországa... Lehet?! :)

2012. dec. 13. 19:48
 8/11 anonim ***** válasza:

Lehet én vagyok depressziós évek óta, de a Földön valahogy sehogy se jó.Felszines emberek, sok sok paraszt aki csak abban leli örömét, hogy jól lealacsonyitson, sok érdek és kritikus nő, ha nem megy jól neked akkor lúzer vagy, ha jól megy neked akkor köcsög idióta vagy,ők meg irigyek.Ez van reggeltől estig.

Mennyország remélem béke és vidámság és a várva várt szeretet és teljes elfogadás, mert ami itt van, legalábbis amit én tapasztalok az én szempontomból az egy nagy rakás sz*r.

2012. dec. 13. 23:19
 9/11 juraj zsok ***** válasza:

Nagyon jó kérdés:-)merthát szépnek tűnhet az a kilátás, hogy az emberek a mennybe mennek! Muszlimok, hinduk, buddhisták és a kereszténység egyházainak tagjai mind hisznek valamilyen formában a halál utáni életben, sőt még sok olyan személy is hisz ebben, akiket egyébként nem érdekel a vallás.

A mennyet általában gyönyörű helynek képzelik, olyannak, ahol az élet örömteli, az emberek megnyugvást találnak a szenvedés után, és újra együtt lehetnek a szeretteikkel, akiket elragadott a halál.

A legtöbb ember a mennybe akar jutni, de ahhoz, hogy odakerüljenek, meg kell halniuk. Ezt viszont senki sem kívánja. Miért van ez így?

Ha úgy lettünk megalkotva, hogy meghaljunk, és utána a mennybe menjünk, vajon nem vágynának erre többen, úgy, ahogy egy gyermek vágyik arra, hogy felnőjön, vagy egy fiatal arra, hogy házasságot kössön? A legtöbb ember azonban nem akar meghalni.

Ennek ellenére a prédikátorok azt állítják, hogy rövid földi életünk csak átmeneti, és valójában mennyei életet szánt nekünk Isten.

pl.google: Theodore Edgar Cardinal McCarrick, Washington nyugalmazott érseke ezt mondta: „Nem földi életre lettünk teremtve, hanem mennyeire.” Ehhez hasonlóan az Amerikai Evangéliumi Keresztények Nemzeti Szövetségének egykori elnöke így nyilatkozott: „Az életünknek az a rendeltetése, hogy dicsőítsük Istent, és hogy a mennybe jussunk . . . hisz a mennyország az otthonunk.”

szoval a nagy kérdés hogy mit ir erről a bibblia...

2012. dec. 14. 08:12
 10/11 anonim ***** válasza:
Szerintem egyébként az emberi elme "menedéke" a mennyország, merthogy - legalábbis ahogy én látom/tapasztalom - egyetlen élőlény se fél a haláltól, csak az ember. Persze mind megpróbálja elkerülni a halált, végülis az alapösztönei ezért vezérlik, de az emberen kívül egyetlen lény sem foglalkozik azzal, hogy mi lesz, ha meghal... Ez szerintem a legérdekesebb benne! :)
2012. dec. 14. 10:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!