Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ha képes vagyok Istennél...

Semmi, szinte por.. kérdése:

Ha képes vagyok Istennél nagyobbat elgondolni, Isten elveszti legmagasabb pozícióját?

Figyelt kérdés
Például ha a Kereszténység állttal felvázolt Istennél egy sokkal magasabbat el tudok képzelni, már csak a tény miatt amiért el tudom képzelni nagyobb lesz ez a képzet mint Isten?

2016. ápr. 4. 22:31
 1/8 anonim ***** válasza:
81%

-ha tudok egy konkrét számot mondani ami nagyobb mint a végtelen akkor, az nagyobb mint a végtelen?

-nehéz kérdés, de nem biztos, hogy értem mire gondol, tehát próbálja meg

- végtelen +1, na az nagyobb nem?! csicska matematikus erre mit lép?!

-úgy látom nem érti mi a végtelen...

2016. ápr. 4. 22:43
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Ácsi, a végtelen+1 az végtelen.

Mivel a végtelen definíciója természetes számok halmazán (csak azért a természetes számok, hogy ne kelljen negatív végtelenekről és gömbi modellekről beszélni) úgy hangzik, hogy végtelen az, ami minden számnál nagyobb. A végtelen+1 ugyanazzal a tulajdonsággal rendelkezik, mint a végtelen, hiszen minden számra igaz az, hogy végtelen+1-nél kisebb. Mivel a végtelen az nem egy szám, hanem egy tulajdonság, ezért a végtelen+1 és a végtelen ugyanaz a matematikai objektum.

2016. ápr. 4. 22:54
 3/8 anonim ***** válasza:
tudom :D éppen ezt használta fel a példa
2016. ápr. 4. 22:56
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Anzelmusi ontológiai Istenérvek... hallottál már róla?

[link]

Ha tudsz nagyobbat elképzelni: az Az. Isten. A legnagyobb ami elképzelhető. Nincs ami korlátozná. Ha te ezen képzelődsz, hogy istennél nagyobbat el tudsz gondolni: magadat istennek képzeled. Ami elég gyakori manapság, ahogy Weöres is írja:

Valaha én is úr akartam lenni;

ó bár jó szolga lehetnék!

De jaj, szolga csak egy van: az Isten,

s uraktól nyüzsög a végtelenség.

2016. ápr. 4. 22:59
 5/8 anonim ***** válasza:
A kérdés abszurditásától eltekintve, ki lenne, a zsűri - akár egy személyben -, aki eldöntené, hogy a magasban szárnyaló gondolatod, meghalad- e egy gyenge isteni gondolatot - ha egyáltalán van olyan? A Biblia szerint Isten bolondsága bölcsebb az embernél. Benned milyen lényt tisztelhetünk?
2016. ápr. 5. 04:40
 6/8 anonim ***** válasza:
Kérdezhettem volna azt is, hogy amennyiben az abakuszommal gyorsabban tudok számolni egy szuperszámítógépnél, akkor a szuperszámítógép tápegysége szétolvadna-e?
2016. ápr. 5. 04:42
 7/8 anonim ***** válasza:
Senki sem veszt el semmit. Maximum arról van szó, hogy te valamiről rettenetesen keveset tudsz, hozzáképzelsz valamit, és azt hiszed, az több. Nem több, mindössze egy konkrét dologról (amit hozzáképzeltél) kiderült, hogy annak és istennek viszonyáról csekélyek az ismereteid.
2016. ápr. 5. 13:48
 8/8 anonim ***** válasza:
Nem mert már elveszitetted!!!
2016. ápr. 8. 14:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!