Ha Jehovistázok, akkor elpusztulok?
Akkor miért mondják azt, hogy aki nem Jehova tanúja az elpusztul?!
Érveljünk az írásokból, 285. oldal.
" Miért tekinthetők a Biblia Istenét nem ismerő vallások mellett a magukat kereszténynek nevezők is Nagy-Babilon részének?
....2Kor.4:4, 11:14,15: " E dolgok rendszerének istene megvakította a hitetlenek elméjét, hogy ne ragyoghasson át a Krisztusról az Isten képmásáról szóló dicsőséges jó hír világossága."
"Sátán is átváltoztatja magát a világosság angyalává. Tehát nem nagy dolog, ha az ő szolgái is, minduntalan átváltoztatják magukat az igazság szolgáivá. Végük azonban munkáik szerint lesz." (Tehát a valóságban Jehova főellenségét a Sátánt, az Ördögöt imádják azok, akik nem úgy imádják az igaz Istent, ahogy azt ő megkívánja, még akkor is, ha azt állítják magukról,hogy keresztények. - Vö. még 1Korinthus 10.20.)
még, hogy kedvesek a Tanúk... A Biblia megjövendölt titeket.
15Óvakodjatok a hamis prófétáktól! Báránybőrben jönnek hozzátok, de belül ragadozó farkasok. 16Gyümölcseikről ismeritek fel őket.
;)
Akkor nem az őrtorony folyóiratból olvastad.
És nem a 285 oldalon van. Mert ott a nyelveken szólásról beszél a kiadvány.
Nagy Babilonról pedig a 273-tól oldaltól lehet olvasni.
Itt arról beszél a kiadvány, hogy kikre vonatkozik a nagy Babilon kifejezés, és felsorolja, hogy ezek közé minden ókori vallásos nézetet gyakorlókat belefoglalnak, akik Nem Izrael Istenét képviselték. A modernkorban pedig azokat, akik Jézus szerint is a szájukkal dicsérik Istent, de a szívük Távol van tőle.
Kiragadtad egy egész cikk mondani valójából azokat, ami a vádjaidat képezi. Így hamis képet festesz a témáról, pedig Bibliailag helyes.
PL:Ezt írja:
"Miért tekinthetők joggal a magukat kereszténynek valló vallások Nagy Babilon részének, csakúgy, mint azok, akik semmit sem tudnak a Biblia Istenéről?
Jak 4:4: „Házasságtörők, nem tudjátok, hogy a világgal való barátság ellenségeskedés az Istennel? Aki tehát a világ barátja akar lenni, az az Isten ellenségévé teszi magát.” (Tehát bár tudják, hogy mit mond a Biblia Istenről, mégis az ellenségévé teszik magukat, ha a világ barátságát választják annak cselekvésmódjait utánozva.)
Máté 7:21–23: „Nem mindenki fog bemenni az egek királyságába, aki azt mondja nekem [Jézus Krisztusnak]: »Uram, Uram«, hanem az, aki cselekszi égi Atyám akaratát. Sokan mondják majd nekem azon a napon: »Uram, Uram, nemde prófétáltunk a te nevedben, démonokat űztünk ki a te nevedben, és sok hatalmas cselekedetet vittünk véghez a te nevedben?« De én akkor megvallom nekik: Soha nem ismertelek titeket! Távozzatok tőlem, ti, akik törvénytelenséget műveltek!”
Nagyon rafináltan megoldottad a vádat. Pedig Jézus ugyan ezt mondta, amit Te vádként hozol fel a Tanúk ellen.
Ugyan milyen gyümölcsöket teremnek a Tanúk?
Mert hogy nem lépnek háborúra az biztos, nem lehet erkölcstelenkedni, dohányozni, stb.
Más "kereszténynek" nevezett vallásokban pedig nem számít bűnnek.
Azokat is összeházasítják, akik elhálták a szüzességüket, beszennyezték a házaságyukat.
Akkor miről beszélünk?
Igen a Tanúknál is vannak ide nem illők, ahogy az apostolok idejében is voltak.
DE a Tanúk összességére ráhúznád a vizes lepedőt, más "vallásokkal" szemben.
Ne vagy TE egy picikét igazságtalan?
Isten feloszlatta a választottjait egy két oda nem való ember miatt?
Vagy inkább menesztette Őket a gyülekezetből?
Nem kell aggódni, mert benne van. Ha hazaértem a munkából és még lesz energiám, akkor elő is keresem, mivel már volt ez a téma és akkor hivatalos szervezeti kiadványokból idéztem :)
Utána már akkor sem írtak rá semmit, most sem fognak. De szerencsére viaszakereshető náluk minden.
13
Nem aggódom.
Az Érveljünk könyv is hivatalos. S nem állítottam, hogy amit írtál, nincs benne a könyvben.
Azt mondtam, hogy a Nagy Babilonról szóló témájú anyagból kikaptál egy részt, hogy az állításaidat igazold vele.
Pedig maga Jézus is beszélt arról, hogy lesznek a "követői" között illetéktelenek.
Kérdező
Ha ilyen jól informált vagy a témában akkor a kérdésed csak provokáció,hogy beolvashas?
Jehovások,Jehovisták, őrtoronyosok...
Teljesen igaza van a 8 válaszadónak
14# Tanuld meg végre használni az oldalt, mert nem én írtam az érveljünkből, hanem a kérdező 😂😂😂😂😂😂
Kérdező, amint látod beismerte, hogy le van írva, hogy csak a jehovisták menekülnek meg az őrtorony részvénytársaság tanítása szerint.
19
"beismerte, hogy le van írva, hogy csak a jehovisták menekülnek"
Tévedés, nem ezt írtam. Kicsavartad a mondatomat. Azt írtam, hogy a Nagy Babilonról szóló kifejezés a kereszténységben azokra vonatkoznak, akiknek Jézus szerint ellene megy Isten szándékának, akaratának.
Hiába hivatkoznak Jézusra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!