Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért imádkozzak/Minek imádkoz...

Miért imádkozzak/Minek imádkozzak?

Figyelt kérdés
Isten mindenható. Isten mindent jobban tud nálam. Már születésem előtt ismert milyen is vagyok és azt is tudja hol leszek 50 év múlva vagy 2 millió év múlva. Ha kérném hogy történjen meg ez vagy az az életembe és Ő úgy gondolja hogy NEM akkor NEM fog megtörténni, mert nincs hasznomra az üdvözülésben és vica versa. Mária rádióban is van ima óra amikor a hívek kérik hogy: sikerüljön a gyerekem vizsgája (tanult volna többet, ha abban hisz hogy tudás nélkül majd Isten beledobja a fejébe a válaszokat akkor téved, de jó is lenne), gyógyuljon meg ez meg az (ha Isten úgy akarja még fel is támad, nem tőled függ hogy meggyógyul-e mert akkor már meggyógyítottad volna) stb. stb. Éppen ezért nem értem miért kérjek bármit is imámba, ha Ő dönt (mert ami rajtam múlik azt meg tudom tenni). Ha csak azokon segítene akik kérik akkor meg nem lenne szerető, törődő Isten, mert vannak akik nem is tudják mit kérjenek vagy hogyan. A szülő is segít a gyerekén már kiskorában amikor még csak sírni tud és nem tudja elmondani mi is kell neki. Szóval miért kérjek valamit amit úgyis nekem ad hisz tudja mennyire is fontos számomra? Miért kérjem ha úgyis nekem adja? Ha oda adja amire nagyon nagy szükségem van akkor meg elmondhatok egy hála imát.

2012. dec. 12. 15:14
 1/5 anonim ***** válasza:
85%
Ez amolyan udvariassági kérdés. Nyilván nem várod el egyetlen embertől sem, hogy kérés nélkül tegyen meg érted dolgokat, akkor hát az Úrtól se várd el ezt. Jóllehet tudja mire van szükséged, mégis kérned kell, mert úgy illik. Az már más kérdés, hogy ha pl. nem tanultál eleget, de azt kéred, hogy 5-öst kapj, valószínűleg nem fog teljesülni, mert nem tettél meg érte minden tőled telhetőt. De ha minden tőled telhetőt megtettél egy adott dologért, akkor helyes az, hogy kérd az Úr segítségét, és akkor ő hozzáteszi a hiányzó részt, és így elérheted azt a bizonyos dolgot, amire szükséged van.
2012. dec. 12. 15:37
 2/5 KZitus ***** válasza:

Az,hogy miért imádkozz engedd meg, hogy maga az Isten válaszoljon neked: "Közel van az Isten minden őt hívóhoz, mindenkihez, aki hűséggel hívja őt. Beteljesíti az őt félőknek a kívánságát, kiáltásukat meghallgatja és megsegíti őket".(Zsoltárok 145:18,19)

Nem tudom te mit tudsz az imáról, de a leírásodból úgy tűnik,számodra az kívánságlista. (Elnézést ha nem jól értettem)

Az ima, az tiszteletteljes beszélgetés Istennel, és ez az egyik módja annak, hogy nagyon közel kerüljünk hozzá. Arra biztat minket Isten, szüntelenül imádkozzunk.(Róma 12:12 Filippi 4:6)Adjunk szüntelenül hálát Istennek mindazért,amit már eddig is kaptunk tőle. Az pedig nem kevés.

Az ima erejével kapcsolatban van egy érdekes történet a Bibliában, olvasd el, és megtudhatod milyen ereje van a szívből jövő imának 2Királyok 20:1-7. Isten + 15 évet adott az életéhez.

Soha ne szűnj meg imádkozni és hálát adni Istennek.

2012. dec. 12. 19:20
 3/5 anonim ***** válasza:

Néhányan így érvelhetnek: " Isten anélkül is ismeri minden szükségletünket, hogy imádkoznánk hozzá.” Ez így van (Máté 6:8, 32). Akkor miért akarja mégis, hogy elé tárjuk a kéréseinket? Figyeld meg a következő példát: Egy üzlettulajdonos ajándékot kínál a vásárlóinak. Ám ahhoz, hogy a vevők megkapják az ajándékot, oda kell menniük a tulajdonoshoz, hogy átvegyék tőle. Azok, akik nem hajlandók erőfeszítést tenni, hogy ezt megtegyék, azt mutatják, hogy nem igazán értékelik az ajánlatot. Ha nem foglalnánk imába a kéréseinket, mi is azt mutatnánk, hogy nem értékeljük azt, amit Istentől kapunk. Jézus ezt mondta: „Kérjetek, és kaptok” (János 16:24). Ha így teszünk, tanújelét adjuk, hogy bízunk Istenben.

Milyen okból imádkozzunk?

„KÉRNI ugyan kértek, de nem kaptok, mert helytelen célból kértek . . . Közeledjetek az Istenhez, és ő közeledni fog hozzátok” (Jakab 4:3, 8). Jézus tanítványának, Jakabnak ezek a szavai bizonyára arra fognak ösztönözni bennünket, hogy gondoljuk át, milyen okból imádkozunk.

Az ima nemcsak arra van, hogy elmondjuk Istennek, mi mindenre van szükségünk. Jézus ezt mondta híres hegyi beszédében: „az Atyátok tudja, mire van szükségetek, még mielőtt kérnétek őt.” Jézus azonban ezt is mondta: „Állandóan kérjetek, és adnak nektek” (Máté 6:8; 7:7). Tehát Jehova szeretné, ha elmondanánk neki, hogy érzéseink szerint mire lenne szükségünk. De az ima ennél sokkal többet foglal magában.

Az igazi barátok nemcsak akkor kommunikálnak egymással, amikor szükségük van valamire. Érdeklődnek egymás iránt, és amikor kifejezik érzéseiket, a barátságuk elmélyül. Hasonlóképpen, az imának nagyszerűbb célja van annál, minthogy pusztán a szükséges dolgokat kérjük általa. Lehetőséget ad arra, hogy megerősítsük a kapcsolatunkat Jehovával azáltal, hogy kifejezzük neki szívből jövő odaadásunkat.

Igen, Isten azért adta nekünk az ima kiváltságát, hogy közeledhessünk felé. De ez csak akkor történhet meg, ha nem kívülről megtanult imákat mondogatunk, hanem a saját érzéseinket fejezzük ki

2012. dec. 12. 21:29
 4/5 anonim ***** válasza:

Az első 3 válasz nagyon jó, mindegyiket fel akartam pontozni de az elsőnek véletlenül félig hasznost nyomtam, bocsi.

Az ima nem csak kérés, hanem hála adás, dicsőítés, áldás, imádás, magasztalás, szeretet kifejezés is. Isten általában nem a célt adja a kezedbe, hanem erőt ad hogy el tudd végezni.

2012. dec. 13. 10:42
 5/5 anonim ***** válasza:
Igen Isten Mindenható, a Biblia irja, hogy lehet azért nem kapunk meg valamit mert nem kérjük azt. Imádkozzál, hogy minden rendben legyen az életedbe illetve adj hálát, az ima gyakran add erőt az emberek lelkének, ha el vannak fáradva, de ugyanakkor kérhetsz bármit Istentől és Ő válaszol az imádra.
2013. márc. 10. 13:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!