Ha Jehovistázok, akkor elpusztulok?
szia
Válasz a Bibliából: 2Mózes 20:7
"Jehovának(Jahvénak), a te Istenednek a nevét ne vedd a szádra tiszteletlenül, mert Jehova(Jahve) nem hagyja büntetlenül azt, aki ilyet tesz."
Maga Jézus is világosan megmutatta, hogy Ő használta az isteni nevet. Például ezt mondta Atyjához intézett imájában: „Nyilvánvalóvá tettem a te nevedet azoknak az embereknek, akiket a világból nekem adtál. . . . Megismertettem velük a te nevedet és megismertetem.” (János 17:6, 26) Azonkívül, Jézus így tanította imádkozni a tanítványait: „Mennyei Atyánk, szenteltessék meg a te neved.” Máté 6:9
Persze nem mindenki fogadta meg Krisztus tanítását, de ő azért elmondta, hogy tudjanak róla az emberek. Ezt a feladatot hagyta ránk is. Mi minden emberrel megismertetjük a Zsoltárok 83:19-et, de aki nem ismeri azt el, Jehova a 17-18 versekben tudatja, mi fog történni az ilyen emberrel.
Remélem, Isten Szava tekintély lesz a számodra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!