Hol olvashatnék online (minél) régebbi magyar bibliafordításokat?
Már korábban én is kerestem, de szinte lehetetlen.
Csak úgy tudtam megoldani, hogy pdf-ben letöltöttem a régi Káldit és az eredeti Károlyit is. De neten egyik se olvasható.
Károli Gáspár revideált fordítása
Honnan töltötted az eredeti nem revideált Károlit egyes?
Jobb megoldás megtanulni ógörögül, és az ógörög verziót tanulmányozni. Az még mindig nagyon közel van az eredetihez. Csak rá kell szánni az időt, attól függ mennyire érdekel a dolog. Görög katolikusoknál lehet ógörögül tanulni.
Régen teljesen ingyenes volt, ma már vagy adományt kell adni, vagy rendszeresen fórumozni kell a használatához. De itt van a legtöbb bibliafordítás egy helyen.
Káldi-Neovulgáta, Szent István, Károli revidiált, Békés-Dalos, Simon Tamás László fordításai
Persze, mert csak úgy meg lehet tanulni ógörgül, héberül és arám nyelven hirtelen, hogy olvashassuk eredetiben.
Egyébként már nem tudom honnan töltöttem le, emlékztem egy helyre, de lehet rosszul, mert ott nem találom. De ha kell valakinek, írjon PM-be és megpróbáljuk megoldani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!