Szeretném teljes szívvel befogadni az Úrt az életembe, de nem tudom, hogyan kezdjek hozzá. Mit kell csinálnom? Hogyan imádkozzak?
Szia!
A valódi imádkozáshoz, vagyis az Istennel való tényleges kapcsolatba lépéshez az ember vágyakozásán kívül csak az alábbiak szükségesek: A teljes belső egyszerűség és őszinteség magatartása mindennemű önszuggerálás, önmanipulálás, pózolás, szerepjátszás, önhittség, érzelem- vagy élményhajszolás stb. helyett, az Isten személyének bizonyos szintű megismerése a hiteles forrás, a Biblia kinyilatkoztatása által, hogy az ember tudja, kihez szól bizalommal a Biblia kijelentései által felismert személyes bűnök megbánása, a tőlük való szabadulás igaz vágya és kérése és végül kitartás a gondolatok összpontosításában, a belső ellenérzések, aggodalmak és kételyek leküzdésében.
Mintegy belekapaszkodás az imádság általi kapcsolatteremtés és az imameghallgatás valóságára nézve tett isteni ígéretekbe. Sok-sok ilyen ígéret van a Bibliában. Kettő ezek közül:
"Aki énhozzám jön, semmiképpen ki nem vetem" (János 6:37).
"Közel van a Úr minden őt hívóhoz, mindenkihez, aki hűséggel hívja őt" (Zsoltárok 145:18).
Az imameghallgatás tapasztalatának a megörökítésével is gyakran találkozunk a Bibliában. Úgy tárulnak elénk, mint amelyek minden őszinte imádkozó életében megismétlődnek:
"Várván vártam az Urat, és hozzám hajolt, és meghallgatta kiáltásomat. És kivont engem a pusztulás gödréből, a sáros fertőből, és sziklára állította lábamat, megerősítvén lépteimet" (Zsoltárok 40:2–3).
"Mikor kiáltottam, meghallgattál engem, felbátorítottál engem, lelkemben erő támadt" (Zsoltárok 138:3).
"Megkerestem az Urat és meghallgatott engem, és minden félelmemből kimentett engem" (Zsoltárok 34:5).
Kívánom neked is ezeket a tapasztalatokat!
Üdv. Péter
Például így:
http://www.youtube.com/watch?v=T795ZtxaYmw
De nem a szavak a fontosak, hanem az, hogy a szívedből jöjjön.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!