Tisztelt keresztények! Miért van ennyi bibliai fordítás? Isten neve tényleg Jehova? Isten nevében bűn-e az, hogy jehovistázok, jehovákozok?
Szia
Isten gondolkodása erről ma sem változott: "Jehovának, a te Istenednek a nevét ne vedd a szádra tiszteletlenül(vagy hiába), mert Jehova nem hagyja büntetlenül azt, aki ilyet tesz." 2Mózes 20:7
@ "Isten neve tényleg Jehova?"
A "Jehova" Isten eredeti héber nevének a JHVH-nak egy valószínűleg téves kiejtése, tehát valójában Isten egyik neve, egyik névváltozata. A kiejtés végülis nem számít, hiszen lényegében egyetlen bibliai nevet sem ejtünk ki eredeti módon, hanem csak több-kevesebb torzítással.
@ "Isten nevében bűn-e az, hogy jehovistázok,"
Jehova tanúi valami oknál fogva nem szeretik, pedig tulajdonképpen jó szó, semmi sértő nincs benne. A kálvinista = Kálvin tanait követő, jehovista = Jehova Isten tanait követő, Jehova név fontosságát valló.
@ "jehovákozok?"
Úgy érted ha Jehova tanúit jehováknak nevezed? Ezzel valójában káromkodsz, ez olyan mintha teremtőnek, mindenhatónak, örökkévalónak neveznél egyszerű embereket.
Jeho vista
Kálvin ista
Istennek nincsen személyi tulajdon neve!
A Jehova sem az! Jhvh-YHWH azt jelenti vagyok Aki vagyok! Azaz Én vagyok az örökkévaló! Ez nem személyi tulajdon név hanem jelző!
Röviden ennyi!
Kérdező: "Tisztelt keresztények! Miért van ennyi bibliai fordítás?".
Azért, mert az igazságot nem ismerik és a szent írást nem tudják értelmezni! Ezért szükségesnek látták, hogy csináljanak egy új fordítást!.
Valódi neve: ???
- Jehoshua. teljesen mindegy, akárhogy is fordítgatjuk a Jehova és Jézus összefonódik! A kettő egy és ugyanazt jelenti!
Istennek nincs személyi tulajdon neve mivel Ő Szellemi tudati állapot, melyben fenn áll az egész teremtett világ!
Isten Jézusban lett teljessé, azaz Isten kinyilatkoztatta magát Jézus személyében mind Angyalok, mind pedig emberek számára, azaz a teremtett világ számára! Röviden ennyi! Ez ugye nem annyira bonyolult?!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!